Seznam.cz Česká divize staršího dorostu (U18)
Bohemians 1905 B
4:2 (1:0)
Ústí nad Labem
sobota 14. srpna 2010 10:15
Branky
16. Slánský, 53. Barták, 86. Malina (pen.), 90.+1 Havel - 54. min, 72. min
Rozhodčí
Garaja - Multerer, Janků
Sestava Bohemians 1905 B
Bricín - Přibáň, Egert, Malina, Košata - Trýzna (46' Šebek T.), Hubínek, Vobořil (49' Kraus) - Havel, Slánský (89' Kopřiva), Barták (67' Brožík)
Sestava Ústí nad Labem
David - Pokoný, Vochomůrka, Cigánek, Topinka, Petr, Štorc, Kabátník, Caitaml, Zámečník, Šticha
Místo zápasu
Loko Vršovice

Reporáž

Prvním soupeřem v divizi staršího dorostu nám byl velice silný soupeř z Ústí nad Labem. A zápas také dokázal, že jsme tušili správně. Klub ze severu Čech hrál silový fotbal a občas nám dělal problémy.
Ale my jsme na něj od začátku přímo vlétli! Kluci byli nažhavení na první zápas a chtěli se na domácí půdě parádně představit. A také se to povedlo. Slánský se nejprve ve 13. minutě zastřeloval, když mu cestu za gólem zatarasil fantastickým zákrokem brankář hostí, ale o tři minuty později se již forvard Bohemians radoval. Po závaru ve vápně dostal k balónu a propálil vše, co mu stálo v cestě. Dostal tak Bohemku do vedení 1:0. Prvních 25 minut jsme soupeře kombinací drželi dál od naší branky a snažili jsme se útočit z obou stran. Vše se nám vedlo, ale diváci další gól neviděli, i když šance se i nadále objevovaly. Ke konci poločasu naše tempo sice trochu opadlo, ale soupeř se na dostřel k naší brance moc nedostával. A když už ano, tak branku příliš netrefoval. Ke konci půle se při jednom z centrů dostali do srážky tři naši hráči, včetně gólmana Bricína. Po chvilce ošetřování se ale opět postavil mezi tři tyče a byl stoprocentně připraven. První poločas skončil 1:0.

Začátek druhé půle byl opět maximálně odmakán. Kluci si v kabině odpočinuli a vlétli na soupeře s jasným cílem - navýšit své skóre a uklidnit hru. Hned ve druhé minutě jsme měli obrovskou šanci. Po signálu z rohu se k hlavičce dostal Malina, ale ránu vytěsnil opět vynikající brankář soupeře. Následovala dorážka Vobořila, který střílel z půl metru do opuštěné brány, ale balon se mu svezl po kopačce, a tak se vlnila pouze boční síť. Lépe se nám vedlo v 53. minutě. Aktivním presinkem jsme donutili soupeře k chybě, kdy největší podíl na získání má Kraus, který ho přisunul Bartákovi. Na hranici vápna se dostal útočník zelenobílých k balonu a zprvu to vypadalo, že svoji levačkou ukradl balón střelci prvního gólu Slánskému. Ale právě Marek se svoji slabší nohou do balónu opřel a poslal ho přímo k tyči. A Klokani už vedli 2:0. Jenže o další minutu později jsme inkasovali. Kraus byl ve snaze udržet balon zatáhnut za dres a jeho následný odkop tečoval útočník hostů, tak šikovně, že se k němu dostal na hranici šestnáctky jeho spoluhráč a ten již neměl problém uklidit míč do sítě. Poté jsme nevyužili další šance, když jsme si vylámali zuby na famózně chytajícím brankáři Ústí nad Labem. A v minutě 72. nám už začalo téct do bot. Z podobné pozice a podobnou střelou jsme inkasovali druhý gól a bylo srovnáno na 2:2. V té době byla hra vyrovnaná, přesto bylo na Klokanech vidět, jak moc chtějí zvítězit. Když se náš tlak stále zvyšoval a zvyšoval, přišla 86. minuta. Pěkná kombinace uvnitř vápna vyústila v podseknutí Brožíka, a tak se pískala penalta, na kterou se postavil Ivo Malina. S "klamavým" rozeběhem se řítil k balónu na puntíku a poslal ho na opačnou stranu, než si vybral brankář. Zvyšovali jsme na 3:2, ale do konce bylo i s nastavením něco přes 6 minut. Stále jsme si museli dávat pozor. Rozhodli jsme až v nastavení z brejku. Havel se zmocnil balónu u svého vápna a nastartoval své rychlé nohy. Při sedmdesátimetrovém sprintu napříč hřištěm oklamal všechny obránce a nakonec i gólmana a levačkou poslal balón do prázdné sítě. Po chvilce rozhodčí zápas ukončil a v zelenobílém táboře mohlo zavládnout veselí po dobře odvedené práci a zaslouženém tříbodovém zisku.