Česká liga dorostu U16 (U17)
Baník Sokolov
1:2 (0:0)
Bohemians 1905
sobota 16. října 2010 15:15
Branky
58. domácí – 75. Pechr, 80. Zvoníček
Sestava Bohemians
Semerád – Řezníček, Pechr, Klement, Dufek (41. Matějka) – Slavík, Bulíček, Richtrmoc (67. Habrun), Nováček (63. Pospíšil) – Zvoníček, Artemuk (48. Jasz) – dále připraven Janoušek
Místo zápasu
UMT

Reporáž

Teprve podruhé v této sezóně cestovali Klokani mimo Prahu, tentokrát byl soupeřem Baník Sokolov. Utkání se odehrávalo na umělé trávě za mírného, ale stálého deště.

V úvodní části utkání jsme se spíše rozkoukávali a seznamovali se s terénem. To domácí hrozili nepříjemnými výpady do naší obrany. Několik kolmých přihrávek mezi obránci řešil včasným vyběhnutím až před pokutové území Semerád. My poprvé zahrozili v 8. minutě, kdy po přihrávce Dufka nastřelil z úhlu Zvoníček spojnici domácí branky. Další situace přišla po trestném kopu, který brankář vyrazil k Bulíčkovi na vápno, ale ten z první mířil levačkou vysoko nad. V nejvýraznější šanci prvního poločasu se ocitl po centru Nováček, kdy se tlačil před obránce, ale hlavou nedokázal míč usměrnit mezi tyče.

Vstup do druhé půle obstaral Slavík svým pokusem ze střední vzdálenosti. Střela sice byla nebezpečná, ale neměla potřebnou razanci. Bohužel jsme dovolili jít domácím do vedení, když využili našeho zaváhání a svoji první šanci ve druhém poločase dokázali proměnit. To již probíhala 58. minuta. Stále bylo dostatek času s utkáním něco udělat a po obdržené brance se náš výkon postupně začal zlepšovat. Více jsme měli míč ve svém držení a naše útočné snažení Baník často zastavoval až za cenu faulů. Jednu takovou situaci jsme dokázali pět minut před koncem využít. Trestný kop Zvoníčka se od zdi odrazil k Pechrovi, a ten se nemýlil. Závěrečnou převahu jsme dokonce dokázali přetavit v branku vítěznou. Zahráli jsme akci až od vlastní branky, na jejímž konci byl nahrávající Řezníček, jeho přízemní centr Slavík v souboji s obráncem jen zastavil a dobíhající Zvoníček strhl vedení na naši stranu. Domácí již nemohli na tuto situaci reagovat, jelikož po rozehrání z půlící čáry rozhodčí utkání ukončil.

Trenér Martin Pačanda: ,,Vítězství s nepříjemným a silově velmi dobře připraveným mužstvem Sokolova nebylo vůbec lehké. V úvodu utkání jsme působili „zmrzle‘‘. Poté jsme již měli více ze hry, ale příliš pomalá hra a práce s míčem nám nedovolovaly dostávat se do příležitostí. K daleko lepšímu, agresivnějšímu a kombinačnímu fotbalu nás nakopla zbytečně obdržená branka. Za posledních 20 minut je potřeba chlapce pochválit. Semkli se, tahali za jeden provaz a chtěli opravdu vyhrát. To se nakonec i se štěstím podařilo.''