Česká liga starších žáků (U15)
FK Jablonec
3:2 (3:0)
Bohemians 1905
neděle 21. března 2010 10:15
Branky
13., 24., 35. soupeř - 38. Hanek, 68. Horký (pen.)
Rozhodčí: Langer - Krupa, Rais
ŽK
68. Macháček - 40. Ježdík, 65. Nwogu
Sestava FK Baumit Jablonec
Krásný - Černák, Tichý, Macháček, Dorničák - Weber (65. Vltavský), Chropůvka, Žemba, Kuhn (59. Rozkovec) - Heinl, Holman (70. Kvintus)
Sestava Bohemians 1905
Janoušek - Ježdík (59. Tikhonov), Pechr, Rothe, Hanek - Horký, Svozil (36. Turea), Habrun (36. Lukáš), Hnilička (36. Petr) - Sláma (36. Nwogu), Artemuk
Místo zápasu
ZŠ Mozartova UMT

Reporáž

Ve druhém jarním kole jsme cestovali do Jablonce, který se nachází na 4. místě tabulky. Utkání se hrálo na ZŠ Mozartova v části Jablonce nazvané Mšeno. Se Spartou jsme v minulém kole remizovali a tentokrát jsme chtěli bodovat naplno.

Jablonečtí v minulém kole zvítězili na Motorletu a rozhodně pomýšleli na setrvání na špici ligové tabulky. My jsme jim cestu vzhůru chtěli znepříjemnit a naším cílem bylo udělat maximum pro vítězství. Oba týmy se během zápasu potýkali s menšími rozmary počasí. V prvním poločase komplikovala pohyb a kombinaci velká průtrž mračen, která zalila hřiště a hráče hektolitry vody. Ve druhém poločase sice přestalo pršet, ale za to se značně snížila viditelnost díky mlze, která dlouho nemínila opustit umělou trávu.

Zápas jsme začali docela dobře a měli jsme první gólovou šanci. Rohový kop Horkého jsme mohli uklidit na zadní tyči do branky, bohužel chyba v komunikaci nás stála vedení. Pak zahrozil Jablonec, ale brankář Janoušek náš tým podržel a oblouček vytáhl na rohový kop. Ten domácí rozehráli a po centru na zadní tyč a hlavičce domácího hráče do prázdné branky jsme prohrávali - 1:0. Deset minut před poločasem to bylo o dvě branky. Oba týmy si sice nevytvořili žádnou šanci, ale po naší chybě se skóre měnilo. Nesmyslnou rozehrávku pod tlakem vystihl pravý záložník Jablonce a opět kombinace na zadní tyč končí hlavičkou do branky - 2:0. O minutu později mohlo být ještě hůře, ale Kuhnova dělovka z 22 metrů skončila jen na tyči. Korekci skóre odmítl Artemuk, jemuž přihrál domácí brankář, ale náš útočník střelou do prázdné branky pohrdl. V tom byl dnes největší rozdíl, soupeř potrestal každou naši chybu, včetně té v nastavení prvního poločasu, když jsme z našeho autu nabídli míč soupeři, následovala kolmice a Heinl se nemýlil - 3:0. Tragický první poločas tak prakticky rozhodl o distribuci bodů.

O poločase jsme si řekli, že s tím něco uděláme a pokusíme se zápas otočit. To se nám díky zlepšení ve druhém poločase málem povedlo. Hned v první minutě domácí brankář Krásný vytáhl parádní robinzonádou Petrovu gólovou střelu na rohový kop. Další šance už skončila v síti. Hanek velmi dobře kopl přímý kop, který se z klubka hráčů odrazil do branky - 3:1. Pak jsme přežili velkou šanci Jablonce a měli jsme velkou šanci získat minimálně bod. Nejprve v jasné gólovce trefil Horký jen hráče na brankové čáře a o pět minut později šel Artemuk sám na brankáře. Sice síť rozvlnil, ale bohužel jen tu ochrannou za brankou. Další šancí jsme sice už nepohrdli, stažení za dres po rohovém kopu potrestal z penalty Horký - 3:2, ale na vyrovnání již čas nezbyl.

Trenér Petr Vanko: "Pro mě velké zklamání. Před utkáním jsem věřil tomu, že můžeme vyhrát a samotné utkání mi potvrdilo, že oba týmy jsou velmi vyrovnané. Bohužel hned v prvním poločase soupeři nabídneme tři branky jak na zlatém podnose a ráz utkání tím byl jasně daný. Ve druhém poločase jsme sice mohli vyrovnat, ale za první půli jsme si to nezasloužili. Domácí chtěli vyhrát všichni, naproti tomu my jsme k utkání přistoupili jakoby nám to bylo jedno. Až ve druhé polovině jsme prokázali větší vůli dát branku, a to je dost málo. Zápas se hraje 70 minut, nikoliv 35."

Média