FORTUNA:LIGA (Bohemians Praha 1905)
Bohemians Praha 1905
0:0 (0:0)
FC Baník Ostrava
pátek 28. března 2014 20:15
Rozhodčí
Královec - Wilczek, Jiřík.
ŽK
Lietava - Sukup.
Diváků
4094.
Bohemians Praha 1905
Berkovec - Pauschek, Krch, Brabec, Kalina - Moravec (83. Jeremenko), Jindřišek, Rada, Hora (68. Nerad), Bartek (75. Klavík) - Lietava.
FC Baník Ostrava: Pavlenka - Baránek, Sukup, Frydrych, Vengřinek - Kukec, Greguš, Foltyn (89. Holzer), Krmenčík (83. Svěrkoš), Štěpán (90. Zawada) - Škutka
Místo zápasu
Ďolíček

Online

Souboj dvou posledních týmů branku neviděl, ze hry měli pravděpodobně více Klokani, ale na šance byl nebezpečnější Baník. Zápas byl z obou stran vyhecovaný a hrálo se v nadprůměrném tempu, ale body na svoji stranu nikdo z hráčů nepřeklopil a tak se urodila, pro Baník čtvrtá, pro Bohemku druhá, remíza v řadě. To je pro dnešek od nás vše, těšíme se za týden v Olomouci.
90.
A to je to poslední, co se dnes událo.
90.
Baník naposledy střídá, ze hřiště se šourá Štěpán, nahradí ho Zawada.
90.
Nastavují se 2 minuty.
89.
Ostrý centr vyboxoval Berkovec.
89.
A ještě před ním vystřídal, Holzer se objeví místo Foltyna.
88.
Baník bude zahrávat zkrácený roh.
87.
Klokani se tlačí do branky za každou cenu.
86.
Utkání sleduje 4094 diváků.
84.
Klavík se dral do šance, ale ukličkoval se. Po-té se dobře uvolnil Nerad, obtočil se na střed velkého vápna a zakončoval těsně vedle levé tyče.
83.
Bohemka také střídá, místo Moravce zde uvidíme Jeremenka.
83.
Zbývá nějakých deset minut a na hřišti uvidíme Svěrkoše, nahradí Krmenčíka.
78.
Nerad se zdá býti při chuti, piluje levou lajnu jak divý, naposledy z jeho aktivity těžil Lietava, jeho střela levou nohou ale neměla nárok na branku.
75.
Klavík místo Bartka
74.
Baník odpovídá Škutkovou hlavičkou po centru Krmenčíka, ale dnes asi není nikomu přáno.
73.
Šance se objevila i na druhé straně. Nerad se pustil do průniky, po-té se pokusil z již beznadějné situace odcentrovat, což se mu povedlo a za údivu všech tento centr prošel až na vápna, kam se řítil Kalina a z první se pokusil o obstřel, pár centimetrů chybělo k otevření skóre.
68.
Přichází avizované střídání, Nerad střídá Horu.
67.
V další tutovce Krmenčík... Kukec poslal prudký centr po zemi, těsně před Berkovcem ho usměrnil do brány právě Krmenčík, Berkovec skvělým zákrokem zasáhl.
66.
Tak teď Klokani přežili další tutovku! Dlouhý balon prodloužil Škutka na Krmenčíka, jenž se s lehkostí obtočil kolem obránce a stál před Berkovcem sám, naštěstí balón nepříjemně skákal a tak jeho střele chyběla přesnost.
65.
Nerad se připravuje u postranní čáry.
61.
Dobrá šance Baníku. Klokani tak dlouho kombinovali, až se nechali navést do úzkých, dlouhý balon pak Baníkovci hravě sebrali a mohli se pustit do protiútoku, jmenovitě Štěpán. Ten postupoval z levé strany, centrem našel Krmenčíka, který se objevil dva metry od malého vápna sám, naštěstí hlavičkoval přesně na Berkovce.
56.
Dobrý míč propadl k Lietavovi, v chumlu se k němu nakonec dostal Krch, ale krátkou přihrávkou nenašel Pauscheka, takže se Ostravané řítili do protiútoku, naštěstí byl zpomalen, až skončil pomalou střelou Greguše.
55.
Bohemka se chystá na roh.
53.
Je to boj... Klokani jsou více na míči a teďka Hora ze střední vzdálenosti zakončoval, bylo to ale vysoko nad bránu.
50.
Začátek je zatím vlažný, nic důležitého se neudálo, ale nenechme se prozatímním klidem ukolébat.
48.
Hora zakombinoval s Jindřiškem, který hledal Bartka, bylo to však moc dlouhé.
46.
Začalo druhé dějství.
Obě mužstva vytahují transparenty a na hřiště létají konfety.
Klokani již vbíhají vstříc druhému poločasu.
První poločas nenabídl příliš krásy, více příležitostí měl hostující Baník, Klokani ovšem také nezaháleli a vypracovali si pár šancí. Ovšem pasáž kolem patnácté minuty přinesla opravdu špatný výkon ze strany zelenobílých, kdy to vypadalo, že se hráči ze své poloviny hned tak nedostanou.
45
To jsme to zakřikli! Brabec vysunul skvělým pasem Lietavu, který, i když se zdál být v době přihrávky ofsajdu, postupoval sám z mírně levé strany na Pavlenku, jeho střela na přední tyč skončila těsně vedle.
44.
Poločas se dohrává bez větších příležitostí na obou stranách.
41.
Bohužel Jindřiškův centr byl moc nadýchaný, takže s nim neměla defenziva hostů moc problémů.
40.
