Česká liga starších žáků (U15)
Bohemians 1905
4:0 (4:0)
MFK Chrudim
neděle 2. května 2010 10:15
Branky
7. Veselý, 26. a 32. Artemuk, 33. Tikhonov
Rozhodčí
Kalenda - Hruška, Dvořák
Sestava Bohemians 1905
Dočekal - Ježdík, Rothe, Turea (49. Pechr), Hanek (53. Bukáček) - Novotný (36. Hnilička), Veselý (44. Nwogu), Habrun, Tikhonov - Artemuk, Sláma (36. Svozil)
Sestava AFK Chrudim
Trojan - Sabol (36. Černý), Ráliš, Peřina, Jelínek - Kovář (36. Svoboda), Schwab, Záviška, Zrůst - Prášil (36. Dostál), Rybička
Místo zápasu
Loko Vršovice

Reporáž

Dubnový měsíc pro nás ve sbírání bodíků nebyl příliš úspěšný a věřili jsme, že v květnu nám vše půjde daleko lépe. Pokusit se o plný bodový zisk jsme chtěli hned v prvním májovém víkendu, kdy jsme na domácím hřišti hostili poslední tým ligy Chrudim. Na podzim jsme se rozešli nerozhodně a v utkání nepadla branka.

Diváci se tentokrát dočkali gólů, sice jen v prvním poločase, ale zato hned čtyřikrát a všechny padly do sítě soupeře. Po čtyřech utkáních jsme tak dokázali vyhrát a potvrdili jsme získaný bod z Mladé Boleslavi.

Vstup do zápasu nám vyšel. Byli jsme aktivnějším týmem a to vedlo k přímému kopu, který Hanek zahrál na zadní tyč a hlavičkující Veselý nás poslal do vedení - 1:0. Pak se chvíli hrálo nahoru-dolů a skóre se mohlo měnit na obou stranách. Nejprve Rybičkovu střelu chytil Dočekal, pak se otřáslo břevno Chrudimské branky po přímém kopu Hanka a trojici velkých šancí zakončil výbornými zákroky Dočekal, který si (i s pomocí obětavosti naší obrany) poradil se závarem hostů. Přežití této šance se nakonec ukázalo jako klíčové, protože pak jsme se chopili iniciativy a tlak našeho týmu se nám podařilo přetavit v rozhodující branky a definitivně jsme tak zlomili odpor soupeře. Veselý svou druhou branku nepřidal, jeho střela šla vedle, ale lépe si vedl jeho spoluhráč Artemuk. Ježdík svým přetaženým centrem našel Tikhonova, ten se neukvapil a hlavičkou ještě přihrál před prázdnou branku, kde stál Artemuk a pro něj již nebyl problém skórovat - 2:0. Svou střeleckou formu z Boleslavi potvrdil náš útočník ještě před poločasem. Veselý posunul na Habruna, ten uličkou vyslal do křídelního prostoru Novotného, který krásnou akci ještě vyšperkoval přesným centrem na hlavu Artemuka, který se opět z bezprostřední blízkosti nemýlil - 3:0. To však nebylo vše, hned za minutu Ježdík za obranou našel naběhnutého Tikhonova, který pro sebe netypicky hlavou poslal míč počtvrté do sítě a utkání tak bylo prakticky rozhodnuto - 4:0.

Druhý poločas už se hrál dá se říct skoro z povinnosti. Tempo hry hodně opadlo, hosté se dostali více do hry a hrálo se tak převážně ve středu hřiště. Obě strany měli šance na vstřelení branky, Chrudim mohla skórovat po rohovém kopu, ale hlavička šla nad. Dokonat svůj hattrick mohl Artemuk, ale svůj samostatný nájezd mu zlikvidoval dobrým zákrokem Trojan. V dalším samostatném úniku se ocitl Nwogu, ale jeho prachbídné zakončení se málem nevešlo ani do ochranné sítě. Pak znovu propásla šanci na korekci výsledku Chrudim a stejně si vedl Nwogu, jehož krásným centrem našel Hnilička, ale náš útočník neměl správně seřízené kopačky. Obě branky tak zůstaly ve druhém poločase nedobyty a skóre na stejné podobě jako před přestávkou.

Trenér Petr Vanko: "Na utkání jsme se pečlivě připravovali, přece jen vítězství už nám chybělo. První poločas byl z naší strany opravdu povedený, kromě čtyř vstřelených branek jsme měli ještě další šance a nastřelili jsme břevno. Utkání tak bylo před přestávkou rozhodnuto a ve druhém poločase už naše nasazení nebylo takové. Přestali jsme pracovat jako tým a soupeř se více dostal do hry. Přesto bych chtěl kluky pochválit, protože zaslouženě vyhráli, ale druhý poločas rozhodně povedený nebyl. Nyní není prostor na oslavy, v sobotu nás čeká další mistrovské utkání na půdě kvalitního týmu Hradce a opět nás čeká tvrdá práce, protože určitě nechceme jet jen na výlet."

Média