Přebor mladších přípravek (U10)
Bohemians 1905
7:2 (3:1)
Motorlet
neděle 9. května 2010 9:00
Branky
Pejša, Dostál, Heč, Čakurda, Novák, Štěpánek, Nejeschleba
Sestava B1905
Křivohlavý - Pejša, Novák, Apeltauer, Žambůrek, Nejeschleba, Koubek, Freisler, Čakurda, Vakoč, Heč, Dostál, Štěpánek
Místo zápasu
Vítkov

Reporáž

Po deštivém týdnu se počasí umoudřilo a na Vítkově zvalo v neděli k fotbalu slunečné počasí, které svítilo na zápase domácí Bohemky s Motorletem.

Motorlet už dokázal potrápit velkou řadu soupeřů a porazit ho nepatřilo v sezóně skoro nikdy k lehkým úkolům. Toto naše vědomí se ale v zápase příliš nepotvrdilo. Soupeř přijel pouze s jedním hráčem na střídání a kvalitě utkání svým výkonem určitě nepřispěl velkým dílem.

Naše začátky jsou "bohužel" v zápasech stále stejné. Dokážeme na soupeře vletět a během několika minut si vytvoříme několik situací, které volají po vstřelení branky. Centry před branku ani střely ovšem nedokážeme přetavit v úvodní gól, který by hned od prvních vteřin udal ráz zápasu. Jak už to tak bývá, platí ve fotbale: "Nedáš, dostaneš". Z úvodního tlaku jsme nevytěžili nic a tak první návštěva soupeře na naší polovině hned skončila v naší síti. Zapomněli jsme se při rohovém kopu před brankou soupeře, čehož Motorlet z protiútoku využil a dostal se do vedení 0:1. Vzhledem k naší převaze, ale asi málokdo na hřišti věřil, že vedení Motorletu vydrží dlouho. A to se také potvrdilo, protože po brankách Dostála a Heče byl po chvíli stav příznivější pro domácí. Hostům pomáhala branková konstrukce, ale přesto se Bohemka do půle ještě jednou radovala, když Štěpánek na zadní tyči doklepl do branky centr z levé strany.

O poločase jsme si říkali, že chceme hrát, co nejaktivněji a soupeře, kterému docházejí síly dorazit, co největším počtem vstřelených branek. Bohužel zavládlo spíše uspokojení z výsledku a na hřišti byl k vidění fotbal v malém tempu. Akce postrádali přímočarost, přesnost a samozřejmě to nejdůležitější. Hlad a chuť po gólech, po fotbalu, po hezkých akcích. Ne příliš záživné čekání na poslední hvizd doplnil Motorlet ještě o jednu branku a my o čtyři zásluhou Čakurdy, Nováka, Nejeschleba a Pejši. Celkové skóre tedy bylo 7:2 pro domácí tým.

Martin Vanko "Tento zápas se nedá hodnotit ani dobře ani špatně. Těší mě, že jsme předvedli několik hezkých akcí, které skončili buď gólem, nebo alespoň ohrožením soupeřovi branky. Netěší mě uspávací tempo ve druhé půli. Soupeř nekladl příliš velký odpor, což mohlo vést k naší pohodové hře s držením míče a spoustou šancí. Bohužel, když nás nic nenutí hrát, tak sami sebe vyhecovat příliš neumíme a ve hře se hodně šetříme. Každopádně sedm vstřelených branek vždy potěší a každý gól v brance soupeře je vždy velké pozitivum v každém zápase."