I. Dorostenecká liga (U19)
Bohemians 1905
1:2 (0:1)
SK Slavia Praha
sobota 13. srpna 2011 11:00
Branky
62. Nerad – 29. Ptáček, 61. Mac
Rozhodčí
rubeš K. – Berka, Hrubeš P.
ŽK
50. Havel – 88. Hrubý
Sestava Bohemians
Smrčka – Trýzna, Malina, Košata, Nováček – Šebek T., Kraus (80. Bulíček), Nerad – Šebek V., Havel (62. Jiskra), Hanzl – dále připraveni Maxa, Řezníček, Slánský a Starczewski
Místo zápasu
Loko Vršovice

Reporáž

Od úvodu utkání oplývali domácí fotbalisté aktivitou a hrálo se spíše na polovině Slávie. Ovšem převaha v držení míče nevedla k výraznější šanci. Až v 10. minutě přišla rychlá spolupráce okolo postranní čáry. Kraus vyslal Havla, ten přihrávkou pod sebe dostal Nerada do koncovky, jeho pokus však brankář Hrubeš vytěsnil nohou na roh. Zanedlouho byl po Trýznově přízemním centru v zakončení Hanzl, ale jeho snaha o teč se nevydařila. Po dvaceti minutách zahrozili poprvé hosté, po rohovém kopu byl Smrčka na místě. Téměř vzápětí mohl skórovat na druhé straně Tomáš Šebek, ale jeho střela byla v poslední chvíli zblokována. Slávisté se začali osmělovat a nebezpečně vyhlížející centr nakonec jen proletěl naším pokutovým územím. Ve 29. minutě již šla Slavia do vedení. U půlící čáry nezvládnutý souboj jeden na jednoho, rychlý brejk, průniková přihrávka a sešívaní vedli. Smrčka sice první pokus vyrazil, na dorážku již neměl šanci. V tento moment tempo hry lehce opadlo a jakoby Klokani nabírali síly a potřebovali lehce vydechnout. Slavia mohla přidat další branku, ovšem zakončení hlavou po rohovém kopu skončilo mimo tyče.

Druhé dějství přinášelo podobný obraz jako závěr první půle, tedy již vyrovnané dějství s občasnými výpady na obou stranách. Hráči Bohemians se soustředili na jistou rozehrávku, a tak chyběla odvaha do předu. Tím pádem i málo nebezpečí pro branku soupeře. A tak po hodině hry šli Slávisté do dvoubrankového vedení. Červenobílí zahrávali trestný kop, který se stáčel na zadní tyč. Osamocený Mac, na kterého domácí obrana pozapomněla, neměl problém usměrnit míč do sítě. Klokani se nevzdali a naději dal týmu jako správný kapitán Nerad. Jeho napadání rozehrávky bylo efektivní, skluzem odebral míč poslednímu hráči soupeře a střelou k tyči snížil na 1:2. Hosté mohli své vedení navýšit, když přišla situace jako u druhé branky. Ovšem nyní podržel Klokany skvělý Smrčka. Na druhé straně to zkoušel z úhlu Hanzl, jeho pokus skončil v náručí brankáře Hrubeše. Zanedlouho navedl míč na střed Trýzna a levou nohou mířil těsně nad branku hostí. V největší šanci se ocitl po kolmici Tomáše Šebka Nerad. Dokázal překonat brankáře, ale jeho pokus skončil jen několik centimetrů vedle tyčky. Díky snaze o vyrovnání se dostávali Slávisté do velkých šancí, ale Smrčka dokázal zasahovat i třikrát za sebou. Další možnost měl Tomáš Šebek, ke kterému se dostal míč po trestném kopu, byl ovšem již blízko brankáři, a tak nebylo místo, kam zakončit. Ještě mohl po rohovém kopu skórovat Jiskra, osamocen však nedokázal hlavou poslat míč správným směrem.

Na úvod Klokani herně jistě nezklamali, ovšem nakonec jsou bez bodu. Škoda, že nedokázali proměnit své příležitosti a využít své převahy v první půlhodině hry. Nezbývá nic jiného, než dále pracovat a pokusit se bodovat již ve středu na půdě Jihlavy, která si v prvním utkání poradila s Hradcem Králové vysoko 7:2. Hradec je hned dalším soupeřem Bohemky, utkání se hraje v neděli.