FORTUNA:LIGA (Bohemians Praha 1905)
Bohemians Praha 1905
1:2 (1:1)
AC Sparta Praha
sobota 1. března 2014 20:15
Branky
nbsp;29. vlastní Holek (Lietava) - 25. Hušbauer, 73. Lafata.
Rozhodčí
Kovařík - Nádvorník, Jiřík.
ŽK
nbsp;Jindřišek, Kalina, Rada.
Diváků
5000.
Bohemians Praha 1905
Berkovec - Vaitkunas, Brabec (46. Cseh), Šmíd, Kalina - Hora, Jindřišek, Kuklys (60. Nerad), Rada, Bartek (79. Moravec) - Lietava.
AC Sparta Praha
Vaclík - Kadeřábek, Holek (55. Švejdík), Brabec, Costa - Hušbauer, Mareček (64. Bednář), Vácha, Matějovský, Přikryl (89. Vacek) - Lafata.
Místo zápasu
Ďolíček

Online

Pozápasové statistiky: Klokani v druhé půli přidali a dosáhli v držení míče 43%, dostali se také k rohovému kopu - soupeř jich zahrával 13. Domácí pak vystřelili 7 projektilů, hosté 17. Klokani nasbírali dvě žluté karty, v případě Kaliny se jedná již o jeho čtvrté napomenutí a bude tak chybět v dalším zápase. Bohužel dnes byli lepší hosté a kromě pár situací v zápase dominovali a opět navýšili prozatím náskok na prvním místě tabulky. Klokani stále čekají na první jarní body. To je nyní od nás vše, loučíme se s Vámi a přejeme příjemný zbytek víkendu.
Hráčem utkání je za Bohemku zvolen Josef Jindřišek.
90.
Je konec! Za zvuku závěrečného hvizdu rozhodčího Kovaříka vytahuje kotel domácích poslední choreo s podobiznou maséra Vládi Hrice a textem "Legenda od roku 1996", zapalují také světlice. Hráči jdou poděkovat fanouškům, zatímco náš dnešní soupeř oslavuje vítězství v rohu stadionu.
90.
Bohužel, čas utíká a Klokani ne a ne se dostat do nějaké šance.
90.
Nastavují se 3 minuty.
88.
Všechny tři střídání využívá i hostující trenér Lavička, Přikryl jde dolů, nahrazuje ho Vacek.
86.
Kadeřábek mohl nabídnout svým spoluhráčů pojistku, jeho přihrávka ve vápně našla jen Šmída.
83.
Klokani se snaží o vyrovnání, toho ale využívají hosté. Rychlým brejkem po ose Bednář - Přikryl se poslední jmenovaný řítil ze strany na Berkovce, ale zpanikařil a pokusem "vše propálit" ohrozil pouze rohový praporek.
79.
Poslední střídání Bohemky. Na hřiště jde Moravec, střídá Bartka.
75.
Přikryl se přetlačoval se Šmídem těsně před malým vápnem, nakonec se před něj sparťanský záložník dostal, bodlem ale trefil pouze boční síť.
73.
Sparta se ujímá vedení. Už už to vypadalo, že se Costa dostal daleko na to, aby kvalitně odcentroval, ale nakonec se mu to povedlo a jeho pobídku zužitkoval skvělým náběhem hlavou Lafata.
68.
Costa se nabídl na levé straně, vyvezl míč a pobídl Bednáře, ten ačkoliv s míčem zašmodrchán, jakousi náhodou se ocitl sám na malém vápně, naštěstí mířil levou nohou vysoko nad.
65.
Za velkého potlesku domácích fanoušků hasiči pacifikují světlici v hostujícím sektoru, kde to někteří jedinci nesou velmi nelibě a oplácejí sprškou pivního moku.
65.
Utkání ztratilo dost na tempu, hraje se na menším prostoru. Ani jedno mužstvo nechce udělat chybu.
63.
Avizované střídání je tady. Místo Marečka nastupuje Bednář.
60.
Bednář se připravuje u postranní čáry.
60.
Bohemka střídá. Mantase Kuklyse střídá Petr Nerad.
58.
Vácha zahrával rohový kop, k míči se dostal Costa, zívala na něj prázdná branka, ale míč trefil v záklonu a trestuhodně ji přestřelil.
55.
