FORTUNA:LIGA (Bohemians Praha 1905)
Bohemians Praha 1905
1:0 (1:0)
FC Slovan Liberec
neděle 16. března 2014 17:00
Branka
45. Lietava.
Rozhodčí
Franěk - Filípek, Kubr.
ŽK
Rada, Cseh - Jarolím, Pavelka.
Diváků
4024.
Bohemians Praha 1905
Berkovec - Pauschek, Krch, Cseh, Kalina - Jeremenko (72. Moravec), Hora, Jindřišek, Rada, Bartek (88. Nerad) - Lietava (90. Klavík).
FC Slovan Liberec
Hroššo - Frýdek, Pimpara, Kováč, Coufal - Kolár, Rybalka, Pavelka, Jarolím (70. Sackey), Luckassen (87. Káva) - Budnik (70. Djika).

Online

Klokani sbírají své první jarní body, a hned tři! V kotli se odpalují světlice, hráči na hřišti si gratulují a fanoušci radostně pějí chorály. To je od nás pro dnešek vše, přejeme příjemný závěr víkendu a za týden v Brně.
90.
KONEC
90.
Střelec střídá, za Lietavu jde na hřiště Klavík, diváci se dožadují konce utkání.
90.
Roh byl rozehrán na krátko, což skončilo brejkem, naštěstí Moravec se včas vrátil.
90.
Klokani budou zahrávat roh.
90
Nastavují se 3 minuty.
89.
Malý závar se udál před Berkovcem, naštěstí vše bylo vyřešeno.
86.
Bartek dneska má odpracováno, na hřišti ho střídá Nerad.
86.
Moravec z vlastní poloviny sprintem kvapil na Hrošša, před ním byl pouze Kováč, který to nakonec zvládl, ale Klokani se posunuli daleko od své brány.
85.
Luckassen jde dolů, na hřiště se podívá Káva.
85.
Pavelka se naštval, mrštil míčem, vyfasoval žlutou karetu a políček od balonu, který na nerovném terénu nečekaně odskočil.
83.
Hráči jsou vypáskovaní na své polovině a Liberečtí se zatím marně snaží přes tento val dostat.
80.
Stadion "křičí z plných plic", nějakých deset minut zbývá do konce utkání a Klokani budou rozehrávat ze své poloviny přímý kop.
77.
Pavelka si si to už mířil na Berkovce, ale Krch v poslední chvíli odkopává do bezpečí. Následně brankář Bohemky kryje pokus Kolár z hranice velkého vápna.
76.
Berkovec sbírá centr těsně před Rybalkou.
75.
Klokani po faulu na Radu budou zahrávat standardku z dobrých dvaceti metrů. Sám faulovaný ale míč poslal nad branku.
72.
Hra se přelévá z jedné strany na druhou! Na jedné straně Hugues nabídl šanci Pavelkovi, kterému se střela svezla po vnitřním nártu, na druhé se k zakončení dral Jindřišek, ale jeho pokus byl zblokován.
73.
Utkání sleduje 4024 diváků. Hostů je asi 80.
71
Střídá i Bohemka. Jeremenka nahrazuje Jan Moravec.
70.
Dvojí střídání Liberce. Jarolíma nahrazuje Sackey, Budnika Djika.
67.
Velká šance. Kováč, periferně vidíc pouze Lietavu před ním, bez větších obav prodlužoval dlouhý míč na Hrošša. To však netušil, že se za jeho zády nachází všudybyl Hora, který tak postupoval sám na libereckého brankáře. Skákající míč tak podebral, Hroššo jeho lob zpomalil, ale i tak mířil do branky. V poslední chvíli ho odklidil chybující Kováč na roh.
61.
Zmatky v obraně. Krch se nedomluvil s Paschekem, čehož vyučil hosté a po odvráceném centru zahrávali roh. Ten Liberečtí rozehráli na krátko, zpoza šestnácky se do míče opřel Coufal a orazítkoval břevno. K odráženému míči se pak Rada nedostal včas a fauloval. Následný přímý kop metr za vápnem Rybalka poslal pár centimetrů vedle levé tyče, plachtící Berkovec by to měl hodně složité. 
