Česká liga dorostu U16 (U17)
Bohemians 1905
2:2 (1:1)
FK Teplice B
sobota 21. srpna 2010 12:30
Branky
20. Artemuk, 72. Řezníček – 36. (pen.) a 47. (pen.)
ŽK
36. Janoušek
Sestava Bohemians
Janoušek – Řezníček, Pechr, Klement, Dufek (72. Rothe T.) – Vobořil, Habrun (47. Richtrmoc), Rothe P. (47. Pospíšil ), Nováček – Artemuk, Zvoníček (41. Slavík)
Místo zápasu
Loko Vršovice

Reporáž

Třetí utkání během týdne čekalo na svěřence Martina Pačandy. Hrálo se podruhé za sebou doma, tentokrát do Vršovic dorazili Teplice B. K utkání jsme nastupovali s pozměněnou sestavou, Bulíček ulehl s teplotou, a tak jsme na rychlo povolali Vobořila a poprvé se po zranění v nominaci objevil Tomáš Rothe.

První pětiminutovka patřila spíše hostům, kteří se prezentovali kombinační hrou. Ale v první šanci se ocitl Vobořil, který ovšem v 5. minutě ztroskotal na brankáři. O minutku později se do úniku ze strany dostal Artemuk. Místo přihrávky na středu volnému Zvoníčkovi volil slabé zakončení levou nohou. Po čtvrt hodince hry se dostal po centru Vobořila do zakončení Nováček, ale jeho neposlušná pravá noha poslala míč vysoko nad. Do vedení jsme šli ve 20. minutě. Nováček vybojoval míč při rozehrávce soupeře a předložil jej do vápna Artemukovi. Ten se sice krkolomě, ale trefil do sítě. V další obrovské šanci stál Habrun, který ale neměl dostatečný klid v zakončení a podobně jako Nováček předtím, poslal míč vysoko nad. Hostům se podařilo do přestávky vyrovnat. Po chybě Pechra v obraně zaspal v bráně Janoušek a jeho pozdní vyběhnutí vyústilo k pokutovému kopu a vyrovnání. Těsně před poločasem mohlo být opět veseleji, ale Vobořil si nadvakrát nedokázal s brankářem poradit.

Vstup do druhé půle patřil Teplicím. Nejdříve se sice řítil na branku soupeře Slavík, ale při kličce 1:1 si šlápl na míč. Na druhé straně nás svým zákrokem nohou zachraňoval Janoušek. Zanedlouho tu ovšem byla další penalta. Hostující hráč se dostal na hranici vápna mezi naše hráče a po kontaktu skončil na zemi. Hosté proměnili a otočili tak výsledek ve svůj prospěch. Vyrovnat mohl Řezníček po rohovém kopu, ale hlavou mířil jen těsně mimo. Později se do další šance dostal aktivní Nováček, z úhlu ovšem poslal míč kolem zadní tyče mimo. Nakonec se nám přeci jen podařilo vyrovnat, když se ocitl z pozice pravého beka na zadní tyči volný Řezníček a hlavou poslal bezpečně míč do odkryté branky. To ještě nebylo vše. Tomáš Rothe se napřáhl z dobrých 25 metrů ke střele, ale hostující brankář vyškrábl zajímavý pokus na rohový kop. V posledních vteřinách Artemuk centroval na Slavíka, na přetažený míč Slavík stěží hlavou doskočil, ale nakonec přeci jen míč poslal dobrým směrem, bohužel jen o kousek vedle. Následně rozhodčí ukončil utkání.

Podali jsme určitě lepší výkon než v předchozím utkání s Boleslaví. Bohužel nás zklamala koncovka a místo jasného a klidného vedení jsme se díky faulům ve vápně připravili o tři body. Kluci ovšem makali a dokázali vyrovnat, ba co víc, sahali po třech bodech.

Trenér Martin Pačanda: ,,Toto utkání bylo z naší strany daleko živější, než proti Mladé Boleslavi. Snažili jsme se hrát ofenzivně a dostat soupeře pod tlak. To se nám dařilo a některé akce byly nejen nebezpečné, ale i pohledné. Bohužel finální fáze byla opět katastrofální. Ovšem obranná fáze z naší strany příliš povedená nebyla. Dva zbytečné zákroky v pokutovém území znamenaly pokutové kopy. Celkově se dopouštíme příliš mnoha faulů a tím se zbytečně dostáváme pod tlak soupeře.‘‘

Média