Česká liga dorostu U16 (U16)
Meteor
0:2 (0:1)
Bohemians 1905 B
sobota 1. května 2010 12:30
Branky
9 min. Vostárek 0:1, 32 min. Vobořil 0:2
ČK
61 min. Horáček
Sestava
vořák- Vostárek (41.Egert), Řezníček, Malina, Dufek- Matějka, Kraus (41.Zvoníček), Vobořil, Nováček- Slavík (55.Jasz), Slánský (41.Horáček)
Místo zápasu
Štěpničná

Reporáž

Již ve druhé minutě domácí zahrávají křížný míč z pravé strany a na zadní tyči předskočil útočník Dufka, naštěstí ale střílí nad. Na konci první desetiminutovky si krásně naskočil na Vobořilův roh Vostárek a hlavou otevírá skóre – 0:1. Ve 14. Matějka střílí nad, poté na centr Vobořila jen tak tak na malém vápně nedosáhl Slánský a v dalším průniku si Vobořil narazil s Krausem, ale střelu dokázali domácí zblokovat na roh. Ve 32. se již ale Vobořil gólově prosadil, když míč usměrnil do brány o tyč – zakončení předcházel krátké obléhání před vápnem a průnik Matějky až k brankové lajně a přesná zpětná přihrávka. Ještě před půlí centr Slánského vracel zpět hlavou Nováček, ale Slavík v akrobatické poloze míč netrefil.
Brzy po přestávce velmi pěkný centr Maliny Slavík v gólové pozici hlavou netrefil a ten samý hráč neprolomil smůlu ani o chvilku později, když bombou z 10 metrů zacloumal břevnem a odražený míč Horáček zakončil nad. V 56. byl faulován při úniku Horáček a přímý kop Vobořila vyrazil brankář na roh. Dramatičtějším se zápas stal po hodině hry, kdy se nesmyslně za úder loktem nechal vyloučit Horáček! Domácí vyrovnali hru, ale kromě střely zpoza šestnáctky, kterou v poklidu chytil Dvořák, se k ničemu dlouho nedostali, naopak si málem po zmatcích vsítili vlastní gól a po rohu Egert hlavičkoval nad bránu. Dvě minuty před koncem hráč Meteoru krásně technicky ze 17 metrů mířil do šibenice, ale Dvořák robinzonádou míč vyrazil na roh.

Média