FORTUNA:LIGA (Bohemians Praha 1905)
1.SC Znojmo FK
0:0 (0:0)
Bohemians Praha 1905
sobota 22. března 2014 15:00
Rozhodčí
Kocourek - Moláček, Pochylý.
ŽK
Helísek, Lacko - Nerad.
Diváků
1162
1.SC Znojmo FK
Hrubý - Helísek, Hnaníček, Odehnal, Mudra - Haurdić (46. Reljic), Lacko, Buchta (74. Zeba), Crnkić - Diarrassouba, Vašíček
Bohemians Praha 1905
Berkovec - Pauschek, Brabec, Krch, Kalina - Jeremenko (46. Nerad), Hora, Jindřišek, Rada, Bartek (86. Klavík) - Lietava (72. Moravec)

Online

Po bezvýrazné první půli jsme se dočkali zlepšení v herním projevu, bohužel o něco horší byli právě Klokani. Znojemští se dostávali do opravdu slibných šancí, ale ani jednu neproměnili díky své mizerné koncovce. Hráči Bohemky měli také zajímavé situace, bohužel domácí byli v obranné fázi takticky dobře připravení a nedali Klokanům možnost zakončovat z nebezpečné pozice. To je pro dnešek vše, děkujeme za pozornost a příští týden v Ďolíčku k dalšímu důležitému utkání, kdy přijede Baník Ostrava.
90.
Konec, Klokani vezou jeden bod.
90.
Nastavuje se, stejně jako v prvním poločase, jedna minuta.
89.
Bohužel, konec zápasu se dohrává na klokaní půlce.
86.
Dnešní utkání sleduje 1162 diváků.
86.
Poslední střídání Bohemky. Za Bartka se na hřišti objeví Klavík.
84.
Hra se teď přesouvá z jedné strany na druhou, Klokani měli také dobré příležitosti, ale nedotáhli je do konce. Naposledy pálil Hora levou nohou, jeho střela se snášel a je o pár centimetrů jí scházelo, aby skončila v levém horním růžku.
81.
Znojmo mohlo jít do vedení! Mudra byl na levé straně sám, jeho centr se snesl na na zadní tyč, kde číhal neobsazený Reljic. Ten zpracoval míč a napálil ho z voleje těsně nad.
77.
Pauschek dobře vyjel z pravého beka, naváděl míč na střed, prostrčil na Nerada, který centroval do vápna. Tam se ve stejném okamžiku objevil jak Hora, tak Bartek a vzhledem k tomu, že se nedomluvili, znemožnili si tak navzájem lepší zakončení.
74.
I hosté střídají. Buchtu nahradí Zeba.
73.
Diarrassouba si naběhl na křížný míč, čímž se dostal za obranu Bohemky, naštěstí byl již ve značném úhlu a tvrdou střelou trefil jen Berkovce.
72.
Lietava má dnes opracování, místo něj se do hry dostane Moravec, Hora se posune na vršek, pod ním bude operovat Nerad a na pravém kraji pak právě Moravec.
72.
Skvěle zapracoval Rada s Hrou, v situaci 4 na 3 se ale rozhodl Rada zakončit, což dopadlo po zablokování střely domácím brejkem, jehož závěrečným článkem byl Vašíček se střelou, které chyběl opravdu jen kousek.
70.
Centr se točil do brány, Hrubý ztěžka vyboxoval na další roh, ten trefil bránícího soupeře.
69.
Hora bude zleva zahrávat roh.
67.
Nerad dobře napadal a dostal protihráče do úzkých, který tak musel situaci řešit odkopem, mladý záložník se do něj ale nedovoleně opřel. To se mu nelíbilo a vykoledoval si za protesty žlutou kartu.
63.
Znojemští se o přestávce nepříjemně osmělili. Vašíček tak dlouho naznačoval, až se mu objevil ve vápně volný Buchta, který dostal od něj nabito a zkusil to technicky jako před chvílí Crnkić, jeho pokusu ale chyběla razance a nakonec i přesnost.
58.
Ač Kalina vyhodnotil situaci dobře a dlouhý míč si chytře zpracoval, jeho provedení chyběla kvalita, čehož využil soupeř a vyrazil do brejku. Naštěstí se Klokani včas vrátili, takže Crnkićovi nezbylo nic jiného, než technicky obstřelovat, na to byl Berkovec připravený.
56.
A je to opravdu ostrý start. Diarrassouba se vřítil do šestnácky, těsně před Berkovcem odklízel na poslední chvíli Brabec.
52.
A následně mohla přijít odplata! Crnkić dostal skělý míč do běhu, Berkovec nevyhodnotil situaci dobře a vyběhl, forvard měl ale balon pod kontrolou a jen si ho podél něj postrčil, ze strany pak trefil pouze boční síť.
50.
První tutovka! Bartek si navedl míč z levé strany na střed, ale špatně ho trefil, ten poskakoval k Hrubému, těsně před ním mu však nejdříve Lietava a následně Nerad změnili tečí směr, brankář vyrazil na roh, z něhož Brabec hlavičkou těsně minul.
46.
Začala druhá polovina zápasu.
46.
Střídání vidíme na obou stranách. Za Klokany vstoupil na hřiště Nerad místo Jeremenka, Znojemští pak vyslali Reljice místo Haurdiče.
Hráči již jsou na hřišti a připravují se na začátek druhé půle.