59.
Kolár dostal dobře naraženo od Frýdka, následně centroval do vápna, kde číhal Budnik, naštěstí se k zakončení nedostal i díky Krchovi.
57.
Berkovec si stáhl přihrávku Frýdka, rychle vyhodil na Horu a Klokani upalovali 4 na 3. Bohužel Lietava přihrávku nestihl.
56.
A byl to celkem dobrý pokus. Dneska se Klokanům centry daří, do vápna létá jeden ostrý centr za druhým. Bohužel v tomto případě byl Hroššo pozorný.
55.
Prvních deset minut je z obou stran opatrné, ale to se může změnit. Rada byl na hranici šestnáctky faulován, z ostrého úhlu bude zahrávat Jindřišek.
52.
Rohový kop končí útočným faulem.
51.
Bartek Coufalův centr tečuje na roh.
48.
Rozhodčí přerušuje hru, neb choreo Klokanů začoudilo území, které střeží Berkovec. Naštěstí z rohu, který následoval po opětovném rozehrání, nic hosté nevytěžili, jen Kováč pálil vedle.
47.
Kolár jako první v druhém dějství vyzkoušel pozornost Berkovce, střela pomalá, ale nepříjemná.
46.
Začal druhý poločas.
Přestávku nám zpříjemní soutěž v nožičkách a zápas přípravek mezi dnešními prvoligovými soupeři, zatím Klokánci napodobují své dospělé vzory a vedou.
Zajímavost: Naposledy jsme vedli v 8. kole na Bazalech. Tento zápas nakonec skončil naším vítězstvím, doufejme, že Klokani nesleví a dnes se dočkáme prvních jarních bodů.
Ačkoliv to vypadalo, že se hra vyrovnává a dokonce mají hosté více míč na svých kopačkách, přišla branka jako blesk z čistého nebe. I přesto ale měli Klokani mnohem více gólových příležitostí, poslední z nich proměnil Lietava. Hraje se útočný fotbal, hráči si vzali bojovnost k srdci a dnes to je prozatím tříbodový výkon.
45.
Konec prvního poločasu.
44.
Lietava se trefuje!!! Těsně před poločasem se Klokani ujímají vedení. Rada vyčkával u lajny na levé strany, kdo se mu pohne. To splnil Kalina, naběhl v rychlosti do vápna a tvrdě vystřelil. Hroššo vyboxoval míč jen vysoko na malé vápno, kde se Lietava vymrštil do vzduchu a hlavou tak zaznamenal svojí první ligovou branku v dresu Bohemky.
41.
Bartek se už už dral do šance, ale jeho důraz na Coufala byl vyhodnocen jako nedovolený.
38.
Z pravé strany doslova lítá jeden centr za druhým. Opět to byl Kolár, kdo centroval, na vápně si ho našel Rybalka, tvrdou střelou mířil cca 2 metry nad.
36.
Coufal centroval z podobného místa jako Kolár, jeho centr se ale zakroutil do pravého horního růžku, naštěstí Berkovec byl pozorný.
34.
Kolár z pravé strany poslal opravdu dobrý centr, Cseh těsně před dotírajícím Severočechem odhlavičkoval.
32.
Kalina lobem vyslal Bartka po levé straně, ostrým centrem hledal Lietavu, ten promáchl, Pimpara následně odkopl míč do bezpečí.
29.
Po následném Horově rohu hlavičkuje Daniel Krch v pádu těsně nad.
28.
Lietava spálil již druhou tutovka! Pauschek si skvěle naběhl do tandemu, dostal míč od Hory a nacentroval ostrý zpětný míč před bránu. Hroššo se na něj vrhl, ale prodloužil ho jen k Lietavovi, před nímž stál pouze Coufal a zívající branka. Trefil Coufala.
23.
Pavelka zkusil zakončit z dobrých 20 metrů, jeho přízemní střelu zneškodnil brankář Bohemky bez větších potíží.
22.
