Česká liga starších žáků (U15)
Mladá Boleslav
3:3 (2:1)
Bohemians 1905
sobota 24. dubna 2010 13:00
Branky
23. Horváth, 25. Martínek, 39. Hodač (pen.) - 24. a 67. Artemuk, 51. Nwogu
Rozhodčí
Váňa Josef - Vlk, Dragoun
Sestava Mladá Boleslav
Výda - Nedošetko, Hůlka, Jonáš, Houžvička - Horváth, Kateřiňák, Holeček, Hodač - Kubelka, Martínek (56. Krumpholc)
Sestava Bohemians 1905
Dočekal - Ježdík (49. Novotný), Pechr, Rothe, Bukáček (36. Lukáš) - Tikhonov, Hanek (58. Hnilička), Veselý (65. Svozil), Habrun - Nwogu, Artemuk
Místo zápasu
Astonka

Reporáž

Po sérii tří porážek se nám po dlouhé době podařilo bodovat. Trochu smůly, která nás provázela v posledních dvou domácích duelech, jsme si tentokrát nevybrali a naopak v posledních minutách jsme dokázali vstřelenou brankou vyrovnat.

Tým Mladé Boleslavi se v posledních zápasech potkal s dobrou formou. Doma porazil Sokolov a jednoznačně vyhrál na Motorletu. Ve středeční předehrávce pak Boleslavští sahali po bodu s lídrem soutěže - Slavií, ale stejně jako my inkasovali v posledních minutách a z vítězství se tak radovali hosté z Prahy. Výsledkové zaváhání tak chtěli napravit v dalším domácím duelu s naším týmem.

My jsme však rovněž nechtěli odjíždět s prázdnou, a to se nám nakonec podařilo, i když zápas se pro nás vůbec nevyvíjel dobře. Opět jsme si však dokázali, že dokážeme střílet branky a s nepříznivým vývojem jsme si dokázali poradit.

Hned ve druhé minutě kopali domácí pokutový kop po faulu Dočekala. Ten své předchozí zaváhání napravil na výbornou a vyrazil pokus domácího hráče na rohový kop. My jsme odpověděli průnikem Tikhonova, který obešel dva hráče, ale tváří v tvář brankáři Výdovi nezamířil přesně. Za další minutu přehlídka šancí pokračovala. Habrun vysunul Nwoga, jehož v samostatném úniku vychytal domácí brankář. Pak se slova chopili domácí hráči. Nejprve zvonila tyč naší branky, pak se několikrát vytáhl Dočekal, který hasil několik přehmatů v naší hře. Odolávat vydržel do 23. minuty, která odstartovala další z brankových přestřelek našeho týmu. Nereagovali jsme na odražený míč, který záložník Boleslavi poslal přesně k Horváthovi a ten se z první nemýlil - 1:0. Z vedení se však Boleslav neradovala dlouho. Tikhonov našel za obranou naběhnutého Artemuka, který přeloboval brankáře a načal tak svůj výborný výkon v utkání - 1:1. Neuběhlo však ani půl minuty a nerozhodný stav nevydržel. Další nedůsledné plnění taktických pokynů, přihrávka mezi obránce, Martínek šel sám a bylo to 2:1 pro domácí. Tento stav vydržel až do přestávky, protože unikající Nwogu byl zastaven jen za cenu faulu.

Dalšího gólu se však diváci dočkali znovu velmi brzy po zahájení hry. Ve 39. minutě jsme si počínali hodně netakticky a zbytečný faul na hráče, který se dostával mimo pokutové území znamenal druhou penaltu proti našemu týmu. Tentokrát se Hodač nemýlil a zdálo se, že domácí směřují za výhrou - 3:1. Obdržená branka nás nepoložila a začali jsme se dostávat do šancí, které vedli až ke kontaktní brance. V 51. minutě obešel Artemuk obránce, dostal se do pokutového území a přihrál na zadní tyč, kde do prázdné branky skóroval číhající Nwogu - 3:2. Deset minut před koncem chytil Dočekal možná rozhodující gól a tři minuty před koncem jsme za neproměnění této šance trestali. Přihrávku do křídelního prostoru obdržel Novotný, z první poslal míč za obranu na zadní tyč a Artemuk se sám před brankářem z bezprostřední blízkosti nemýlil - 3:3. V poslední minutě ještě dostala Boleslav výhodu přímého kopu z nebezpečné pozice, ale poslední střela zápasu skončila vedle.

Trenér Petr Vanko: "Vzhledem k průběhu utkání zlatý bod a jsme za něj velice rádi. Chtěl bych klukům poděkovat, že to nevzdali a i když jsme několikrát prohrávali, tak jsme dokázali vyrovnat. První poločas nebyl z naší strany dobrý, vše nám dlouho trvalo a dopředu jsme toho moc nevymysleli. Po příchodu střídajících hráčů se nám povedlo více tvořit, lépe podržet míč, a to vedlo i ke vstřeleným brankám. Nyní musíme získaný bod potvrdit v domácím prostředí plným bodovým ziskem s Chrudimí. Nečeká nás lehký zápas, doufám však, že nás výsledek z Boleslavi posílí."

Média