Česká liga starších žáků (U15)
Bohemians 1905
2:1 (1:0)
FK Příbram
neděle 16. května 2010 10:15
Branky
25. Novotný (pen), 57. Pechr - 66. Mašek
Rozhodčí
Haltuf - Hruška, Dvořák
Sestava Bohemians 1905
Šarapatka - Ježdík, Rothe, Veselý (63. Sláma), Bukáček (36. Hanek) - Novotný (60. Lukáš), Pechr, Habrun, Hnilička (44. Tikhonov) - Artemuk, Nwogu (47. Svozil)
Sestava FK Příbram
Hňup - Červeňák, Hlavatý (42. Vystyd), Rys, Matějů (52. Slunečko) - Hladík (38. Michalec), Chytka, Halmo, Junek - Sandr (52. Kvěch), Mašek
Místo zápasu
Loko Vršovice

Reporáž

V předchozím týdnu jsme prohráli na půdě Hradce Králové a povinnost velela zabrat v domácím utkání. Tentokrát jsme hostili FK Příbram, tedy tým, který se nacházel v tabulce na sestupových příčkách. Příbramští nás v podzimním deštivém duelu porazili 3:1, bylo jim tedy co vracet.

Očekávali jsme velmi těžké utkání, což se nakonec potvrdilo. Věděli jsme, že hosté hrají dobrý fotbal, neustále se snaží kombinovat a mají ve své sestavě několik velice šikovných hráčů. V minulém kole navíc dokázali porazit Motorlet 3:0 po hattricku Dominika Maška, což vzhledem ke kvalitám pražského celku je velmi dobrý výsledek.

První poločas nabídl vyrovnanou podívanou. Vstup do zápasu jsme měli lepší my a hned v prvních minutách jsme šli dvakrát sami na branku, Artemuk si míč ukopl a Nwogu místo zakončení volil špatně provedenou kličku a bylo po šancích. Příbram se pak postavila na nohy a její hráči začali předvádět to, co jsme od nich očekávali. Tedy kombinační hru, která sice do vyložené šance nevedla, ale několikrát jsme měli co dělat, abychom situaci kolem pokutového území uhasili. My jsme nebyli tak přesní a jistí ve hře po zemi, ale pár záblesků v útočné aktivitě jsme také zaznamenaly a dokonce se nám povedlo vstřelit i první branku v zápase. Nwogu unikl po levé straně, dostal se do pokutového území, kde byl evidentně podražen a kopal se pokutový kop, který bezpečně proměnil Novotný - 1:0. Do poločasu jsme mohli přidat další branku, ale po hezké přihrávce Rotheho, centru Bukáčka a střele Artemuka se vyznamenal brankář Hňup.

Ve druhém poločase jsme se dokázali zlepšit, vytvořili jsme si více šancí, ale jejich realizace nebyla gólová. Po velkém závaru v brankovém území trefil tyčku Veselý, své zaváhání pak napravil brankář Příbrami, když chytil tutovku Artemukovi. Druhou branku jsme pak přece jen přidali. Po rohovém kopu jsme odražený míč vrátili zpět do pokutového území, kde se jej ujal Pechr a jeho oblouček zapadl od tyčky do branky - 2:0. Na rozdíl tří branek mohl zvýšit Artemuk, ale svůj další samostatný nájezd neproměnil. Tři minuty před koncem se Příbram dočkala zasloužené branky, Chytka vyvezl míč, prostrčil jej mezi obránce na Maška, ten si pohrál s naší obranou i s brankářem a do prázdné branky skóroval - 2:1. Do konce utkání už hostě vyrovnat nestačili, a tak jsme si připsali tři body za vítězství 2:1.

Trenér Petr Vanko: "Diváci viděli vyrovnaný zápas, který jsme o branku vyhráli. V prvním poločase jsme nehráli dobře, pomalu jsme kombinovali a hned v úvodu nevyužili dvě velké šance. Po přestávce jsme se zlepšili, ale k ideálnímu výkonu jsme měli daleko. Chtěl bych ocenit kvalitu a disciplínu soupeře, který působil velmi fotbalově. Sice jsme vyhráli, ale pokud chceme uspět v Liberci, tak se náš výkon musí hodně zlepšit."