Střídá i druhý ze souboje Brabec - Holek. Nahrazuje ho Švejdík.
52.
Hra je trochu neurovnaná, převažuje spíše postupný útok. Kalina vidí žlutou kartu po taktickém faulu.
47.
Jindřišek zezadu sekl do Matějovského a vidí žlutou kartu.
46.
Střídání Bohemky. Po souboji s Holkem ze 44. minuty se zranil Erich Brabec, jeho místo přebral Martin Cseh.
46.
Začal druhý poločas.
Poločasové statistiky: Držení míče hovoří ve prospěch týmu Sparty s 67%, ve střelách byli Letenští také aktivnější a vyslali 11 střel, z toho 6 se jich vešlo mezi tyče. Klokani kontrovali 4 pokusy, 2 pak šli do brány. Rohy ovládli Sparťanští v poměru 9-0.
45.
Konec prvního poločasu. Zatím lepším celkem jsou hosté, ovšem Klokani s nimi, alespoň gólově, drží krok. Nyní nás čeká přestávka a v ní uvidíme minizápas přípravek.
45.
Rohové kopy jsou opravdu problém. Ačkoliv je Klokani povětšinou zvládají odvracet, k odraženým míčům se dostávají převážné hráči Sparty. Poslední takovou šanci v druhé půli měl Hušbauer, naštěstí pálil přesně na Berkovce.
45.
Rozhodčí nastavuje 2 minuty.
44.
Holek měl dobrou příležitost. Vrácený centr umístil hlavou pod břevno, ale Berkovec byl pozorný a střelu vytáhl.
42.
Letenští dnes zkouší opravdu zajímavě řešit standardní situace a rohové kopy. Poslední pokus jim však moc nevyšel a Klokani se rozbíhali do zajímavého protiútoku, bohužel nepřesná přihrávka je stálá větší šanci. 
37.
Berkovec si dnes věří na dlouhé míče. Odklízí je jak na běžícím pásu, naposledy nepříjemný centr Matějovského.
35.
Vstřelená branka rozhodně povzbudila do té doby mdlé Klokany. Daří se jim kombinovat a vyhrávat více soubojů.
30.
Do další šance utíkal po levé straně Lietava, ale jeho přihrávku před bránu si našel Vaclík.
29.
Vyrovnáno! Bartek skvěle zapracoval s Kuklysem ve středu pole, Litevec posunul do strany na Horu a ten přetaženým centrem našel na druhé straně Lietavu. Ivan si míč zpracoval prsama, jednou nechal skočit a nártem se opřel do míče. Trefil Holka, který si nešťastně ztečoval míč do brány.
25.
A teď již Sparťané proměňují. Hušbauer si poradil na levé straně s Vaitkunasem kličkou do strany, následně se vydal na hranici malého vápna a střelou podél padajícího Berkovce vsítil úvodní branku utkání.
23.
Vaitkunas chyboval, Lafata ho obral o míč a pádil na branku, včas ho zakřižoval Brabec a zpomalil tak jeho úprk. Nezbývalo mu než vystřelit ale to nebyl pro Berkovce problém.
20.
Vácha zahrával faul na Hušbauera z dobrých dvaceti metrů, nečekaně se rozhodl pro střelu. Výborným zákrokem ji však vytáhl Berkovec zpod břevna.
18.
Další roh zahraje Matějovský. Zkusil to nakrátko, ale Klokani odvracejí na další roh. Při něm zkusili hosté signál, když dlouhým pasem našli na vápně Hušbauera, jehož střela sice byla nepřesná, ale k odraženému míči se dostal Mareček a tečovanou střelou pořádně vyděsil Berkovce.
15.
První čtvrthodinu zatím ovládají Sparťané, drží míč a kombinují na polovině Bohemky, vážnější situace ale Klokani zatím, až na jednu výjimku, zvládají.
15.
Těžkooděnci v sektoru A1 řeší potyčku mezi fanoušky.
12
Šance na druhé straně. Hora přechytračil Costu, pustil si míč do kraje, odkud vyslal Lietavu. Ten Vaclíka předkopnutím překonal, ale na lepší zakončení mu scházel větší prostor a tak pouze stihl v pádu zakončit do boční sítě.
