Česká liga starších žáků (U15)
Bohemians 1905
0:1 (0:1)
České Budějovice
neděle 30. května 2010 10:15
Branky
2. Held Martin
Rozhodčí
Zeman - Hruška, Dvořák
Sestava Bohemians 1905
Dočekal - Tikhonov (50. Ježdík), Rothe, Svozil, Bukáček - Lukáš (42. Horký), Hanek, Novotný, Hnilička (58. Habrun) - Artemuk, Nwogu
Sestava SK Dynamo České Budějovice
Coufal - Vopelka, Kocar, Podráský, Vít - Held M, Janoch (46. Rytíř), Held J., Jenne - Horák (63. Mišák), Hála (52. Schertler)
Místo zápasu
Loko Vršovice

Reporáž

V Liberci jsme nezískali ani bod, nepodařilo se nám vstřelit branku a navíc jsme přišli na jeden zápas o vyloučeného Jana Pechra. Přesto jsme šli do domácího zápasu odhodlaní získat tři body, které by nám zajistili klid do závěrečných kol. Klid se však nekoná, znovu jsme prohráli, ale za předvedený výkon se určitě nemusíme stydět.

Závěr soutěže tak bude opravdu velmi napínavý a dramatický. Přispěl k tomu výsledek našeho zápasu, který pro nás vůbec nezačal dobře, protože jsme brzy inkasovali. Postupně jsme se však dostali do utkání a s přibývajícím časem jsme byli lepším týmem. Naše převaha se začala projevovat už v poslední fázi prvního poločasu a gradovala v poločase druhém, když jsme si vytvořili několik velkých šancí ke skórování, ale zklamala nás naše koncovka.

Pojďme tedy postupně. Hned ve druhé minutě jsme měli mnoho času na rozehrání, přihrávka však šla přesně na nohu hráčů hostí, rychlý protiútok vyšperkoval Horák přihrávkou do strany na Martina Helda, který se trefil na zadní tyč přesně - 0:1. Rychlý gól Budějovic s námi notně otřásl a dlouho jsme se nemohli dostat do hry. Až do patnácté minuty nás Dynamo přehrávalo a dvakrát jsme na poslední chvíli zabránili šanci soupeře. Pak se ovšem obrázek hry začal měnit a naše zvyšující se aktivita vedla k šancím. Lukáš ani Novotný však z dobrých pozic nedokázali dostat míč do sítě, a tak se do kabin šlo za stavu 0:1.

Po přestávce jsme byli lepším týmem a hostující obrana se dostávala pod tlak, kterému i s trochou štěstí nakonec dokázala odolat. Dvakrát se před brankáře dostal Novotný, ale nemířil přesně a důrazně. Krásnou akci po naší levé straně zmařil nepovedený centr, který Nwogu v těžké pozici nedokázal usměrnit na branku. Hanka vychytal brankář Coufal, Ježdíkova dělovka skončila vedle, další příležitost Nwoga zablokovala Budějovická obrana a ani závěrečný rohový kop na stavu utkání nic nezměnil. Ke spravedlivém výčtu šancí ještě musím doplnit jednu možnost Budějovic, kterou chytil Dočekal. Bez vstřelené branky nelze pomýšlet na dobrý výsledek a zlobit se můžeme jen na sebe, protože šance na vstřelení branky jsme určitě měli. Fotbal se ale hraje na góly a ten dokázal vstřelit soupeř, a tak mu můžeme jen pogratulovat k výhře.

Trenér Petr Vanko: "Brzy jsme inkasovali, a to nás na pár minut dostalo do kolen. Přežili jsme šanci soupeře a postupně jsme se zlepšili. Ve druhém poločase jsme měli navrch, vytvořili jsme si i velké šance, ale ty jsme neproměnili. Hosté se dostali jen k odkopávání míčů a kromě jedné výjimky nebyli nebezpeční. Cením si toho, že se kluci snažili hrát konstruktivně a kombinační hrou jsme se dostávali přes obranu soupeře. K vidění bylo i několik pohledných kombinací, bohužel bez toho podstatného, a to je vstřelená branka. Mrzí mě zbytečně nervózní úvod, kdy jsme kazili naprosto jednoduché přihrávky a díky tomu i dostali branku. V Pardubicích bude potřeba si více věřit, potom přijde i vyšší kvalita provádění herních činností a bodový zisk. Od výkonu s Budějovicemi se určitě můžeme odrazit, ale půjde to jen díky dobře odvedené práci v tréninku během celého týdne."

Média