Česká liga dorostu U16 (U16)
Slavia Praha B
3:1 (0:0)
Bohemians 1905 B
neděle 11. dubna 2010 16:30
Branky
42 min. Slánský 0:1, 52 min. 1:1, 62 min. 2:1, 77 min. 3:1
ŽK
Horáček, Nováček
Sestava
Dvořák- Vostárek (67.Dufek), Horáček (70.Řezníček), Egert, Malina- Hubínek, Richtrmoc, Vobořil, Nováček (55.Rothe)- Slánský, Slavík (67.Zvoníček)
Místo zápasu
Slávia

Reporáž

V první desetiminutovce hlavičkují domácí nad po rohu a poté se do dvou velmi dobrých šancí dostává Nováček – nejprve ho vybídl ke skórování Hubínek, ale nezpracoval dobře míč a vzápětí po centru Vostárka na zadní tyči nestihl míč usměrnit do brány. Domácí mají více míč, ale až na střelu doprostřed to byl tlak bez šancí, naopak po akci Vobořil – Hubínek se do nájezdu dostává Slavík, ale v pádu zakončil těsně vedle. Pět minut před půlí z dálky napřáhl Vostárek a gólman se štěstím vyrazil na roh. Hned za minutu po centru Slavíka na malém vápně špatně trefil míč Hubínek, a tak půle skončila bez branek.

Hned po přestávce výborně nacentroval Malina a Slánský z první uklidil míč do sítě – 0:1. Za chvilku Slánský obloučkem vypracoval vyloženou šanci Vobořilovi, ale jeho střelu z první pod břevno brankář vyrazil, stejně jako střelu z dálky stejného hráče. V 52. zahrál velmi špatně malou domů Hubínek a domácí útočník toho využil k jednoduchému vyrovnání – 1:1. Tento okamžik úplně změnil obraz hry a Slávia se s naší vydatnou pomocí dostávala do šancí – nejprve přímý kop šel nad bránu, poté netrefili míč na deseti metrech od naší brány a v 59. minutě musel vykopávat míč z lajny Egert, který zasáhl za již překonaného Dvořáka. Do vedení se Slávia dostala v 62. minutě po úniku přes naší pravou stranu a přihrávce na malé vápno – 2:1. Za chvilku zkoušel štěstí z dálky Horáček a v 76. vyrazil gólman domácích střelu Egerta pod břevno ze 17 metrů. V úplném závěru po chybě Richtrmoce podnikl soupeř brejk a vyřešil ho precizní přihrávkou i zakončením – 3:1.