Česká liga starších žáků (U15)
Slovan Liberec
3:0 (0:0)
Bohemians 1905
sobota 22. května 2010 10:00
Branky
54. Zitka, 55. Řehák, 68 Tóth
Rozhodčí
Kapoun - Hurťák, Dyrt
ŽK
10. Oberreiter, 61. Řehák - 49. Nwogu
ČK
55. Pechr (Bohemians 1905)
Sestava FC Slovan Liberec
Doležal - Myslivec, Linhart (62. Pospíšil), Čurgali, Rydval - Broschinský (47. Zitka) -  Polívka (23. Tóth), Ondráček (62. Bláha), Řehák, Kaiser - Oberreiter (56. Karagi)
Sestava Bohemians 1905
Šarapatka - Ježdík (47. Novotný), Pechr, Rothe, Tikhonov - Habrun, Svozil, Hanek (62. Horký), Hnilička (52. Lukáš) - Artemuk, Veselý (36. Nwogu)
Místo zápasu
Městský stadion

Reporáž

Ligová klání v sezóně 2009/10 se pomalu chýlí ke konci a počet zápasů, které zbývají do konce soutěžního ročníku, už lze odpočítat jen na prstech jediné ruky. Nás samozřejmě zajímal jen duel, který jsme měli aktuálně na programu, a to souboj s týmem Liberce, který se hrál na Městském stadioně v Liberci.

Dva dny před zápasem začalo v Liberci silně pršet a přestalo až noc před výkopem. Hřiště bylo díky této zásobě vody z nebe velmi podmáčené a na mnoha místech (téměř na většině hřiště) se vytvářely kaluže, které znepříjemňovaly pohyb i kombinaci hráčům obou týmů. Ještě doplním, že podzimní zápas skončil v náš prospěch, když jsme po brankách Tikhonova a Bukáčka vyhráli 2:0.

Taktiku zvolily oba týmy odlišnou. My jsme se snažili zakládat útoky a kombinovat již od vlastní branky, zatímco Liberec po zisku míče jen odkopával na naší polovinu a spoléhal na naší chybu. Od počátku se nám kombinace dařila a domácí se téměř nedostávali k míči, náš tlak vyvrcholil několika standardními situacemi, které však k naší smůle nebyly dostatečně razantně zakončené nebo skončily těsně vedle. Se střelami z dálky si brankář Doležal s přehledem poradil, a tak naše snažení bylo bez brankového efektu. Domácí se dostali do dvou dobrých možností, obě vznikly naší nepřesnou rozehrávkou, ale naše obrana i s pomocí brankáře neinkasovala.

Vypadalo to tedy, že zápas rozhodne jediná branka. A ta bohužel padla do naší sítě. Druhý poločas jsme nehráli dobře, nemohli jsme se spolehnout na přesnou kombinaci a zbytečně jsme odevzdávali míč soupeři, i když jsme měli na vše dostatek času, protože  jsme nebyli pod tlakem bránících hráčů. Ztráta míče rovněž předcházela inkasované brance a odstartovala strašidelnou dvouminutovku, která nás stála body. Přímý kop našeho týmu nachází neomylně soupeřova hráče, který svým průnikem získává rohový kop. Odražený míč dopadl k Zitkovi, který z dobrých 24m dloubl míč, který s velkým štěstím dopadl o tyč do naší branky - 1:0. Hned o minutu později jsme dobře nezajistili souboj na středu hřiště a Pechr v souboji o míč fauloval Řeháka před naším pokutovým územím. Následovala červená karta a exekuce přímého kopu, kterou obstaral sám postižený Řehák a nemýlil se - 2:0. I v deseti jsme se snažili něco se zápasem udělat, ale absence jednoho hráče v poli byla znát a dostatek sil jsme již nenašli. Těsně před koncem ještě zvyšoval Tóth, ale na rozdělení bodů a naší porážce to nic nezměnilo - 3:0.

Trenér Petr Vanko: "Bohužel jsme nevyužili naší převahy a aktivity v prvním poločase. Tam musím kluky pochválit, že se snažili kombinovat a soupeře jsme příliš k míči nepouštěli. Bohužel jsme nebyli více odvážní před pokutovým územím a v jeho nitru, v soubojích 1 na 1 a šance jsme si vytvořili jen ze standardních situací. Tento fakt rozhodl, protože po pár nepřesnostech jsme si přestali věřit a jistota z našich kopaček se vypařila. Zápas rozhodla jedna minuta ve druhém poločase, když jsme inkasovali dvě branky a červenou kartu. To by se však stát nemohlo, kdybychom se drželi snahy kombinovat a nebát se hrát, protože bychom míč měli pod svou kontrolou. V příštím utkání s Budějovicemi musíme prokázat větší odvahu na útočné polovině a větší vůli vstřelit branku, stejně tak trpělivost a víru ve vlastní styl hry a své schopnosti."