Česká liga dorostu U16 (U17)
Meteor
2:3 (2:1)
Bohemians 1905
sobota 2. října 2010 12:30
Branky
23. a 31. domácí - 14. a 55. Slavík, 63. Nováček
Sestava Bohemians
Janoušek – Řezníček, Pechr, Klement, Dufek – Jasz, Bulíček, Richtrmoc (60. Pospíšil), Matějka (48. Nováček) – Zvoníček, Slavík (75. Šíma) – dále připraven Semerád
Místo zápasu
Bedřichovská

Reporáž

Na hřiště se nám po výhře v minulém utkání cestovalo lépe a chtěli jsme na vázat na zlepšující se herní projev. Také jsme samozřejmě chtěli navázat na výhru z minulého utkání a poprvé vyhrát na soupeřově hřišti.

Hned od úvodu jsme se snažili o kombinační hru, které ovšem obsahovala příliš nepřesností a domácí toho využívali k nepříjemným výpadům do naší rozhozené obrany. Naštěstí se dostávali jen do zakončení z větších vzdáleností, které bylo velmi nepřesné. Po čtvrthodince hry jsme se po povedené akci dostali do vedení. Otočili jsme hru po ose Richtrmoc – Bulíček – Jasz a posledně jmenovaný našel přízemním centrem na přední tyči Slavíka, který nekompromisně poslal míč do sítě a protrhl tak svojí letošní střeleckou smůlu. Ve 23. minutě jsme se zbytečně dostali do problémů. Klement nejdříve nedokázal u postranní čáry odvrátit míč do bezpečí a domácí se zanedlouho dostali do zakončení, které někdo z obránců smolně tečoval za bezmocného Janouška a bylo vyrovnáno. V další šanci se ocitl Slavík, ač tísněn, dostal se do zakončení, které ale nemělo potřebnou razanci. Po půlhodince hry přišel zbytečný faul u rohu pokutového území a Meteor zahrával trestný kop. Ten domácí hráč zakroutil na zadní tyč, Janoušek chyboval, nedokázal reagovat na vysoký míč, a ten zapadl přímo do sítě. Do šaten se nám mohlo jít veseleji, když jsme měli šanci vyrovnat s pokutového kopu, poté co byl faulován Matějka. K zahrávání se postavil Řezníček, ale ztroskotal na domácím brankáři. Po následném rohovém kopu ještě mířil Slavík hlavou těsně mimo.

Do druhé půle jsme chtěli pokračovat v nastoleném herním projevu a zúročit tak celkovou herní převahu. Předvedli jsme akci podobnou naší první brance, ovšem nyní Slavík míč do sítě přes brankáře a obránce neprotlačil. Ve 49. minutě jsme opět po chybě dovolili jít domácím do brejku, akce skončila brankou, ale nebyla uznána pro ofsajd. A tak jsme se radovali na druhé straně my. Byli jsme důraznější ve vápně než domácí, kteří nedokázali odvrátit míč do bezpečí, a tak se do zakončení dostal Slavík, který uklidil míč k síti. Nutno říci, že jsme všichni pomyslně tlačili, aby to do branky vůbec dojelo. Zanedlouho přišla opět akce jako přes kopírák první branky. Jasz hledal centrem Slavíka, ani tentokrát si míč do sítě cestu nenašel. Stále jsme pokračovali v aktivní hře a snažili se držet míč na svých kopačkách. Otočit výsledek zpět na naší stranu se nám podařilo v 63. minutě. Domácí chybovali v rohu při vlastní rozehrávce, využili jsme šance jt do rozhozené obrany až se míč dostal ke střídajícímu Nováčkovi a ten nás poslal do vedení.
Dále jsme celkem slušně kombinovali a drželi míč na svých kopačkách. Pojišťovací branku se nám ovšem vstřelit nedařilo, a tak přišli zbyteční nervy v posledních minutách. Meteor už se spíše soustředil na nakopávání dlouhých míčů, se kterými jsme si více méně nakonec poradili, a proto slavíme důležité a hlavně zasloužené vítězství.

Trenér Martin Pačanda: ,,Po celé utkání jsme byli lepším týmem. Domácí se dostávali do šancí po našich chybách, které vyplynuly z naší snahy hrát konstruktivně za každé situace. I přes obdržené branky budeme v tomto trendu pokračovat a snažit se kluky naučit hrát fotbal, i když jsou obsazeni a pod tlakem. „Když se kácí les, tak létají třísky‘‘. Vyhráli jsme zaslouženě a myslím, že chvílema se na naší hru dalo i koukat. V příštím kole nás čeká silný tým Liberce a uvidíme, zda navážeme na dva předchozí výkony.“