Česká liga dorostu U16 (U17)
Fotbalový klub Motorlet Praha
2:2 (1:1)
Bohemians 1905
sobota 18. září 2010 12:15
Branky
20., 77. - 11. Richtrmoc, 53. Bulíček
ŽK
7. Klement
Sestava Bohemians
Semerád – Jasz, Pechr, Klement, Dufek – Bulíček, Habrun (52. Pospíšil), Richtrmoc, Nováček (62. Řezníček) – Artemuk (75. Šíma), Kracík (41. Matějka) – dále připraven Janoušek
Místo zápasu
Motorlet - UMT

Reporáž

Utkání C-dorostu příliš fotbalové krásy nepobralo a předvedený výkon byl mizerný. Příliš mnoho chyb ve hře s míčem, špatná volba řešení herních situací a mnoho dalšího.

V úvodní větší šanci se ocitl Motorlet, když jsme nechali vystřelit hráče, který prošel téměř od půlící čáry, ale Semerád vyrážel na roh. I přes převahu domácích v úvodních minutách se do vedení dostala Bohemka. Mezi stopery vnikl Richtrmoc a uklidil míč podél brankáře do sítě. Za minutku měl Motorlet další šanci, po vyhraném hlavičkovém souboji trefili domácí břevno naší branky. Zanedlouho z podobné situace již branka padla. Domácí se prosadili v hlavičkovém souboji a bylo vyrovnáno. Na obou stranách byli mezery v obranách, a tak bylo k vidění několik dalších nebezpečných situací. Bohužel převážně před naší brankou. Do vedení náš mohl poslat Habrun, který se ocitl sám před brankářem, ale jeho zakončení skončilo těsně vedle. Na druhé straně nedokázal Motorlet využít chyby v rozehrávce a mířil nad.

Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivněji a čerstvý Matějka hru oživil. Ve 49. minutě jsme zažili krušnou chvilku, kdy Pechr odvracel míč z brankové čáry. To bylo na delší dobu vše, co jsme Motorletu dovolili a stali se nebezpečnějším mužstvem. Nejdříve Bulíčkův centr odvracela obrana skluzem na rohový kop. Další situace již skončila brankou. Bulíček si vyměnil míč s Matějkou, navedl jej na střed, střelecký pokus domácí obrana tečovala do protipohybu brankáře a rázem jsme opět vedli. V další šanci byl opět Bulíček, který postupoval sám ze strany, jeho pokus do horního růžku u bližší tyče brankář vyrazil. Později váhal Řezníček se zakončením levou nohou, nakonec předložil zpětnou přihrávkou míč Artemukovi, ten se však neprosadil. V další možnosti byl opět Artemuk. Matějka vyslal po lajně Bulíčka, jeho centr doputoval k Artemukovi, ten si zasekl, ale tentokrát nemel brankovou formu a brankář opět vyrážel na roh. V posledních minutách přišlo vyrovnaní a nutno říci, že díky průběhu celého utkání více než zasloužené. Škoda jen, že branka přišla po hrubce, když se Semerád bohužel rozhodl jít ven z branky pro míč, na který nemohl dosáhnout a podruhé jsme inkasovali hlavou. V závěru jsme měli ještě 2 tutové šance, ale Šíma ani Pospíšil se slavnými nestali.

Trenér Martin Pačanda: ,,Po minulém kole, kdy se nám utkání s Hradcem herně vydařilo, jsme věřili, že budeme v tomto trendu pokračovat a ještě k tomu přidáme nebezpečnost a zakončení. Bohužel herní projev se dá přirovnat k utkání v Jablonci. Byli jsme příliš statičtí, bez pohybu, myšlenky a přesnosti. Přesto jsme si vytvořili hlavně v druhé části brankové příležitosti, ale zřejmě „strach“ ve vyložené šanci způsobil, že jsme se prosadili pouze 2x a to ještě šťastně. Z vypracované šance jsme branku nevstřelili. Doufejme, že v dalším kole se vrátíme ke svému hernímu projevu a přidáme i vytoužené koření fotbalu.‘‘

Média