Česká liga starších žáků (U15)
Bohemians 1905
0:1 (0:0)
SK Slavia Praha
neděle 18. dubna 2010 10:15
Branky
67. Zemánek
Rozhodčí
Richtár - Petřík, Buřil
Sestava Bohemians 1905
Šarapatka - Tikhonov, Pechr, Rothe (65. Lukáš), Bukáček (57. Novotný) - Habrun, Svozil, Horký, Hnilička (52. Ježdík) - Sláma (43. Nwogu), Artemuk
Sestava Slavia Praha: Pelikus - Rejka, Pelikán, Kadavý, Fialka - Sodoma (62. Zemánek), Prosek, Brož, Jankto (36. Hosnedl) - Mysliveček (70. Möglich), Bareš (36. Souček)
Místo zápasu
Loko Vršovice

Reporáž

Druhá polovina soutěže nabízí v rychlém sledu zajímavá utkání na domácím hřišti. Druhý domácí duel a druhé derby. Tentokrát neslo přízvisko "vršovické", protože z nedalekého Edenu k nám zavítala Slavia.

Slávisté suverénním způsobem kralují žákovské lize a před utkáním byli jasným favoritem. Na jaře sice sešívaní již dvakrát zaváhali, ale jejich neotřesitelnou první pozicí v tabulce to ani v nehnulo. Tyto papírové předpoklady jsme však chtěli vyvrátit a předvést dobrý výkon, který by znamenal zisk bodů. Navíc jsme chtěli odčinit domácí prohru s Motorletem, která byla velmi nešťastná.

Za velmi pěkného počasí se hrál od prvních minut vyrovnaný duel. Vstup do zápasu sice měli lepší favorizovaní hosté, ale netrvalo dlouho a ostych z našeho týmu spadl. První šanci z úvodu vykopl Šarapatka, naše přečíslení 3 na 2 jsme nevyřešili přesně a s nebezpečnou standardní situací si poradil hostující brankář Pelikus. V závěru poločasu ještě měla menší možnost Slavia, ale s tou si Šarapatka poradil. Do kabin se šlo za bezbrankového stavu, hra se odvíjela převážně ve středu hřiště.

Druhý poločas již vyrovnanost postrádal. Našemu týmu se nedařilo udržet míč a nedokázali jsme vyhrát jediný souboj s urostlými středovými hráči Slavie. Svou výškovou převahu uplatňovali hosté zejména při standardních situacích, které byly velmi nebezpečné. Na soupeřovu polovinu jsme se však také dostali a hned jsme byli nebezpeční, střelu Tikhonova z uctivé vzdálenosti vyrazil hostující brankář konečky prstů na rohový kop. Slavia odpověděla opět ze standardní situace, když deset minut před koncem jsme ustáli závar v našem pokutovém území jen díky obětavosti hráčů. O minutu později jsme však měli velké štěstí. Sodoma se prokličkoval ke střele, kterou Šarapatka vyrazil před sebe a dorážející Prosek si osamocen vylámal zuby na našem brankáři. Štěstí nás však těsně před koncem zápasu opustilo. Nejprve po krásné akci po ose Pechr - Ježdík - Artemuk pronikl do pokutového území Habrun a na jeho přihrávku těsně nedosáhl na zadní tyči Novotný a na druhé straně hřiště jsme inkasovali. Dlouhý aut se odrazil za pokutové území, kde se z voleje opřel do míče Zemánek a jeho bomba se od tyče odrazila do našeho brankáře a smolně do sítě - 0:1. Vyrovnání mohlo přijít z přímého kopu, ale Horký hlavičkoval těsně vedle. V závěru ještě Slavia mohla z brejku své vedení pojistit, ale už se tak nestalo. Podruhé v řadě jsme tak doma prohráli brankou těsně před koncem.

Trenér Petr Vanko: "Slavia byla velmi silným soupeřem a potvrdila své postavení na čele tabulky. V prvním poločase se nám dařilo být dostatečně agresivní a důrazní a často jsme dokázali dostat soupeřovi hráče pod tlak. Do druhého poločase soupeř ještě zvýšil svou výškovou převahu a my jsme již nedokázali vyhrát ani jeden osobní souboj v útoku ani v záloze. Tím jsme se dostali pod tlak, ale naše obrana pracovala velmi dobře. Šťastný odraz do tyče od našeho brankáře tři minuty před koncem zápas rozhodl a znovu jsme tak těsně před koncem přišli i o bod. Prohra je to nešťastná, ale soupeř si počínal ve druhém poločase důrazněji, vyhrával zejména ve vzduchu osobní souboje, dostal nás pod tlak a branka byla logickým vyústěním převahy Slavie. Věřím, že na další utkání se dokážeme připravit a z Boleslavi nepojedeme s prázdnou."

Média