Česká liga dorostu U16 (U17)
Bohemians 1905
2:0 (2:0)
Slavia Praha B
sobota 4. září 2010 12:30
Branky
4. Richtrmoc, 35. Habrun
Sestava Bohemians
Bricín - Řezníček, Pechr, Klement, Dufek - Habrun (52. Jasz), Rothe P. (52. Rothe T.), Richtrmoc, Nováček - Artemuk (41. Slavík), Slánský – dále připraveni Janoušek, Pospíšil a Šíma
Místo zápasu
Loko Vršovice

Reporáž

V pátém kole jsme přivítali na svém hřišti mužstvo SK Slavia Praha B, které vstupovalo do utkání se stoprocentní bilancí v prvním třech kolech.

Určitý ráz utkání dala brzo vstřelená branka z naší strany. Po autovém vhazování vybojoval Artemuk míč v rohu hřiště, posunul jej na Habruna, jeho centr se odrazil od Nováčka k Richtrmocovi, ten si ,,narazil‘‘ o tyčku a nadvakrát jej poslal z blízka do sítě. Slavia byla fotbalovější, ovšem mi jsme předváděli bojovný výkon plný nasezení, tak jak se na Bohemku sluší a patří. V první větší šanci Slavie nás podržel Bricín, který si poradil s dalekonosným pokusem hostí. Sešívaní nás dostávali pod tlak, naštěstí ale jejich zakončení končilo buď mimo bránu, nebo jsme střely blokovali. Když už nějaký pokus prošel, výborně chytající Bricín mužstvo držel nad vodou. Slavia nás tlačila před vlastní branku, ale nebezpečno bylo i na druhé straně. Nejdříve jsme nedokázali po vysokém centru dotlačit míč za brankovou čáru, později už bylo veseleji. Habrun se z kraje uvolnil na střed, potáhl míč na střed a vyslal na branku pokus svojí levačkou. Nevysoký brankář hostí si jen sáhnul a míč skončil v brance. Slavia mohla vstřelit těsně před pauzou kontaktní branku, ovšem Bricín byl na čáře jistý a zákrokem do protipohybu si udržel čisté konto.

Druhý poločas se odvíjel ve stejném duchu jako první dějství. Slavia natlačená na naší polovině, jen našich útočných výpadů nebylo tolik a byli jsme pod tlakem. Hosté ovšem ve svých šancích střelecky selhali. Na druhé straně zahodil svoji šanci vystřídavší Jasz, který zakončoval nad po přihrávce Nováčka. Nutno podotknout, že i přes velký tlak sešívaných, defenzíva povětšinou fungovala spolehlivě a mnoho tutovek jsme hostům nepovolili.

Trenér Martin Pačanda: ,,Z naší strany se utkání povedlo po stránce bojovnosti a nasazení. Slavia nám svým pohybem znepříjemňovala rozehrávku a naše kombinační akce končily většinou nepřesně. Naštěstí soupeřova finální fáze byla také nepřesná a málo razantní. V obranné fázi jsme podali velmi dobrý výkon a proti utkání v Jablonci zaslouží hoši pochválit.‘‘