9.
Rada chyboval! Bartek ho zpětnou přihrávkou dostal pod tlak, klokaní středopolař se snažil zbavit míče, ale odrazem od soupeře uháněl na brankáře sám Matějovský. Berkovec včas vyběhl a zmenšil úhel, střelu tedy zlikvidoval.
6.
Váchovi se rohový kop nepovedl, míč odkopl Kalina.
6.
První rohový kop zahraje Vácha.
5.
Nadějná pozice pro Spartu. Z pravé strany přímý kop ale odvrátil Brabec.
3.
Rada si vyměnil míč s Horou, uvolnil se kličkou na střed a vyslal projektil na Vaclíka. Střela však šla kus od levé tyče.
2.
Lafata napřahoval na úrovni vápna, jeho střelu tečí odklonil Brabec.
1.
Je to tady! Sparťané začínají pod hodinami, klokaní svatyni střeží Berkovec na opačné straně.
A hráči již vstupují na trávník! Zatímco obě mužstva si stoupla za transparent s nápisem "Příbo, nezapomeneme" a logy obou klubů, ve kterých působil Lukáš, kotel si pro nás připravil choreo s oblíbeným meme facepalmem "trollem", který drží transparent "Mistr Tipsport ligy 2014".
Tribuny se již plní, na náměstíčku to šumí jako v úle a kotel pod hodinami testuje psychickou připravenost hostujícího brankáře. Před samotným utkání proběhne několik ceremonií. Přivítáme na hřišti představitele z litevského Žalgirisu Vilnius, s kterými navázalo naše vedení užší spolupráci v rámci projektu "Zelenobílý svět". Poté se na hřišti objeví bývalí hráči Bohemians, kteří slaví kulatiny. A určitě si připomeneme památku Lukáše Přibyla, který nás opustil nenadále před dvěma lety.
Obě mužstva musela udělat minimálně jednu změnu. V obraně Bohemians se místo Pauscheka, kterému nedovolila start smlouva, představí Kalina. To hosté z Letné oproti poslednímu utkání s Brnem mohou počítat s Váchou, v soupisce nahradí vykartovaného Dočkala. Navíc se musí Letenští obejít bez zraněného Krejčího, na jeho postu se předpokládá nasazení Přikryla. Realizační tým pražských celků již připravil na hrací ploše potřebné pomůcky pro rozcvičku a hráči vbíhají na hřiště.
Něco z historie: Poslední zápas mezi těmito rivaly proběhl v Ďolíčku již před téměř 6 lety, bylo to v sezóně 2007/2008 s konečným výsledkem 0:0. Pro Klokany tento ročník skončil nezdarem, v premiérovém návratu do první ligy po znovuvzkříšení se umístili na patnáctém místě, bod jim scházel na Kladno, které se tak vyhnulo sestupu. Ten ale postihl Kladenské o dva roky později, nyní se nalézají ve čtvrté nejvyšší soutěži. To Sparta v ročníku 2007/2008 marně naháněla klokaní sousedy z Vršovic, Slavii, a nakonec se musela spokojit s druhou příčkou.
Vítáme Vás z Ďolíčku, kde proběhne jediný sobotní zápas 18. kola Gambrinus ligy mezi celky Bohemians 1905 Praha a AC Sparta Praha. O utkání, jako každé pražské derby, byl enormní zájem a tak ne všichni fanoušci se dostanou na vršovický stadion.

Média

Články

Známkování hráčů

Známkování hráčů

Martin Berkovec 4,1 / 22
Václav Kalina 3 / 22
Michal Šmíd 2,9 / 22
David Bartek 2,4 / 22
Martin Cseh 2,7 / 22
Egidijus Vaitkunas 1,6 / 22
Erich Brabec 3 / 22
Mantas Kuklys 1,9 / 22
Petr Nerad 2,6 / 22
Jakub Rada 2,3 / 22
Josef Jindřišek 2,8 / 22
Jakub Hora 2,8 / 22
Ivan Lietava 3,2 / 22

Hodnotit výkon hráčů mohou pouze přihlášení uživatelé.