Česká liga dorostu U16 (U17)
Bohemians 1905
4:2 (3:2)
Slovan Liberec
sobota 9. října 2010 12:30
Branky
7. Pospíšil, 11. Zvoníček, 33. Řezníček, 70. Mládek – 17. a 19. hosté
ŽK
60. Slavík, 72. Artemuk
Sestava Bohemians
Semerád – Jasz, Pechr, Řezníček, Dufek – Pospíšil (48. Artemuk), Bulíček (55. Mládek), Richtrmoc, Nováček (60. Hanek) – Zvoníček, Slavík – dále připraveni Janoušek a Vostárek
Místo zápasu
Loko Vršovice

Reporáž

V dalším utkání jsme v sobotu přivítali ve Vršovicích Slovan Liberec. Před utkáním jsme museli povolat dva hráče z D-dorostu, jelikož se nepříjemně rozšířila marodka a několik hráčů nebylo zcela fit. I tak jsme chtěli pokračovat v nastoleném herním trendu z posledních utkání a potřetí v řadě vyhrát.

V prvním poločase byli diváci svědky velkých ofenzivních hodů na obou stranách. Hned ve 4. minutě se ocitl v obrovské šanci Nováček, ale zblízka nedokázal prostřelit hostujícího brankáře. Zanedlouho po chybě v rozehrávce skákal centr Liberce po naší brankové čáře, naštěstí skončil mimo síť. V 7. minutě již jdeme do vedení. Pospíšil vystihl rozehrávku Severočechů a sám to dokázal potrestat, když poslal míč podél brankáře na vzdálenější tyč. Hostům jsme opět díky nepřesné rozehrávce dovolili zakončení, tentokrát nepřesné a z velké dálky. Do další šance se protlačil Zvoníček, když dostal míč mezi obránce, ale zakončení vnějším nártem skončilo těsně vedle tyče. V 11. minutě se již nemýlil a zvýšil vedení na 2:0. Bulíček vyhrál souboj na půlicí čáře, navedl míč, vyslal Zvoníčka, a ten přehodil brankáře. Dále jsme byli aktivní a opět zahrozili. Tentokrát po rychlém brejku. Nejdříve vyslal Řezníček Dufka po lajně a jeho centr neusměrnil na přední tyči mezi tyče Slavík. Jenže v 17. minutě jsme dovolili Liberci snížit. Nejdříve prohraný souboj u rohového praporku a následně špatné pokrytí zpětné přihrávky na velké vápno, kde soupeř neměl problém z první vyslat ránu do sítě. To ještě nebylo vše. Za dvě minuty bylo vyrovnáno. Obrana nedokázala dobře reagovat na nakopnutý míč a rychlý brejk hosté zakončili mezi nohy Semeráda. Další šanci poskytl hostům svojí nepřesnou rozehrávkou Pechr, kterého nezastihl úvod v dobré formě. Následný pokus vytahoval Semerád z růžku branky na rohový kop. Ve 29. minutě, po další chybě obrany, musel vytáhnout svůj zákrok Semerád, který si se střelou poradil a vyrazil jí na tyč. Ve 33 minutě jsme se ovšem dostali opět do vedení. Trestný kop zakroutil Zvoníček na zadní tyč, míč propadl až na Řezníčka, a ten jej hlavou poslal do sítě. Před pauzou ovšem mohlo být vyrovnáno. Na útočné polovině jsme přišli o míč, následoval rychlý protiútok, opět přihrávka pod sebe, ale tentokrát naštěstí hostující hráč neměl seřízenou mušku a od břevna skončil míč na brankou.

Do druhé poločasu jsme se chtěli vyvarovat chyb v rozehrávce a zbytečných ztrát. Což se nám víceméně dařilo. Hra už nebyla tolik ofenzivní a spíše se bojovalo uprostřed hřiště. Hosty jsme téměř do ničeho nepustili. Pouze situace po přetaženém centru, na který Semerád nedosáhl, vypadala nepříjemně, ale míč skončil v zámezí. Pojistka výsledku přišla deset minut před koncem utkání. Po autovém vhazování centroval Artemuk, Slavík na míč nedosáhl, ale Mládek byl ve správný čas na správném místě a trochu se štěstím prostřelil brankáře. Dal tak alespoň trochu zapomenout na jeho rozpačitý vstup do utkání, kdy se mu příliš nedařilo.

Trenér Martin Pačanda: ,,V prvním poločase jsme viděli celkem pohledný fotbal z obou stran. Liberec přijel s taktikou jednoho útočníka, tudíž bylo na nás abychom tvořili do zhuštěného prostoru. To se nám celkem dařilo a vytvořili jsme několik slibných příležitostí. Pozitivní je, že 3 branky ze 4 jsme dali po vypracovaných akcích, nebo po kvalitním presinku.‘‘