Bartek si elegantně posunul patičkou míč před sebe, do něj nalétl Vengřinek, jenž se teď těžko zvedá, nicméně Klokani budou zahrávat zajímavou standardku.
35.
Na druhé straně se řítil po pravé straně Moravec, jeho centr sice Ostravané odvrátili, ale pouze ke Kalinovi, který ho hlavičkou vrátil "do ohně". Zde si ho našel Hora, který zakončoval stejně jako Kalina, hlavička šla však těsně vedle levé tyče.
33.
Baníkovští si v ofenzivě moc rady nevědí. Finální fázi řeší prachbídně, naposledy se v opravdu dobré pozici metr ve vápně objevil po centru Štěpána Krmenčík, ale nadvakrát se nedokázal strefit do balonu, nakonec zakončoval Škutka do těl zelenobílých.
29.
Nakonec zahrával rada, zkusil to přímo, jeho prudká střela nártem prolétla metr od pravé tyče.
28.
Hra se více vyrovnala, na šance ale zatím vede Baník, Klokani se snaží s tím něco udělat, leč mají problémy překvapit defenzivu Severomoravanů, sic nepůsobí nějak přesvědčivě. Možnost teď budou mít hráči Bohemky z přímého kopu, který je dobrých třicet metrů od branky Pavlenky.
25.
Rada zahrával z poloviny již druhý přímý kop, Pavlenka má s nimi, přestože není nikterak výrazněji atakován, velké potíže.
23.
Aktuální teplota se pohybuje kolem 9°C, to však fanouškům Baníku nevadí a vesele bez vrchního ošacení oslavují, že jsou "svalnatí alkoholici". Jak jim dlouho vydrží hladinka, to se neví, neboť sektor hostí je doplňován pouze "nealkem".
20.
Lietava se opět projel po trávníku, odnesly to nohy Frydrycha.
19.
Teď se Klokani poprvé osmělili, Bartek si klasicky navedl míč na střed a zakončoval, bohužel míč trefil vnitřním nártem a ke skórování chyběla potřebná razance.
18.
Žlutou kartu za faul na Moravce dostává Sukup.
14.
Bohemce se nedaří dostat hru do klidnějšího pásma a stále jsou v ohrožení. Vytrhnout to chtěl Lietava, který přepůlil Kukece. Ten se po rychlé rozehrávce dostal k centru, jenž se nebezpečně snášel na Berkovce. Těsně před brankářem Bohemky proběhl Škutka, naštěstí Berkovec reagoval správně.
12.
Klokani teď měli štěstí. Poslední minuty strávili zajatí na své polovině, Baníkovci hledali skulinu, kterou nakonec našel Kukec, uvolnil se a ze strany tvrdě pálil na Berkovce. Ten s potížemi vyrazil na vápno, kde číhal Greguš. Jeho střela z prvního doteku by došla do brány, kde chyběl Berkovec po předchozím zákroku, naštěstí byl zastoupen.
9.
Lietava odvrací.
9.
Kalina teď nestihl Štěpána a z levé strany bude zahrávat faulovaný přímý kop.
7.
Ač obě mužstva napadají vysoko na útočné polovině, zatím se defenzivě daří tyto těžké situace řešit kombinací a bez chyb.
4.
Baránek se dostal do prekérní situace, ale s Pavlenkou ji nakonec technicky vyřešili.
3.
K míči se dostal i přes držení Frydrych, v tísni mířil nad.
2.
Baník bude zahrávat roh.
2.
První střelu na branku zaznamenal Krmenčík, jehož volej ale šel vedle levé tyče.
1.
Zápas začal!
První poločas začne Pavlenky pod kotlem Bohemky, Klokani rozehrají jako první.
A nyní již hlavní rozhodčí, kterým je dnes Pavel Královec, přivádí na trávník oba dnešní soky.
Netradiční čtvrthodinovou pauzu, při které se prostě "nic neděje", si fanoušci zpestřují soutěží, kdo vykřičí do páteční noci více decibelů.
Obě mužstva již mizí v útrobách stadionu, který se rychle zaplňuje. I přes maximální snahu pořadatelů se proslýchá, že do sektoru A1 sehnali lístky fanoušci Baníku a tak zde probíhají rozsáhlá bezpečnostní opatření před tím, než budou moci diváci s vlastnictvím lístku v tomto sektoru dosednout a vychutnat si dnešní zápas.
Od posledního utkání udělal trenér Klusáček jednu změnu, a tou je nasazení Jana Moravce na pravý okraj zálohy místo Dmytra Jeremenka.
Vítejte u online reportáže z vršovického Ďolíčku, kde ve čtvrt na devět začne záchranářský souboj mezi Baníkem Ostrava a Bohemkou. O tom, zda přijel severomoravský či polský klub není jasno, na hřišti se sice rozcvičují hráči v červeno-modrém, ale v sektoru hostí je roztažena zatím pouze vlajka GKS Katowic.

Média

Články

Známkování hráčů

Známkování hráčů

Martin Berkovec 4 / 27
Václav Kalina 3,4 / 27
Daniel Krch 2,8 / 27
David Bartek 2,6 / 27
Lukáš Pauschek 2,4 / 27
Erich Brabec 2,9 / 27
Jakub Hora 2,4 / 26
Jan Moravec 2,7 / 27
Josef Jindřišek 2,8 / 27
Petr Nerad 3,4 / 27
Jakub Rada 2,6 / 26
Adam Klavík 1,7 / 26
Ivan Lietava 1,8 / 27

Hodnotit výkon hráčů mohou pouze přihlášení uživatelé.