Česká liga dorostu U16 (U17)
FK Jablonec
3:2 (0:2)
Bohemians 1905
sobota 28. srpna 2010 12:30
Branky
57.. (pen.), 62., 64. domácí - 10. vlastní, 29. Artemuk,
Sestava Bohemians
tarczevski – Řezníček, Pechr, Šíma, Dufek (41. Jasz) – Habrun (52. Rothe T.), Rothe P. (57. Pospíšil), Richtrmoc, Nováček – Artemuk, Slavík – dále připraveni Semerád a Vostárek
Místo zápasu
ZŠ Mozartova UMT

Reporáž

K dalšímu utkání jsme cestovali v sobotu brzo ráno do Jablonce, kde nás čekalo sychravé počasí a umělá tráva. Chtěli jsme zlepšit herní projev, zpřesnit rozehrávku a být nebezpeční dopředu. Ovšem přechod do útočné fáze byl velmi kostrbatý a nepřesný.

Domácí zahrozili poprvé hned v úvodních minutách, když po rohu mířili hlavou nad. Zanedlouho se ocitl v úniku Artemuk, ale výsledkem byl rohový kop. V 10. minutě jsme se lacino dostali do vedení. Jablonecký brankář nedokázal zastavit malou domů a pod nohou mu míč proklouzl za brankovou čáru. Od té chvilky jsme byli nebezpečnějším mužstvem. Do další šance mohl jít po křižném míči Nováček, ale jeho příjem nebyl kvalitní, a tak se nedostal za obranu. Jablonec na druhé straně zahrozil z protiútoku, situaci tři na tři jsme neřešili dobře, ale naštěstí míč skončil v zámezí. Ve 29. minutě jsme předvedli první povedenou kombinační akci. Míš si postupně vyměnili Pechr, Richtrmoc, Slavík a Artemuk se řítil sám na bránu – klička brankáři a vedeme 2:0. Do poločasu mohlo být ještě veseleji, ale rohový kop v poslední minutě jsme nadvakrát nedokázali usměrnit do branky, přitom míč procházel malým vápnem.

Úvod poločasu druhého ještě nenaznačoval to, co mělo přijít. Slavík zpětnou přihrávkou našel Artemuka, ale jeho přízemní pokus skončil na noze domácího brankáře. V 57. minutě ovšem bylo zle. Pechr příliš aktivně bránil soupeře v pokutovém území, k držení přišel i kontakt nohou a domácí snížili z pokutového kopu. Po penaltě došlo k nepochopitelnému výpadku, nervozita přišla na naše kopačky a domácí si s námi dělali co chtěli. Navíc když jsme po další kombinaci nechali místo k zakončení na hranici velkého vápna, bylo vyrovnáno. To nebylo vše, za další dvě minuty byl obrat dokonán. Prohraný souboj u půlicí čáry a domácí útočník šel sám na Starczevskiho. První pokus vychytal, ale na dorážku byl již krátký. Ke vší smůle míč směřující asi mimo tyče do sítě usměrnil vracející se Řezníček. Chtěli jsme se pokusit ještě s výsledkem něco udělat, času do konce utkání bylo dost, ale prostě herně to nebylo dobré. Po zbytečné Artemukově ztrátě při přechodu do útoku jsme sotva zachraňovali šanci domácích na rohový kop. Posledních deset minut jsme se křečovitě snažili udělat něco s výsledkem, ale naše obrana působila jako cedník a Starczewski nás musel podržet od větší pohromy. Poslední šanci k vyrovnání měl Nováček v 76. minutě z trestného kopu. Ovšem ten poslal přes zeď domácímu brankáři jen jemný pozdrav.

Bohužel se nám opět nepodařilo udržet vedení, tentokrát dokonce dvoubrankové. Herně se nám ovšem nedaří a herní projev není dobrý, plný nepřesností, chybí lehkost a překvapení soupeře. Po zbytečném faulu ve vápně jsme se sesypali jako domeček z karet a během 7 minut přišli o vedení.

Trenér Martin Pačanda: ,,V prvním poločase jsme vsítili dvě branky z leknutí a díky nepřesnostem domácích v zakončení vedli. Ve druhém poločase jsme předvedli několik hrubých individuelních chyb a otočený výsledek je naprosto zasloužený.‘‘

Média