FORTUNA:LIGA (Bohemians Praha 1905)
FC Vysočina Jihlava
1:1 (1:1)
Bohemians Praha 1905
pátek 18. dubna 2014 20:15
Branky
15. Masopust - 38. Lietava (Rada).
Rozhodčí
Franěk - Paták, Štěrba.
Diváků
3384
FC Vysočina Jihlava
Hanuš - Mikula, Krejčí , Šourek , Vepřek - Masopust (66. Kukol), Jánoš , V. Koloušek (73. Karlík), Jungr (46. Mešanovič), Vaculík - H. Harba
Bohemians Praha 1905
Berkovec - Pauschek, Brabec, Krch, Kalina - Bartek (68. Jeremenko), Jindřišek, Rada, Nerad (82. Budínský), Hora (90. Šmíd) - Lietava.

Online

Klokani vezou z Vysočiny bod, i když to v prvním poločase nevypadalo moc dobře. Naštěstí se povedlo Lietavovi srovnat a od té doby hra vypadala úplně jinak. Díky zlepšené hře pak Klokani mohli pomýšlet i na vítězství, ale nakonec mohou být rádi, když Harbova střela skončila v poslední minutě pouze na tyči. To je od nás pro dnešek vše, těšíme se za týden v Ďolíčku v derby se Slávií.
90.
A teď můžeme děkovat, že si vezeme alespoň bod. K exekuci se postavil Vepřek a Vaculík. První jmenovaný míč přeběhl, druhý pak našel nečekaně přihrávkou po zemi Harbu, který se opřel proti míči a trefil tyč! Zápas byl ihned po-té ukončen.
90.
Přichází komplikace. Krch fauloval těsně za šestnáctkou a nabídl tak příležitost soupeři. 
90.
Nastaví se dvě minuty.
90.
Hora jde v posledních okamžicích do kabin, nahradí ho Šmíd.
87.
Hra se teď přesýpá nahoru a dolu. Obrovskou šanci měl Vaculík, když se míč odrazil od souboje, kde byl Mešanović, ale jeho střelu k tyči z malého vápna čekal Berkovec a zneškodnil ji.
85.
Na druhé straně se k zahrání postavil Vepřek, ale ve vápně nikoho nenašel, míč však ze schrumáže došel na velké vápno, kam se obětavě sklouzl Krch a zastavil tak střelu na Berkovce.
85.
Sice byl u míče první Brabec, ale nekvalitní zpracování ho stálo lepší pozici.
84.
Klokani budou zahrávat standardku ze strany.
82.
Nerad jde dolů, místo něj uvidíme Budínského.
82.
Krejčí nepřesně rozehrával z obrany, Nerad si míč převzal ale vzniklou situaci 3:3 chtěl vyřešit sám, obránci ho zdvojili a míč do zázemí pohlídali.
80.
Rada na lajně naznačil centr, zasekl a našel na vápně Lietavu, který si míč přistrčil a vypálil, Hanuš pouze vyboxoval před sebe.
77.
Dnešní utkání sleduje 3348 diváků, Klokanů v sektoru hostí je přibližně 150. 
76.
Jánoš poslal zajímavý míč šajtlí na Mešanoviće, ale pokryl ho Brabec.
73.
Poslední střídání Žlutých. Koloušek jde dolů, nahradí ho Karlík.
72.
Brabcovi podjel míč k Mešanovićovi, ale útočník nezvládl míč udržet na hrací ploše a tak byl jeho centr neplatný.
69.
Velká chyba Šourka! Lietava na něj dotíral, tak obránci nezbylo nic jiného, než vracet k Hanušovi, to ale přepokládal Jeremenko a pomalý míč přebral a uháněl na branku. Bohužel nebyl zkoordinovaný a nakonec těsně před brankářem míč ukopl jeden z Jihlavských na roh. K hlavičce se dostal Brabec, ale míč sebral Hanuš.
68.
Bartek je prvním střídajícím v dresu Bohemians, nahradí ho Jeremenko.
66.
Masopust má již odpracováno, nahradí ho Kukol.
64.
Klokani jsou teď lepším týmem. Bartek několikrát dobře centroval do vápna, Rada zakončoval z dobré pozice nad.
56.
Okamžitě z protiútoku se řítil Harba na Berkovce, jeho střelu z vápna však pokryl.
55.
Rada tečoval nebezpečně kolenem Bartkovo vrácení, Hanuš stál na správnémn místě.
54.
Jindřišek zahraje roh.
52.
Lietava šel do soubuje s Kolouškem a i když ho prohrál, zády srazil odhlavičkovaný míč před sebe. Na nic nečekal, vrhl se pro něj a po přiťuknutí poslal balon na branku podobně jako Harba před ním.
48.
Harba napřáhl  z levé strany a poslal tvrdý projektil, Berkovec nemusel zasahovat, ale střela jen těsně prosvištěla nad břevnem.
46.
Druhý poločas začal.
46.
Mešanović střídá Jungra.
První poločas se dá rozdělit do dvou částí, které rozdělila branka Klokanů. V té první viditelně hráči Bohemians tahali za kratší konec, problémy jim dělaly rychlé kraje Jihlavy, které zásobovaly centry hráče ve vápně. Přesto Klokani dokázali srovnat, a to po víceméně ojedinělé šanci. To Jihlavské očividně zaskočilo a do té doby seběvědomí hráči Vysočiny viditelně polevili v aktivitě.
