Česká liga starších žáků (U15)
Bohemians 1905
2:0 (2:0)
FK Teplice
neděle 28. března 2010 10:30
Branky
15. Horký, 28. Nwogu
Rozhodčí
Lerch - Cichra, Maiello
ŽK
37. Hrabánek (Teplice)
Sestava Bohemians 1905
Dočekal - Ježdík (66. Rothe), Pechr, Turea, Bukáček - Lukáš (36. Tikhonov), Veselý (47. Svozil), Habrun, Hnilička (56. Artemuk) - Horký, Nwogu (60. Hanek)
Sestava FK Teplice
Míka - Doubek, Hynek, Hrabánek, Figr (56. Skurský) - Batryn, Růžička (41. Šístek), Lehký (49 Černý), Procházka (49. Hromádko) - Uhlíř, Richter (36. Horký) 
Místo zápasu
Šeberov

Reporáž

Podruhé v jarní části jsme hráli na Šeberově, na umělé trávě místního areálu nám byl soupeřem tým Teplic. Hosté se potykali s velmi dobrou formou a ve dvou jarních duelech dokázali dvakrát vyhrát. Šestibodový zisk tak posunul severočechy z dolních koutů tabulky do klidného středu.

My jsme získali po zimní přestávce jen jeden bod za remízu se Spartou, a tak touha po prvním vítězství byla ve vzduchu cítit již od oficiálního srazu našeho týmu. Tento faktor nakonec rozhodl o dělbě bodů a přílivu branek na konto našeho týmu.

Utkání bylo celkově poměrně vyrovnané, oba týmy měly střídavě kontrolu nad míčem, ale my jsme soupeře předčili v touze vstřelit branku a před oběma brankami jsme byli podstatně jistější a důraznější, což nakonec vedlo k výhře. Od prvních minut jsme byli nebezpeční a prvotní náznaky šancí hasili žlutomodří jen s vypětím všech sil. Po úvodní čtvrthodině se však skóre přece jen měnilo v náš prospěch. Habrun vyslal mezi obránce přesnou přihrávku a Horký svůj samostatný nájezd zakončil hokejově "mezi betony" a vedli jsme - 1:0. Soupeř hrozil jen ze standardních situací, které měl velmi dobře připravené, ale naši obránci i s pomocí štěstí odolali. Ve 28. minutě jsme naopak svůj náskok navýšili. Ježdík vyslal na levou stranu Hniličku, který po krkolomném zpracování poslal centr před branku, na zadní tyči míč vrátil Horký a Nwogu s přehledem doklepl "ťukes hlav" do branky - 2:0.

Dvoubrankovým rozdílem skončil poločas a při nástupu do druhé půle se hned ozvali hosté se snahou vyrovnat. Jedinou šanci ze hry v celém utkání zneškodnil výborným zákrokem Dočekal a v dalších minutách jsme pak už mohli přidat branky jen my. Štěstí v napadání však neměl Nwogu, jehož blok skončil těsně vedle prázdné branky, ani Horký, jehož střelu mezi nohy kryl brankář Míka. Naše obrana pracovala stále spolehlivě, a tak jsme s přehledem uhájili první jarní výhru!

Trenér Petr Vanko: "Každá výhra je cenná, Teplice jsou kvalitní tým a zisk tří bodů s tímto týmem má svou cenu. Potěšil mě přístup hráčů k utkání, chtěli jsme vyhrát, a to rozhodlo. Zápas moc fotbalové krásy nepobral, o to víc si cením bojovnosti všech na hřišti, která vedla k úspěchu. Šli jsme za vstřelenou brankou, měli jsme více šancí než soupeř a zaslouženě jsme vyhráli. Tento zápas už je však historií a nyní nás čeká jeden z nejtěžších zápasů podzimu na půdě zvedajícího se Sokolova!"

Média