Česká liga starších žáků (U15)
Bohemians 1905
7:1 (4:1)
Most
neděle 13. června 2010 10:15
Branky
1., 31. a 54. Veselý, 17. Artemuk, 34. Hanek, 43. Petr, 57. Hnilička
Rozhodčí
Fišer - Hruška, Dvořák
ŽK
67. Svozil - 67. Haspra
Sestava Bohemians 1905
Dočekal - Ježdík (39. Petr), Pechr, Rothe, Hanek (47. Bukáček) - Lukáš (36. Tikhonov), Svozil, Habrun, Hnilička (59. Nwogu) - Artemuk, Veselý (54. Sláma)
Sestava FK Baník Most
Suchý (36. Peška) - Mihal (36. Prokop), Říha, Haspra, Hofman (47. Vávra) - Hříbal, Kopta, Donát, Baláž (36. Jelínek) - Canini, Vorel (42. Koudelka)
Místo zápasu
Loko Vršovice

Reporáž

V posledních třech utkáních se nám nepodařilo vstřelit branku a v gólových šancích jsme si vůbec nevedli dobře. Naše žalostná koncovka znamenala, že nejen, že jsme nedali branky, ale rovněž jsme nezískali v posledních třech měřeních sil ani bod. V posledním domácím zápase jsme hostili Most a obě nepříznivé série jsme chtěli protrhnout.

Duel s Mostem byl velice důležitý, protože jsme věděli, že případné vítězství může znamenat definitivní záchranu v soutěži v případě zaváhání Příbrami. V opačném případě bychom si mohli záchranu v lize notně zkomplikovat, ale to se naštěstí nestalo.

Naši střelci tentokrát neměli nabito slepými a míč do sítě Mostu jsme dostali celkem sedmkrát. Výsledkem tak je jednoznačná výhra a definitivní záchrana, protože Příbram doma podlehla Slavii 0:2.

Od prvních minut jsme neponechali nic náhodě a do soupeře jsme se pustili s odhodláním zápas vyhrát. Náš cíl jsme začali naplňovat už od prvních minut. Napomohla tomu i rychlá branka, která padla po několika vteřinách hry. Svozil našel dlouhou kolmicí Artemuka, který utekl obraně a předložil míč před prázdnou branku a Veselý tak mohl začít své brankové představení, které končilo hattrickem - 1:0. Do poločasu padly ještě další čtyři branky. Ta druhá opět do sítě hostí a znovu u toho byla dvojice Svozil - Artemuk. Svozil prostrčil míč mezi obránce, Artemuk obešel brankáře a do prázdné branky skóroval - 2:0. Zanedlouho jsme si však cestu za výhrou zkomplikovali. Špatná komunikace v pokutovém území po standardní situaci soupeře znamenala snížení - 2:1. Drama se však nekonalo. Lukáš se hezky uvolnil, prostrčil míč mezi obránce, ale Hnilička v samostatném nájezdu brankáře Suchého nepřekonal. Dobíhající Veselý ovšem ano - 3:1. Minutu před přestávkou ještě zvýraznil naše vedení Hanek, který se trefil z přímého kopu - 4:1.

Byť jsme vedli o tři branky, tak jsme rozhodně nechtěli polevit a i ve druhém poločase náš náskok narůstal. Artemuk se ocitl v dalším úniku, brankář Peška jeho pokus vyrazil, ale dobíhající Petr usměrnil míč hlavou do sítě - 5:1. V 54. minutě dokončil hattrick Veselý a zaslouženě si vychutnal při střídání ovace diváků. Všemu předcházela pěkná kombinace dvojice Habrun - Petr, kteří našemu střelci připravili třetí zásah v utkání - 6:1. Střelecký účet brankově bohatého zápasu uzavřel Hnilička, který odražený míč bez rozpaků napálil pod břevno - 7:1. Hosté v utkání nic nepředvedli, ale snížit ještě mohli. V závěru se po standardní situaci otřáslo břevno naší branky, to však bylo vše.

Trenér Petr Vanko: "Chtěl bych klukům pogratulovat k výhře, protože dnes byli jednoznačně lepší než Most a zaslouženě vyhráli výrazným rozdílem. Velmi nám pomohla vstřelená branka hned v první minutě, stejně tak rychlá odpověď na snížení na 2:1. Konečně jsme dokázali zachovat klid v koncovce a výsledkem bylo sedm hezkých branek. Jsem rád, že jsme měli chuť hrát i za rozhodnutého stavu a doufám, že v posledním utkání v Plzni se rovněž popereme o dobrý výsledek."

Média