I. futsalová liga (Futsal)
Benago Zruč nad Sázavou
2:3 (2:2)
Bohemians 1905
sobota 9. října 2010 19:00
Branky
16. Angellot, 17. Rick - 14. Stejskal, 19. Frohna (Dlouhý), 37. Pleyer (Stejskal).
Rozhodčí
Nagy, Milner.
ŽK
Filinger, Gonzales - Šnídl, Vodecký.
Diváků
.
Sestava Benago Zruč n.S.: Krajč, Simitči A., Filinger, Brožek, Fichtner, Angellot, Gonzales, Sýkora, Rick, Fitzel, Klíma, Mejzini. Sestava Bohemians 1905: Bellada J., Franěk - Pleyer, Vodecký, Dlouhý, Frohna - Šnídl, Bellada V., Stejskal, Junek - Rott, Málek .
Místo zápasu
Zruč nad Sázavou

Reporáž

Do Zruče nad Sázavou jsme k zápasu s Benagem nejeli a přehnanými ambicemi, neboť jsme si byli vědomi faktu, že domácí prochází jednou z nejúspěšnějších sezón posledních let, ovšem snahu a přání jsme nakonec přetavili v čisté tři body a nutno uvést, že ve tři body zcela zasloužené. Benago jsme krom jednoho krátkého minutového výpadku, kdy nám vsítilo dva slepené góly do ničeho rozhodujícího nepustili, naše hra byla nevídaně účelná a efektivní, domácí hvězdy jsme dokázali držet na bezpečný dostřel od naší brány a to byly hlavní důvody našeho úspěchu...

Benago nás v první půli přehrávalo, ale většina jeho snahy končila buď na výtečném Belladovi, nebo povětšinou mimo branku. V 10. minutě vyrazil do rychlého brejku Stejskal, po cestě prošel obranu domácích jako úhoř a před vápnem uklidil k překvapení všech míč přímo k tyči - 0:1. Zaskočené Benago polevilo a hra se opticky srovnala, pardoxně to vedlo v 17. minutě k rychlému obratu, nejprve nedal domácí Rick Belladovi z prostoru vápna žádnou šanci a vyrovnal na 1:1 a vzápětí Angellot dorazil snadný míč do odkryté sítě, čímž otočil skóre na 2:1. Tento stav se ale nelíbil Dlouhému, který ve 20. minutě krásným obloučkem překonal domácího gólmana, míč ale naneštěstí skončil pouze na břevně, nicméně zde se naštěstí pohyboval Frohna a z brankové čáry neomylně dokonal efektní dílo - 2:2. Druhá půle již byla vyrovnanější a počáteční tlak domácích značně otupěl, i přesto měli míč na kopačkách častěji, ovšem jen po naše vápno, zde naráželi na naši zformovanou obranu, kterou nerozhodily ani drobné náznaky gólových příležitostí. Benago se v koncovce trápilo a tak slovo padlo na Bohemku, ve 36. minutě založil a potáhl brejk Stejskal, na útočné polovině jej posunul do leva na nabíhajícího Pleyera a ten bez přípravy prostřelil na bližší tyč překvapeného gólmana domácích - 2:3. Po této spršce Benago logicky přešlo do power-play, při které nám míč sice příliš nepůjčovali, ovšem chyběl jim moment překvapení a naše zformovaná "čtyřka" tak ustála tlak nejen bez větších potíží, ale především bez inkasované branky. Těsná výhra tedy byla dosti vydřená, ale jak již bylo zmíněno, i zcela zasloužená, neboť efektivita a přímočarost byly na naší straně!