45.
Konec prvního poločasu.
45.
Nastaví se jedna minuta.
38.
Ale další již končí gólem! Rada skvěle napřáhl z dobrých dvaceti metrů, střela se snesla na břevno a odrazila na malé vápno, kam doběhl Lietava a doklepl ho do branky.
37.
Klokani promarnili svojí první tutovku. Jindřišek vystihl nepřesnou přihrávku, navedl si míč na střed obrany a do uličky prostrčil míč na nabíhajícího Horu. Ten sice nebyl v ideální pozici, přesto vypálil tvrdě levou nohou, střela ale šla jen do boční sítě.
32.
Ojedinělou příležitost Hora nevyřešil dobře, do uličky hledal Lietavu, ale toho pokryli Jihlavští.
28.
Klokani propadli ve středu zálohy a měli štěstí, že Koloušek na levé straně velkého vápna mířil nepřesně.
25.
V klokaním vápně to hoří. K další zpětné přihrávce se už dral Vaculík, v posledních chvíli mu do střely vložil nohu Pauschek.
22.
Na druhé straně se ke zpětné přihrávce dostal Vaculík, ale skákavý míč netrefil ideálně.
21.
Do zajímavé situace se mohl dostat Hora, ale pro převzetí míče od Jindřiška mu scházelo pár centimetrů.
19.
A Masopust se řítil do další šance. Jihlava z rychlého protiútoku zahrozila podobně jako při první brance, ale tentokrát pas od Jungra zcela neosamostatnil pravého záložníka Masopusta, takže Brabec mu stihl zahradit cestu.
15.
A již prohráváme. Lukáš Masopust, navrátilec po zranění, si skvěle naběhl za Kalinu, zpracoval přesný míč od Jánoše a vyběhnuvšího Berkovce překonal střelou mezi nohy. 
13.
Masopust tvrdě pálil po zpětné přihrávce Harby, ale bylo to z úhlu a spíš než střela to vypadalo na centr, na jehož konci stál naštěstí Pauschek.
9.
Nejdříve na vlastní polovině vypíchl Jánoš míč Horovi, následně se ho ujal Harba a vyslal Vaculík. Ten se s tím nemazal a přesným centrem hledal Jungra, naštěstí si pro míč vyskočil Berkovec. Ihned z následující akce šli Klokani do brejku, Nerad ťukl míč do lajny Bartkovi, který se ocitl za obranou hostí a postranní lajny hledal zpětnou přihrávkou někoho na zakončení. Našel ho až na podruhé, ale Rada byl již v tísni, takže jeho lob neměl potřebnou přesnost.
7.
Po horkých chvilkách ve vlastním vápně se Klokani osmělili a vyrazili do útoku, ale Bartek při přihrávce od Pauscheka stál v ofsajdu.
3.
Jungr se protáhl kolem Pauscheka a centroval, Berkovec stáčící se míč vyškrábl ke Kalinovi, který si nedal pozor na Masopusta. Ten mu ho vzal a předložil loženku Harbovi, jenž na penaltovém puntíku ale pouze míč protečoval dál.
1.
Hanuš měl s rohovým kopem potíže, ale nakonec si poradil před dotírajícím Jindřiškem.
1.
Klokani začali zostra a budou zahrávat rohový kop.
1.
Zápas začal.
Hráči nastupují na hrací plochu.
Obě mužstva mají dobrou formu. V posledních pěti utkáních nasbírali domácí jedenáct bodů, Bohemka osm. Dnešním zápasem mohou svojí sbírku rozšířit.
Pokud se podíváme dneska podrobněji na statistiky, zjistíme, že Vršovičtí mají s dnešním soupeřem lepší vzájemnou bilanci. V posledních sedmi duelech, které od roku 2003 dnešní rivalové svedli, se Klokani radovali čtyřikrát. Jihlavští se radovali pouze jednou, v roce 2006 ve druhé lize, kdy přehráli doma Zelenobílé 3:0. Dvě utkání skončila nerozhodně. Skóre z těchto zápasů vyznívá lépe pro Bohemku v poměru 8:5.
Vítáme Vás z pošmourné Vysočiny, kde se Klokani utkají v rámci 25. kola s místní Jihlavou. V sestavě Klokanů nedochází k žádné změně, nastoupí tedy stejně jako minulý týden s Teplicemi.

Média

Známkování hráčů

Známkování hráčů

Martin Berkovec 4,1 / 31
David Bartek 3,1 / 30
Václav Kalina 2,8 / 30
Daniel Krch 2,7 / 30
Lukáš Pauschek 2,9 / 30
Erich Brabec 3,2 / 30
Josef Jindřišek 3,8 / 30
Petr Nerad 3,1 / 30
Jakub Rada 3,9 / 30
Jakub Hora 3,5 / 30
Dmytro Jeremenko 2,8 / 31
Ivan Lietava 3,8 / 31

Hodnotit výkon hráčů mohou pouze přihlášení uživatelé.