Česká liga starších žáků (U15)
Bohemians 1905
3:4 (2:2)
Motorlet
neděle 11. dubna 2010 10:15
Branky
2. Hanek, 32. Pechr, 46. Horký - 17. a 49. Nanič, 35. Kolínský, 69. Kotek
Rozhodčí
Dobrý Josef - Opočenský Vojtěch, Vlček Matěj
ŽK
29. Kolínský, 55. Hodík (oba Motorlet)
Sestava Bohemians 1905
Šarapatka - Rothe (41. Tikhonov), Pechr, Svozil, Bukáček - Lukáš (49. Hnilička), Veselý (21. Nwogu), Hanek, Sláma (36. Habrun) - Horký, Artemuk (63. Turea)
Sestava SK Motorlet Praha
Koudelka - Doupovec, Maršálek, Kolínský, Macek (70. Geissler) - Kreuzer - Barták, Zdichynec, Konopásek, Nanič (67. Pehl) - Hodík (56. Kotek)
Místo zápasu
Loko Vršovice

Reporáž

Porážku ze Sokolova jsme chtěli odčinit v domácím zápase s Motorletem. Pražské derby nabízelo zajímavou podívanou, protože oba týmy jsou vyrovnané, byť v tabulce je na tom podstatně lépe Motorlet. Samotný zápas ukázal, že teze o vyrovnanosti byla pravdivá, bohužel šťastnější Motorlet si odváží tři body.

Poprvé v sezóně jsme hráli na přírodní trávě na Loko Vršovice. Oba týmy se s tímto faktem vypořádali poměrně dobře, byť několikrát míč uskočil od nohy. K vidění bylo gólové představení obou soků, které trvalo od první do poslední minuty, a to řečeno bez nadsázky. Celý zápas jsme měli brankově navrch, hra se přelévala z jednoho konce na druhý, happy-end se však nekonal. Závěr pro naše mužstvo více připomínal horor.

První poločas byl vyrovnaný a tomu odpovídalo i skóre. Pražskou přestřelku, která okořenila celé utkání, začal již ve druhé minutě Hanek. Pechr vyslal kolmicí Artemuka, ten obešel obránce Motorletu a jeho výzvou před prázdnou branku náš střelec nepohrdl - 1:0. Počáteční nadšení z branky však brzy vyprchalo a od desáté minuty byl soupeř lepší a po zásluze vyrovnal. Ztráta míče na levé straně odstartovala akci, kdy Barták jednoduše obešel bránícího hráče, na bránění v pokutovém území jsme zapomněli, a tak Nanič na zadní tyči umístil míč do branky - 1:1. Inkasovaná branka nás probudila a znovu jsme mohli jít do vedení, při střele Horkého však Motorlet podržel Koudelka. Od pohromy však hosty neuchránil. Těsně před poločasem sice obrana Motorletu náš přímý kop odvrátila, ale obloučkem vrátil míč Hanek a Pechr hlavou prodloužil míč do sítě - 2:1. Do kabin se však za našeho vedení nešlo. V posledních sekundách prvního poločasu jsme se ubránili jen za cenu rohového kopu, který soupeř rozehrál prachbídně, míč směřoval do zámezí, jenže gentlemansky jsme jej vrátili před branku, kde Kolínský vstřelil jednu ze svých nejjednodušších branek kariéry - 2:2. Bohužel i takové věci se stávají.

Vyrovnání nás ale nezlomilo. Naopak, do druhého poločasu jsme doslova vletěli a přikovali soupeře na jeho polovinu. Dobře jsme kombinovali a soupeř se prakticky nedostal k ničemu. Z našeho tlaku jsme vytěžili několik šancí a vedení v zápase. Habrun kopal rohový kop, na který si nejvýše vyskočil Horký a poslal nás do vedení - 3:2. Více branek jsme však nedali i když některé střelecké pokusy po gólu volali. Bohužel ani tři vstřelené branky na vítězství nestačili. První pobyt na naší polovině dokázal Motorlet přetavit v branku. Několikrát jsme nedostali míč z naší poloviny a z autového vhazování se soupeř dostal do pokutového území, kde si Barták s Naničem zopakovali svou gólovou spolupráci a bylo to 3:3. Pak se hrálo nahoru-dolů, Motorlet se dostal do nebezpečného zakončení, které však skončilo vedle, střelu Nwoga zneškodnil Koudelka. Zaslouženou remízou zápas nakonec neskončil. Minutu před koncem jsme nepřistoupili ke Kotkovi, který si nikým neatakován zpracoval míč na hranici pokutového území a přesnou střelou k tyči rozpoutal radost na hostující střídačce - 3:4. Zápas tak skončil pro nás krutým výsledkem, ale za svůj výkon se nemusíme stydět. Bohužel více štěstí dnes měl soupeř a svou vysokou produktivitou zápas dotáhl do vítězství.

Trenér Petr Vanko: "Hezký zápas pro diváky, drama od první do poslední minuty, hrálo se nahoru-dolů. Tak by to v žácích mělo vypadat, padají branky, hráči se snaží útočit. K naší smůle jsme však bez bodu. Myslím si však, že se kluci nemají zač stydět, chtěli jsme vyhrát, hrát dobrý fotbal, což se nám ve druhém poločas dlouho dařilo. V klíčových situacích jsme v obranné činnosti nezvládli situace 1 na 1 a to soupeř potrestal. Porážka nás samozřejmě mrzí, ale není proč věšet hlavu. Nyní je potřeba, abychom se poučili z chyb a dobře se připravili na Slavii."

Média