Česká liga dorostu U16 (U17)
Bohemians 1905
3:3 (0:2)
Dukla Praha
sobota 19. března 2011 12:30
Branky
44. Zvoníček, 55. Bulíček, 79. Matějka – 1., 34., 45. Hosté
Sestava Bohemians
Semerád – Jasz, Pechr, Veselý (41. Vostárek), Dufek – Bulíček, Rapant (41. Richtrmoc), Habrun - Zvoníček, Horký (70. Pospíšil), Artemuk (41. Matějka) – dále připraven Starczewski
Místo zápasu
Šeberov - UMT

Reporáž

Bohemácký výběr do 17 let se v sobotu po poledni utkal s druhým mužstvem tabulky Duklou Praha. Ráz prvním minutám i prvnímu poločasu udala branka z první minuty ve vršovické brance. Dukla dokázala využít chyby v rozehře a nadvakrát se z dorážky radovala. Až postupem času se Bohemka občas dokázala dostat do šance, nejdříve Habrun mířil nad branku, později po kombinační akci poslal křižnou střelu Zvoníček těsně vedle branky hostí. Ve 28. minutě stálo při našem mužstvu štěstí, když Dukla trefila spojnici naší branky. Po půlhodince hry se ve své první šanci objevil Pechr, ale po rohovém kopu neusměrnil míč hlavou mezi tyče. Ve 33. minutě vychytal Habruna po individuálním uvolnění brankář Malý. Ve 34. minutě přišla další chyby v naší rozehrávce a Dukla opět trestala. Po nepřesné přihrávce a uvolnění jeden na jednoho jsme z úhlu inkasovali.

Do druhého dějství nastali na straně Klokanů tři změny. Naději na lepší výsledek přinesla brzo vstřelená branka, když Matějka našel centrem Zvoníčka, a ten z voleje vymetl pavučiny růžku branky. Hostům se ale vzápětí podařil opět navýšit vedení. Dobře zahraný trestný kop tečoval hlavou soupeř do naší sítě. Ovšem Bohemku tento vývoj psychicky nepoložil a postupem času si vytvářela tlak, který sílil. Ve druhé velké šanci, tentokrát zcela jistě tutové se objevil Pechr, ale před brankářem netrefil míč a nedokázal tak usměrnit centr do branky. Poté se pokoušel opět střelou Habrun, opět mířil jen těsně mimo. Snížení přišlo v 55. Minutě s kopaček kapitána Bulíčka. Po autovém vhazování posunul Horký míč právě na Bulíčka, ten jej navedl k pokutovému území a jeho skákavá střela na přední tyč skončila v síti. Dukla na sebe upozornila také střelou z dálky, kterou Semerád asi zbytečně vyrážel, ale před dorážkou byl již opět včas připravený. Za další příležitost lze označit Zvoníčkovo zakončení z ostrého úhlu, kterým se snažil místo centru překvapit hostujícího brankáře. Míč ovšem rozvlnil síť jen z boku. Dále pokračovala herní převaha domácích, kteří měli více šancí, ale bez brankového využití. V jedné z nich byl Matějka již sám před brankářem, ale trefil pouze soupeře do nohou. Vytoužené a zasloužené vyrovnání přeci jen přišlo. Opět po autovém vhazování. Na centr Jasze si naběhl Matějka, prvním dotekem si posunul míč do vápna a podél bezmocného brankáře Malého poslal míč do sítě.

Zbytečná branka z úvodu utkání dostala hosty na koně a utlumila snažení Klokanů. Ti se ovšem postupem času zlepšovali a díky odhodlané práci až do konce utkání získali bod. Základ nakonec dobrého výsledku a oživení hry přinesla všechna poločasová střídaní a je dobré, že hráči chtěli ukázat trenérům, jejich zájem hrát v základní sestavě a že na hřiště určitě patří. Konkurenční prostředí je v každém mužstvu potřeba a je dobré, že zelenobílí mají širokou lavičku.