FORTUNA:LIGA (Bohemians Praha 1905)
SK Sigma Olomouc
2:1 (0:0)
Bohemians Praha 1905
neděle 6. dubna 2014 17:00
Branky
53. Pospíšil, 70. Krch vlastní - 90 + 2. Hora.
Rozhodčí
Ardeleánu - Kordula, Kotík.
ŽK
Dreksa - Moravec.
Diváků
5 690.
SK Sigma Olomouc
Zlámal – Varadi, Dreksa, Škerle, Javůrek – Zahradníček, Houska, Nepožitek (61. Navrátil), Pospíšil, Schulmeister (80. Šindelář) – Depetris (89. Rolinc).
Bohemians Praha 1905
Berkovec - Pauschek - Brabec, Krch, Kalina (82. Kuklys) - Moravec (64. Bartek), Jindřišek, Rada, Nerad (70. Budínský), Hora - Lietava.

Online

Dnešní zápas rozhodl začátek druhé půle, kdy domácí jednoznačně na hřiště vlétli a aktivitou donutili Klokany k chybám, které se přetavily ve dvě branky. Klokanům se podařilo vyvinout větší tlak na soupeře až v závěru utkání, kdy nakonec i snížili. Cestou k lepšímu výsledku mohl být i promrhaný první poločas, kdy Olomoučtí kupili jednu nepřesnost za druhou, ale Klokanům vázla finální fáze nebo ofsajdové postavení, do kterého se často dostávali. To je pro dnešek vše, těšíme se na Vás za týden v Ďolíčku s Teplicemi.
90.
Ardeleánu ale nedal Klokanům ani vteřinu navíc, ihned po rozehrání ukončil zápas.
90.
Co se nepovedlo Lietavovi, povedlo se Horovi. Prošel středem obrany, položil Zlámala a do prázdné branky snížil.
90.
Lietava po přihrávce Rady měl na kopačce snížení, ale Zlámal ho vychytal.
90.
Nastavují se dvě minuty.
90.
Dolů jde Depetris, nahradí ho Rolinc.
85.
Klokani se snaží něco udělat s nynějším stavem, ale obrana hostí se kompaktně přesouvá a nedává moc příležitostí Zelenobílým.
83.
Jindřišek hlavičkoval po rohu, ale pouze do náruče Zlámala.
82.
Poslední střídání Klusáčka, Kuklys se objeví na hřišti místo Kaliny.
79.
Schulmeistera střídá Šindelář.
77.
Klokani marně dobývají Zlámalovu branku.
75.
Schulmeister to zkusil z dvaceti metrů, střela prolétla těsně nad břevnem.
72.
Hora to zkusil z dálky, Zlámal neměl problémy.
70.
Bohemka ihned střídá, Nerada vymění Budínský.
70.
Krch si dává vlastní gól. Užuž to vypadalo, že se Klokani dočkají branky, když jako blesk z čistého nebe přišla akce hostů. Varadi centroval vysoký balon, který se pomalu snášel mezi malé vápno a penaltu. Krch se zřejmě nedokázal shodnout, zda míč odehraje on nebo si ho sebere Berkovec a vzhledem k tomu, že se na něj zezadu tlačil Depetris, tak se na poslední chvíli rozhodl míč uklidit, bohužel nebyl přesně zorientován a jeho hlavička zamířila přesně do horního růžku.
64.
Bartek střídá Moravce.
63.
Zahradníček zahrával zkrácený roh, míč vyboxoval Berkovec.
61.
Olomouc poprvé střídá. Nepožitka nahrazuje Jan Navrátil.
61.
Nerad měl příležitost. Hora vrátil zpátky na Brabce, který levou nohou poslal křižný centr. Na něj si naběhl dvacetiletý záložník, ale míč mu sjel po hlavě do daleko od branky.
60.
Klokani budou zahrávat roh.
57.
Moravec vidí po zákroku na Pospíšila žlutou kartu.
54.
Pospíšil to zkusil znovu, tentokrát jeho střele chyběl metr.
53.
Berkovec přichází o neprůstřelnost... Pospíšil přebral míč na kraji pravé strany, navedl si ho na střed, několikrát naznačil a z rohu středového oblouku obstřelil Berkovce.
48.
Na druhé straně se Nerad pokusil přehodit obranu a hledat Horu, o vteřinku dříve tam byl ale Zlámal.
47.
A v úvodu mohl otevřít skóre Depetris, když dorážel pokus Housky. Právě tento hráč se prokličkoval přes tři protihráče, jeho zablokovaná střela se dostala na malé vápno k Depetrisovi, naštěstí střele mířící do brány stál Pauschek.
46.
Klokani zahajují druhý poločas.
První poločas moc příležitostí nepřinesl, konkrétně jednu na každé straně. Utkání má tempo, ale ke vstřelení branky chybí kvalita, u Sigmy je to především spousta nevynucených chyb, u Bohemky pak časté "upadnutí" do ofsajdové pasti.
45.
Konec prvního poločasu.
45.
Vzhledem k tomu, že se první poločas dohrává bez většího vzruchu, fanoušci si krátí čas bitvou mezi "Hanou" a "Prahou".
43.
Javůrek se po levé straně obtočil kolem Pauscheka a snažil se dostat míč před branku, ale jeho úmysl vystihl Krch.
42.
