Česká liga dorostu U16 (U17)
Bohemians 1905
0:0 (0:0)
Mladá Boleslav B
středa 18. srpna 2010 12:30
Sestava Bohemians
Janoušek – Řezníček (41. Dufek), Pechr, Žaloudek, Klement – Habrun (55. Richtrmoc), Rothe P., Bulíček, Nováček – Slavík (49. Zvoníček), Artemuk (60. Pospíšil) – dále připraven Semerád
Místo zápasu
Loko Vršovice

Reporáž

Ve středu, krátce po poledni, jsme v domácím prostředí přivítali Mladou Boleslav B. K utkání jsme nastupovali s pozměněnou sestavou, což bylo způsobeno zraněními z prvního utkání, a také aby hráči měli dostatečnou herní praxi.

Úvod utkání jsme měli povedený a ve druhé minutě se na branku řítil po autovém vhazování a Slavíkově přihrávce Bulíček. Ovšem Jarda poslal levou nohou míč těsně vedle branky. K dalšímu zakončení jsme se dostali až po čtvrthodince hry. Po rohovém kopu vracel Klement míč do vápna a na zadní tyči si počkal Slavík, jeho střela ale neměla potřebnou razanci a skončila v náruči brankáře. Další šance přišla po stříleném centru Nováčka, ale Slavík míč do sítě usměrnit nestačil. Další obrovská šance přišla po půlhodince hry, ale situaci jsme nevyřešili dobře. Petr Rothe vybídl Slavíka ke skórování, ale ten před brankářem místo zakončení volil ještě přihrávku, která byla nepřesná a ještě na Nováčka stojícího v ofsajdu. Na druhé straně jsme řešili jedinou vážnější situaci, ovšem výběhem vše řešil Janoušek a Pechr uklidil míč do bezpečí.

Ve druhém poločase toho bylo k vidění ještě méně než v poločase prvním. Nejzajímavější pasáž byla kolem 55 minuty. Nejdříve jsme nedokázali dotáhnou rychlý protiútok a zanedlouho po chybě v obraně zakončovali Boleslavští v jejich největší a jediné šanci. Hostující útočník si naštěstí neporadil dobře a mířil těsně mimo. Na druhé straně se tlačil do zakončení z blízka Artemuk, ale míč do branky nedotlačil a vytěžili jsme pouze rohový kop. Další rohový kop jsme zahrávali i po zakončení Žaloudka. Dále se již nic výraznějšího nestalo, a tak utkání skončilo bezbrankovou remízou.

Toto utkání nemůžeme hodnotit kladně. Výkon byl podprůměrný, plný nepřesností, pomalé práce s míčem, bez překvapení soupeře, bez nasazení. Místo v nesení klidu na naše kopačky neproměňujeme nejjasnější šance, a tak máme po dvou kolech na svém kontě pouze jednu vstřelenou branku a jeden bod. Snad za jediný klad tohoto nehezkého a nepovedeného utkání můžeme označit, že jsme neinkasovali. Věřím, že kluci mají už dost nepovedeného startu do sezóny a na sobotního soupeře z Teplic vlítnou, předvedou dobrou hru a nechají zapomenout na nepovedené středeční odpoledne.

Trenér Martin Pačanda: ,,Utkání podprůměrné úrovně. Boleslav se soustředila hlavně na bránění a nám role mužstva, které má tvořit příliš neseděla. Vypracovali jsme si 3 jasné možnosti, ale řešení finální fáze od našich hráčů bylo katastrofální. Máme velký deficit v práci s míčem i bez míče. Za výkon v tomto utkání jsme si 3 body nezasloužili. A tak remíza je bohužel spravedlivý výsledek. ‘‘

Média