V průběhu prvního dějství jsme v Brně neviděli nic jiného, než nudu. Z tohoto nelichotivého hodnocení vycházejí o něco lépe Klokani, kteří se snaží něco vymyslet a působí živějším dojmem, na vedení to ovšem nestačí. To hosté se více spoléhají na brejkové situace, i když v kratších pasážích se také dokázali usadit na území Bohemky a zahrozit. Spíše jsme ale svědky dobré poziční hry, kterou předvádí a díky níž často ve finální fázi dojde u Vršovických k nakopávání míčů na Lietavu. Přestože tento útočník oplývá mnoha centimetry, míče spíše mají hostující obránci, což ale díky dobré hře záložní řady jest důsledkem, že tyto odražené míče sbíráme a dochází tak k zajímavým situacím, kdy záložní řada Znojma je již překonána, bohužel zatím z toho Klokani gólovou příležitost nevytěžili.
45.
Konec prvního poločasu.
45.
Nastavuje se jedna minuta.
45.
Crnkić v pádu zakončoval vysoko nad bránu.
45.
V závěru první půle zahraje Lacko rohový kop z levé strany.
41.
Domácí trenér Kalvoda je se hrou svého celku opravdu nespokojený. Po několika ostrých slovech se jeho svěřenci ke konci poločasu přeci jen usadili u brány Bohemky a do vápna posílají zajímavé centry. Poslední zakončoval Diarrassouba, v klubku hráčů ale nebyl schopen lépe zamířit jak nad branku. 
36.
Další rozvíjející se akci zastavil praporek rozhodčího. V ofsajdu si nabíhal Lietava.
35.
Rada se užuž dral do brejku, přidržel si ho ale Lacko a vidí žluté napomenutí.
33.
Jindřišek zahrál z levé strany roh, Hrubý byl u míče včas.
31.
Rada obral Crknće na polovině hřiště, přes zaškobrtnutí pokračoval dál a předložil padáčkem míč Lietavovi, který v tísni zakončoval z první vedle levé tyče.
27.
Znojmo se dostalo do brejku, ale centr Crnkiće sebral Berkovec, rychle vyhodil na Horu, ten si nadvakrát narazil s Bartkem a poslední jmenovaný uháněl do přečíslení. Vybral si ke spolupráci opět explzeňského záložníka, ten ale stál v ofsajdu a nemohl tak odcentrovat.
25.
Zatím to není nějak záživný fotbal. Oba celky si uvědomují, že jde o hodně, z domácích však čiší větší nejistota a spíše vyčkávají, s čím přijde soupeř. Klokani si moc s nastálou situací nevědí rady, i když se snaží pronikat na útočnou polovinu, nicméně blok Jihomoravanů jim nedává moc příležitostí k únikům, a tak se spíše bojuje mezi vápny.
17.
Jindřišek ostře nacentroval na bližší tyč, ze závaru nakonec míč zašel za postranní čáru. Přes protesty Klokanů se bude odkopávat od Hrubého.
17.
Kalina si na levém kraji prostrčil míč do vápna mezi dva protihráče, zastavil ho Helísek za cenu žluté karty.
15.
Crnkić si pustil míč do kraje, na dlouhou nohu vyzkoušel ze strany Berkovce, ale jeho přízemní střela neměla moc šancí na úspěch.
14.
Berkovec vyběhl na centrovaný míč, přitom zboural Brabce, který se těžce zvedá. Vrácený míč zakončoval těsně vedle Hnaníček.
13.
Helísek se pokusil ze strany si navést míč na střed, ale byl zastaven Radou. Přímý kop zahrává Lacko.
8.
Na dvakrát se Znojemští snažili propasírovat míč na Crnkiće, ale jednou jentaktak zakročil Rada, podruhé odvracel Krch.
7.
Kalina centroval zleva před branku, tam se osamostatnil Jeremenko, ale vzhledem k tomu, že přitom použil ruce, pískal se útočný faul.
5.
Roh zahrával Hora, zkusil signál na Kalinu, tomu ale míč podskočil pod kopačkou a Pauschek musel vracet míč až k Berkovcovi.
5.
Teď to zkusil Bartek, ale Hnaníček mu odkopl míč na roh.
4.
Začátek je doslova líný. Klokani kombinují převážně v obranné čtyřce a na nějaký výpad se nechystají.
1.
Hra je zahájená.
První poločas se postaví hostující brankář Hrubý pod kotel Bohemky, ti budou vykopávat jako první.
Hráči za doprovodu tria Koucourek - Moláček - Pochylný vstupují na hřiště.
V posledním utkání Klokani přehráli Liberec těsně 1:0, o jednu branku byl výsledek i Znojma, to ovšem nestačilo na Slavii a z Prahy odjíždělo se skóre 1:2. Dnes je již k dispozici stoper Erich Brabec, čehož trenér Klusáček využil a zařadil ho do základní sestavy na úkor Martina Cseha, zbytek jedenáctky zůstává stejný.
Vítejte u online reportáže ze sluncem zalitého Brna. Obě mužstva se již rozcvičují na hrací ploše a zdá se, že se dnes u důležitého zápasu pěkně zapotí, jelikož teplota zde v Srbské ulici atakuje 20°C.

Média

Známkování hráčů

Známkování hráčů

Martin Berkovec 3,7 / 18
David Bartek 3 / 18
Václav Kalina 3,5 / 18
Daniel Krch 3,8 / 18
Lukáš Pauschek 3,1 / 18
Erich Brabec 3,1 / 18
Jan Moravec 2,8 / 17
Josef Jindřišek 3,2 / 18
Petr Nerad 2,4 / 17
Jakub Rada 3,1 / 18
Jakub Hora 2,9 / 18
Dmytro Jeremenko 1,8 / 18
Ivan Lietava 2,3 / 18

Hodnotit výkon hráčů mohou pouze přihlášení uživatelé.