Frýdek si pohrál s Pauschekem, nasadil mu jesle a nacentroval na Luckassena, mladík si s nastalou situací moc dobře neporadil, jeho hlavičku v klidu pokryl Berkovec.
20.
Marek Jarolím si taky zkusil, jak se volejbalově odehrává míč.
18.
Přes Pauscheka se dostal k hlavičce Kolář, ale znepříjemněnou situaci od tohoto slovenského beka zvládl jen za cenu nedůrazného zakončení.
17.
Úvod je opravdu hektický. Klokani rozhodně zatím splňují to, co slíbil trenér Klusáček a hrají opravdu aktivně, s notnou dávkou bojovnosti. Liberec hrozí z brejkových situací, zatím naštěstí všechny jeho snahy skončili neúspěchem.
14.
Tak teď fanouškům hodně zatrnulo. Lob přes Cseha již byl prakticky dokonán, Luckassen by v náběhu postupoval téměř sám, ale vršovický stoper "máchl" rukou a zastavil tak na poslední chvíli míč. Právem udělená žlutá karta.
12.
Luckassen to zkusil z ostrého úhlu, jeho technická střela nakonec branku minula.
11.
Hora našel dobrým pasem Lietavu, ten ale byl v době přihrávky o kousek dřív před obráncem a nedostal se tak k zakončení.
10.
Budnik se dostal do dobré příležitosti, zastavil ho ale praporek pomezního.
8.
Severočeši měli také náznak šance. Budnik prodlužoval hlavou na Kolár, tomu scházelo pár centimetrů, aby zakončil těsně před Berkovcem.
7.
Rada dostává žlutou kartu.
5.
Další šance. Radův roh nadělal Libereckým velké starosti, v pádu se snažil zakončit Lietava i Hora, nakonec se míč dostal na penaltu k Csehovi, který z voleje pálil mimo.
4.
Kalinův náběh Luckassen zastavil nedovoleně, Jindřišek poslal prudký centr, obránci prodloužili pouze na roh.
3.
Rybalkův přímý kop chytá bezpečně Berkovec.
2.
Obrovská šance na začátku! Hora posunul patou do tandemu Kalinovi, ten nasadil obránci housle a šajtlí předložil míč Lietavovi, který z metru trefil Hrošša.
1.
Zápas začal, liberecký Hroššo první půli odchytá pod kotlem.
Fanoušek Ladislav Rada, který obletěl doslova celou Republiku, se svojí fenkou Angie právě dostali od vedení klubu dárkovou tašku a za potlesku celého stadionu odchází do útrob Ďolíčku.
Hráči za doprovodu rozhodčích vstupují na trávník.
V minulém týdnu proběhla v realizačním týmu Klokanů rošáda mezi trenéry, odstoupivšího Jozefa Webera nahradil Luděk Klusáček, bývalý hráč a funkcionář týmu od Botiče. Ve své premiéře udělal dvě změny. Na stoperu nahradí Ericha Brabce, který si odpykává jedno zápasový trest za dvě žluté karty v minulém utkání na Slovácku, Daniel Krch. Tou druhou je pak posunutí Jakuba Hory na střed zálohy místo Mantase Kuklyse, na kraji se pak objeví Dmytro Jeremenko, pro něhož je to první mistrovský start v základní sestavě . 
Vítáme Vás z Ďolíčku, kde se odehraje 20. ligové kolo mezi Bohemkou a Slovanem Liberec. Obě mužstva se již rozcvičují na hrací ploše, která bohužel nevypadá, že by ulehčila život hráčům neb již při rozcvičení míč neposedně poskakuje.

Média

Články

Známkování hráčů

Známkování hráčů

Martin Berkovec 4,1 / 29
David Bartek 3,2 / 29
Martin Cseh 3,3 / 29
Václav Kalina 4 / 29
Daniel Krch 3,6 / 29
Lukáš Pauschek 3,3 / 29
Jakub Rada 3,3 / 33
Jan Moravec 3,3 / 29
Josef Jindřišek 3,8 / 29
Jakub Hora 3,4 / 29
Dmytro Jeremenko 3,5 / 29
Ivan Lietava 3,7 / 29

Hodnotit výkon hráčů mohou pouze přihlášení uživatelé.