Česká liga dorostu U16 (U16)
Viktoria Plzeň B
2:0 (1:0)
Bohemians 1905 B
neděle 18. dubna 2010 12:30
Branky
19 min. 1:0, 45 min. 2:0
Sestava
Starczewski- Vostárek (60.Jasz), Nováček, Klement, Malina- Hubínek, Zvoníček (60.Řezníček), Vobořil, Rothe (41.Bulíček)- Slánský, Slavík (41.Richtrmoc)
Místo zápasu
Luční

Reporáž

V úvodu utkání byli rozhodně aktivnější domácí a v 7. minutě musel hned 2x zasahovat proti prudkým střelám Starczewski a následná dorážka šla nad bránu. Po čtvrthodině vysunul Slánský nabíhajícího Hubínka, který tísněný zakončil jen slabě do brankáře. V 19. minutě se domácí ujali vedení po akci středem, přihrávce do strany, úniku k brankové čáře a centru do malého vápna, kde se útočník nemýlil a zakončil k tyči – 1:0. Za chvilku unikl Hubínek, dlouhým centrem našel Rotheho, který zasekl míč ve vápně a střelu z úhlu brankář vyrazil na roh. Po půlhodině opět Rothe střílí a brankář u tyče vytěsnil míč mimo. V poslední minutě půle špatně vykopl Starcewski a domácí měli vyloženou šanci, kterou však střelou vedle pohrdli.

Do druhé půle jsme vstoupili velmi aktivně, Vobořil krásně vysunul Slánského, jenž nájezd zakončil pouze slabě do brankáře a vzápětí na druhé straně domácí hráč ukázal, jak je to jednoduché – krásná střela z 18 metrů skončila v šibenici naší brány – 2:0. Následovaly naše šance – nejprve si málem vsítili domácí vlastní branku po akci Vobořil – Slánský (míč těsně nad), poté Hubínkovu střelu při zemi vyrazil gólman na roh a do třetice nezakončil včas Hubínek po akci se Slánským, takže gólman stihl zasáhnout. Na druhé straně Plzeň jen tak tak neměla gólovou šanci, protože jsme míč na poslední chvíli odvrátili na roh a v 62. musel vyrážet míč po střele ze 14 metrů Starczewski a následná dorážka přelétla bránu. My jsme poté 2x byli lapeni do offside při pokusu o samostatný nájezd a v další akci Nováček sice vyloženou šanci měl, ale zpracování trvalo příliš dlouho. Deset minut před koncem opět unikl Hubínek a výborný brankář opět míč vykopl a na zadní tyči z úhlu již nestačil vrátit míč do sítě Jasz. Za minutu Slánský vysunul Jasze, jehož centr trefil metr před bránou Hubínka a místo do sítě se odrazil k brankáři.. V 73. minutě jsme nejprve měli 2 nebezpečné akce, ale domácí se ubránili a sami se dostali do samostatného úniku, avšak ztroskotali na Starczewském. V závěru ještě hlavičkoval Klement a na druhé straně domácí po standardce také hlavičkovali nad bránu.