Přebor mladších přípravek (U10)
Bohemians 1905
1:5 (0:1)
Tempo Praha
neděle 25. dubna 2010 10:30
Branky
Grossmann
Sestava B1905
Křivohlavý - Traore, Řehoř, Nejeschleba, Apeltauer, Pejša, Novák, Žambůrek, Dostál, Grossmann, Čakurda, Vakoč, Strnad
Místo zápasu
Vítkov

Reporáž

Náš domácí zápas s Tempem jsme nezvládli a po našich marných pokusech o vstřelení branky přišel trest v podobě vstřelených branek soupeře.

Začátek utkání byl z naší strany povedený. Drželi jsme soupeře na jeho polovině a počínali jsme si daleko lépe v osobních soubojích. Dařilo se nám dostat hru do stran, odkud létaly centry před branku. Náš malý důraz před brankou a zbrklost v zakončení bohužel s nulou na kontě vstřelených branek nepohnul. Toho využil soupeř, který v prvním poločase na naši branku vyslal jedinou střelu, a ta hned znamenala vedení. Do konce první půle jsme se stále snažili hrát aktivně, ale žádná šance v brance soupeře neskončila. Přesto jsme po herně dobré první půli věřili, že góly přijdou a zápas strhneme na svou stranu.

Naprostý opak se ovšem stal pravdou. Naprosto nepochopitelně jsme nezvládli dvakrát stejnou situaci a zkaženou přihrávkou (na 5m!!!) jsme dvakrát poslali soupeře samotného na branku, z čehož vyústilo vedení o tři branky pro Tempo. Po obdržených gólech se naše hra podobala tragédii. Skoro všichni, kdo byli na hřišti utkání doslova zabalili a bez jakékoli vůle nebo chuti hrát dál se po hřišti potulovali, všemožně schovávali a vůbec hledali všechny možnosti jak se vyhnout odpovědnosti za zápas. Bohužel už se to opakuje příliš často a hráče, kteří mají opravdu srdce na pravém místě a mají chuť se porvat o vstřelení gólu za jakéhokoli vývoje a v jakékoli minutě mohu spočítat na prstech jedné ruky. Když hrajeme na tréninku, tak někteří mají nadstandartní řešení situací 1v1 i kombinace, přijde zápas, nepříznivý vývoj a máte chuť se ho zeptat, jestli nehraje fotbal poprvé v životě.

Martin Vanko "Naše výkony jsou bohužel jako den a noc. První poločas hrajeme dobře, nedáme góly a zbytečně inkasujeme. Druhý poločas máme ukázat sílu a soupeře smést, se porazíme sami. Chyba se může stát, takový je fotbal v přípravce, chyby a jejich napravování. Co by se ovšem stávat v žádném případě nemělo je, že se na zápas vykašleme. Pokud nemám odvahu hrát 1v1 a rvát se o výsledek, nemám v takovém zápase šanci uspět. Tempu stačí bránit a spoléhat na útočníka vepředu. Na nás je, abychom ukázali kvalitu a dokázali odpovědně útočit i bránit. Každý z hráčů, kteří jsou na hřišti má odpovědnost za míč. Každé zpracování, vedení míče, obcházení soupeře i přihrávka je to důležitější. Pokud někdo tuto odpovědnost nepřijme a bude dělat na hřišti vše pro to, aby se ho hra netýkala, nemá na hřišti ani v Bohemce, co dělat. Tento zápas budiž varováním, takový přístup už nechci vidět!"