Oba jsou již na trávníku a zapojují se do hry.
41.
Po zákroku Nepožitka teď na zemi leží Rada.
40.
Klokani zatím v deseti, Hora již ale klusá k půlící čáře.
39.
Hora leží po poslední útočné akci na trávníku.
35.
Zahradníček měl dobrou příležitost ze standardní situace, ale jeho centr šel daleko od nejbližšího spoluhráče.
33.
Klokani jsou teď více na míči a úspěšně kombinují, najít skulinu v olomoucké defenzivě se jim ale zatím nepodařilo.
28.
Hra je více méně vyrovnaná, Sigma ale hodně kazí a tím ztrácí možnosti pro větší ohrožení Berkovcovy branky. Klokani jsou aktivní a tlačí se dopředu, bohužel finální přihrávka, ze které by se vyklubala větší příležitost, nepřichází nebo je zastavena ofsajdem.
22.
Další zajímavou uličku našel Nerad tentokrát pro Pauscheka, jeho centr byl ale zablokován na roh, z kterého nic Klokani nevytěžili.
21.
Rychlý protiútok Sigmy vyústil ve střelu Schulmeistera, která se sice ve vzduchu zajímavě stočila, ale skončila přímo v nastavené náruči Martina Berkovce.
20.
Klokani měli zajímavou situaci, kterou ale nakonec nedotáhli do konce. Dlouhý míč sklepl prsami přesně Neradovi na nohu Lietava, vršovický záložník pak našel prvním dotykem Moravce a chvíli to vypadalo, že bude postupovat sám, ale nakonec byl zakřižován a celá akce skončila u Hory.
19.
Za tvrdý skluz do Kaliny dostává Dreksa žlutou kartu.
17.
Rada zahrával standardku překvapivě po zemi na Horu, který z prvního doteku hledal někoho ve vápně, ale bohužel nikoho ze Zelenobílých nenašel.
13.
Velká šance Bohemky! Pauschek si vyměnil míč s Moravcem a od koncové čáry nastřeloval míč před branku. Mířil přesně do míst, kde stál Ivan Lietava, který stihl nastavit míči nohu  a Zlámal jen díky reflexivnímu zákroku drží čisté konto.
10.
Schulmeister se uvolnil kličkou na střed, natáhl z dobrých dvaadvaceti metrů a vyslal tvrdý projektil, který Berkovec ztečoval na roh. Ten Olomoučtí zahráli na krátko a po výměně míče s Zahradníčkem naznačil Javůrek centr, zasekl, čímž poslal Lietavu na druhou stranu a po-té teprve našel na zadní tyči Nepožitka. Jeho volej prolétl malým vápnem, nejblíže k umístění za záda Berkovce byl Schulmeister, ale míč o kousek netrefil. 
9.
Moravcovi domlouvá hlavní rozhodčí Ardeleánu.
8.
Teď Rada zkusil lobem za obranu najít Horu, který byl v dobrém náběhu, ale na poslední chvíli zasáhli obránci Sigmy.
5.
Obě mužstva vysoko napadají a snaží se hru zrychlovat, ale zatím z toho vážnější šance nebyly.
2.
Pospíšil se v úvodních minutách prohnal po levé straně a předložil míč na Depetrise, naštěstí ho pokryl v čas Nerad a situaci vyřešil odkopem.
1.
Zápas začal.
Hráči již jsou na hřišti a čekají na úvodní hvizd, rozehrávat budou první Olomoučtí.
Zatímco Klokaní fanoušci se zahřívají "z plných plic", domácí roztáhli slogan "Hrajete za sebe a fanoušky, ne za vedení."
Hráči již zmizeli do útrob stadionu, aby si ještě před začátkem utkání poslechli taktické pokyny a řádně se ustrojili. Do začátku zbývá pár minut.
Hráči již zmizeli do útrob stadionu, aby si ještě před začátkem utkání poslechli taktické pokyny a řádně se ustrojili. Do začátku zbývá pár minut.
V posledních třech zápasech Klokani nasbírali pět bodů, jejich soupeř z Hané ani jeden, díky čemuž se přiblížili Modrobílí k sestupovým příčkám. Rozdíl mezi dnešními soky jsou pouhé dva body, dá se tedy očekávat vypjaté utkání, ve kterém půjde oběma týmům o hodně.
Vítejte u dnešního online přenosu, ve kterém Vám zprostředkujeme zápas mezi domácí Sigmou Olomouc a Bohemkou. Trenér udělal jednu změnu, od začátku se na hřišti objeví Petr Nerad na úkor Davida Bartka, jinak je sestava stejná jako proti Baníku.

Média

Známkování hráčů

Známkování hráčů

Martin Berkovec 3,1 / 15
Václav Kalina 2,4 / 14
Daniel Krch 1,7 / 15
David Bartek 2,5 / 15
Lukáš Pauschek 2,1 / 14
Erich Brabec 2,2 / 15
Jan Moravec 2,5 / 14
Josef Jindřišek 2,4 / 15
Petr Nerad 2,1 / 15
Lukáš Budínský 2 / 13
Jakub Rada 2,3 / 15
Jakub Hora 2,9 / 15
Ivan Lietava 1,8 / 15

Hodnotit výkon hráčů mohou pouze přihlášení uživatelé.