I. Dorostenecká liga (U19)
FC Fastav Zlín
2:2 (1:1)
Bohemians 1905
sobota 17. září 2011 10:30
Branky
2. a 70. Kopečný – 6. Hanzl, 81. Košata
Rozhodčí
Adámek – Machálek, Antoníček
ŽK
---
Sestava Bohemians
Smrčka – Trýzna, Egert, Žaloudek, Košata – Šebek T. (31. Vobořil), Kraus (79. Slánský), Bulíček – Šebek V. (67. Jiskra), Maxa, Hanzl (90. Nováček) – dále připraven Starczewski.
Místo zápasu
Vršava

Reporáž

Bohemians cestovali do Zlína s denním předstihem a bez tří zraněných hráčů základní sestavy, kteří nastupovali v úvodu soutěže. Naopak k prvnímu utkání byl po dlouhodobém zranění připraven Egert.

Úvod zápasu Pražanům však hrubě nevyšel. Chyba v rozehrávce a následný nedůraz před šestnáctkou znamenal vedení domácích již na konci druhé minuty. Naštěstí dokázali zelenobílí brzo vyrovnat, po centru Trýzny se dokázal netradičně hlavou prosadit Hanzl. Zanedlouho mohl vývoj otočit Maxa, jeho dorážka po Krasově dalekonosném pokusu šla ale vysoko nad. Domácí na druhé straně zase trefili břevno. Do další šance vyslal Maxu Tomáš Šebek. Kolmice mezi obránce dostala Lukáše do zakončení, ovšem střela skončila jen těsně vedle zadní tyčky. Na druhé straně domácí spálili tutovku po rohovém kopu, kdy útočník mířil po Smrčkově zákroku hlavou z blízka nad branku. Po půlhodince hry se po jednom ze vzdušných soubojů svalil na zem kapitán Tomáš Šebek, které musel hřiště opustit a zamířil přímo do nedaleké nemocnice. Jeho těžký výron v kotníku vyfasoval dočasnou sádru. Ještě těsně před pauzou měl další šanci Maxa, proti změně skóre byl domácí brankář a na vyražený míč Hanzl bohužel nedosáhl.

Po přestávce se objevil ve velké šanci Václav Šebek, ale pálil jen do brankáře. Dále se domácí dostali do tlaku a vytvořili si několik standardních situací, díky kterým Bohemku nějakou dobu nepustili za půlku. Klokani se občas se štěstím dokázali ubránit a mohli vyrážet k rychlým brejkům, které ovšem většinou díky nepřesnostem rychle končily. V 70. minutě šli domácí opět do vedení. Dalekonosnou střelu vyrazil Smrčka před sebe a z dorážky se nikým nehlídaný domácí kanonýr nemýlil. Na druhé straně to zkoušel aktivně hrající Vobořil, ale jeho střela neměla potřebnou razanci. Bohemka se přeci jen dočkala zaslouženého vyrovnání. Po rohovém kopu, kdy Pražané vyhráli dva souboje se dostal míč ke Košatovi, ten se z malého vápna nemohl mýlit a vyslal míč pod víko. Dík této brance byli Vršovičtí na koni a ještě domácí hodně potrápili. Ve vzduchu bylo otočení výsledku, ale proti byl domácí brankář, který vytahoval Košatův trestný kop z růžku branky.