Přebor mladších přípravek (U10)
ČAFC Praha
1:2 (0:1)
Bohemians 1905
sobota 17. dubna 2010 8:30
Branky
Žambůrek, Apeltauer
Sestava B1905
řivohlavý, Zvoníček - Traore, Musil, Řehoř - Apeltauer, Pejša, Novák - Žambůrek, Strnad, Čakurda, Nejeschleba, Štěpánek - Freisler, Dostál
Místo zápasu
ČAFC

Reporáž

Zápas s ČAFC měl očekávaný průběh. Soupeř se soustředil hlavně na svojí obrannou hru a dopředu se příliš netlačil. Zápas začal naším tlakem, který odstartovala šance Vojty Nováka. Ten ale v dobré pozici branku pouze těsně minul. O pár minut později již, ale míč v síti skončil. Pejša podržel míč ve středu hřiště a poslal dobře načasovanou přihrávku do prostoru, kde si nabíhal Žambůrek, který levačkou umístil míč na zadní tyč soupeře. Od gólu se obrázek hry příliš neměnil. Drželi jsme míč, soupeř se nikam netlačil a my se pouze horko těžko dostávali k soupeřově brance. V první půli jsme kromě pár náznaků a nastřelené tyče žádnou velkou příležitost neměli.

Druhá půle odstartovala skoro stejně jako první. Měli jsme míč a využili jednu z mála pěkných kombinací ke vstřelení branky. Vojta Novák dostal na straně hřiště ideální míč do běhu, který bez rozpaků poslal před soupeřovu branku, kde jej učebnicově umístil do sítě Apeltauer. Tato krásná akce potěšila, ale bohužel podobných akcí bylo vidět pramálo. Brzdila nás hlavně pomalá a špatná práce s míčem. Už to vždy vypadalo, že by se akce mohla dobře rozvinout, ale bohužel jsme se svojí špatnou individuální i týmovou prací o příležitosti sami připravovali. Toho využil v závěru soupeř, když zužitkoval naší nepřesnost k získání trestného kopu. Ten se v přípravce rovná téměř penaltě a tak se nikdo nedivil, že skončil v naší síti. Do konce zápasu se již skóre, i díky zákroku domácího brankáře, neměnilo a my si v nikterak zajímavém zápase připsali výhru.

Martin Vanko "V zápasech, které odehrajeme, se bohužel stále dokola opakuje to samé. Několik hráčů odehraje zápas za ostatní, kteří svojí kvalitou příliš nepřispívají k úrovni zápasu. Právě v zápasech jako je ČAFC, tedy soupeři, který výhradně brání, by se měla prokázat kvalita hráčů. V těchto zápasech je třeba na malém prostoru míč zpracovat, obejít hráče nebo vyřešit situaci jednoduchou přihrávkou. Tyto naše pokusy, ale u některých hráčů bohužel opakovaně končí tím, že se souboje, buď vůbec neúčastní, nebo se stane míč věcí, která je na obtíž. Nemluvě o chuti dojít si pro míč, či ho získat zpět. O kvalitu provádění všech dovedností s míčem nám jde především a každá klička, či vyhraný souboj je mi milejší, než oči bolící výhra na ČAFC"