Česká liga dorostu U16 (U17)
Dukla Praha
3:1 (1:1)
Bohemians 1905
sobota 14. srpna 2010 12:30
dt>Branky: 25., 52., 68. soupeř – 6. Zvoníček
Sestava Bohemians
Semerád – Řezníček, Pechr, Klement, Nováček – Matějka (48. Jasz), Rothe P., Habrun (52. Pospíšil), Bulíček – Slavík (48. Artemuk), Zvoníček (67. Dufek) – dále připraven Janoušek
Místo zápasu
Ruzyně

Reporáž

V prvním mistrovském utkání nás čekala Dukla Praha. I přes noční nepřízeň počasí se utkání odehrálo na výborně připraveném trávníku v Ruzyni.

Vstup do utkání se nám povedl, byli jsme aktivnější než domácí a ty nás zastavovali až pomocí faulů. Hned druhou takovouto situaci jsme dokázali využít. V 6. minutě zahrával trestný kop Zvoníček a místo centru zvolil zakončení, které skončilo pod břevnem. Zanedlouho mohlo být vyrovnáno, míč skončil v naší síti, ale domácí se ocitli v ofsajdu. Naše obrana působila nekonsolidovaným dojmem a na poslední chvíli jsme museli blokovat několik střeleckých pokusů. Na druhé straně se po rychlé kombinaci dostal do úniku Slavík, ale jeho pokus levou nohou skončil na boční síti. Poté zkoušel z dálky vystřelit Petr Rothe, jeho levačka byla silná, ale nepřesná. Další šance patřila Dukle, ale lob přes vyběhnutého Semeráda skončil mimo tyče. V naší další příležitosti se ocitl Zvoníček, ale po centru Řezníčka mířil hlavou jen do náruče brankáře. Ve 25. minutě se domácím již podařilo vyrovnat. Klement nechal odcentrovat z levé strany, Semerád na střílený centr nedosáhl a na zadní tyči nepokrytý hráč usměrnil míč do sítě. Ještě před poločasem musel napravovat Semerád své nejisté vyběhnutí a tygřím skokem vytahoval míč na rohový kop. Do šaten jsme mohli jít s vedením, Zvoníček po centru Klementa v 38. minutě ovšem mířil hlavou mimo.

Ve druhém poločase jsme ovšem přestali být směrem dopředu nebezpeční, a pokusili jsme se prostřídat. Zanedlouho ovšem přišla branka v naší síti. Přicházeli jsme díky nepřesnostem o míč v přechodu do útoku a domácí tak mohli podnikat mnoho protiútoků. V 64. minutě se po rohovém kopu a dalekonosné ráně ozvalo břevno naší branky. V 68. minutě to bylo již 3:1. Další nepřesnost v rozehrávce, rychlý protiútok, nestačili jsme se vrátit a domácí využili situaci dva na jednoho dokonale. Domácí hráč zakončoval již do odkryté branky. V závěru mohlo být ještě hůře. Po dlouhém autu si málem vlastní branku vstřelil Pechr, ale Řezníček uklidil míč z brankové čáry do bezpečí.

Trenér Martin Pačanda: ,,První utkání nové sezóny nám nevyšlo. Utkání jsme prohráli zaslouženě. Bylo k vidění spousta nevynucených individuálních chyb, které Dukla po zásluze trestala. Máme velké nedostatky v herních činnostech jednotlivce, jako je zpracování, vedení a přihrávání míče pod tlakem soupeře. Co mě ovšem nejvíce zklamalo bylo malé nasazení, vůle hráčů po vítězství a snaha o otočení, či zvrácení výsledku v náš prospěch.‘‘

Média