FORTUNA:LIGA (Bohemians Praha 1905)
FK Mladá Boleslav
1:0 (1:0)
Bohemians Praha 1905
neděle 4. května 2014 17:00
Branka
32. Magera.
Rozhodčí
Hrubeš - Kordula, Peřina.
ŽK
Magera - Kalina, Lietava.
Diváků
3877.
FK Mladá Boleslav
Diviš - Bořil, Kúdela,Vraštil, Bartl - Ščuk, Jarolím - Zahustel, Magera (84. Štajner), Štohanzl (75. Chramosta) - Šultes (69. Nešpor).
Bohemians Praha 1905
Berkovec - Pauschek, Brabec, Šmíd, Kalina - Kuklys (59. Nerad), Jindřišek, Rada, Bartek (56. Lietava) - Hora (76. Jeremenko), Moravec.

Online

I přes dvě obrovské šance se Klokani nedokázali gólově prosadit a odjíždějí z Boleslavi bez bodu. To je od nás pro dnešek vše, těšíme se v pátek s Duklou Praha v Ďolíčku.
90.
Je konec.
90.
Nastavují se tři minuty.
90.
Vzápětí se řítil na bránu sám Moravec, ale vychytal ho Diviš.
89.
Nerad měl na hlavě vyrovnání! Jindřišek zatáhl míč až k rohovému praporku a centroval, hlavička Nerada jen lízla  boční síť...
88.
K odraženému míči se po hlavičkovém souboji dostal Martin Nešpor, ale nezapřel v sobě kus Bohemáka a napálil míč z malého vápna vysoko nad branku.
86.
Klokani teď mačkají soupeře, ale ne a ne najít skulinu v modrobílé zdi, naposledy Rada pálil pár metrů za půlkruhem, střela šla kousek vedle pravé tyče.
84.
Naposledy střídá i Boleslav, Štajner se objeví na place místo Magery.
84.
Dobrý centr Nerada byl zblokován.
80.
Bizarní situace. Rozhodčí přerušil utkání kvůli vulgaritám v hledišti, ale nikdo z hráčů ho nenásledoval k lavičkám, takže se hraje dále.
79.
Jarolím vyslal Nešpora, jeho střelu na poslední chvíli ztečoval Pauschek.
77.
Utkání sleduje 3877 diváků, z toho zaplněný sektor hostů, cca 250 Klokanů.
76.
I Klokani střídají, Horu jde dolů, nahoru Jeremenko.
75.
Štohanzl střídá, nahradí ho Chramosta.
72.
Dobrou příležitost zkazil Horův nepřesný centr.
69.
Šultes dneska dohrál, místo něj uvidíme Martina Nešpora.
69.
Bořil se ocitl na velkém vápně osamocen a využil toho, i když chvíli váhal, nakonec se rozhodl pro střelu,kterou ale Berkovec vyrazil.
67.
Magera dostává žlutou kartu za faul na Brabce.
65.
I zdejší kroutí hlavou, co se dá nedat. Domácí obránce podběhl míč, který se tak dostal na malé vápno k Horovi, ten ale míč nedokázal dobře zpracovat a utekl mu k Divišovi.
64.
Lietava dostal žlutou kartu za zákrok na půlící čáře.
63.
Na druhé straně měl srovnání na hlavě Lietava, když Nerad si dlouhý míč skvěl zpracoval do strany, ale jeho nadýchaný centr vytáhlý útočník neusměrnil mezi tři tyče.
62.
Magera dostal míč na šestnáctce od Jarolíma, obtočil se a levou zakončoval k tyči, Berkovec famózně zasáhl.
59.
Nerad střídá Kuklyse.
57.
Pauschek vyzkoušeli s Moravcem něco podobného, jako v prvn í půli Bartl se Zahustelem. Bohužel Moravec nikoho nenašel, z protiútoku ale mohl udeřit Šultes, když si ho našel dlouhý křižný balón, ale jeho hlavičku Berkovec vyrazil.
55.
Probíhá avizované střídání.
55.
Lietava bude střídat Bartka, ale až po rohu domácích.
54.
Brabec přetažený míč napálil levou nohou vysoko nad ochrannou síť.
53.
Klokani to dobře zkoušeli přes Bartka, odměnou jim bude roh.
51.
Na zadní tyči se přetahoval Kalina a Kúdela, poslední jmenovaný ho přetlačil a skákavý míč volejem napálil na Berkovce, ten reflexivně vyrazil.
50.
Boleslav bude zahrávat rohový kop.
47.
Klokani začali aktivně a obléhají Divišovu bránu.
46.
Začal druhý poločas beze změn.
První poločas byl, jak je v poslední době již častým obrázkem, nekvalitní z obou stran. Boleslav přesto měla více příležitostí a jednu dokázala využít, i když už to vypadalo, že Klokani se jim herně dorovnali.
45.
Konec prvního poločasu.
43.
Dobrou příležitost nevyužili domácí. Bartl se opět prosmýkl po pravé straně, Berkovec mu šel pod nohy, ale byl tam pozdě, takže míč ho přeletěl, naštěstí jako první se k němu dostal Brabec a odvrátil ho.
40.
Klokani mohli odpovědět, ale Radova standardka se zastavila na první tyči.
37.
A mohlo být hůře. Jarolím rozehrál roh nakrátko, prošel přes dva hráče a hledal z brankové čáry pod sebou Bartla. Kdyby netrefil Pauscheka s Berkovcem, mohlo to být už od dva góly.
32.
Zničehonic Klokani prohrávají. Zahustel nabral míč na pravé straně, chvíli si ho potáhl a pak posunul do tandemu Bartlovi. Ten již byl za Kalinou, podíval se, kde má Mageru a našel ho ideální přihrávkou mezi penaltou a malým vápnem, s kterou neměl vytáhlý útočník problém a v klidu ji zasunul za Berkovce.
28.
Kalina se vydal na výlet, prohnal se z levé strany až na střed a otočil na Horu, ten si míč posunul na pravou nohu a střílel, bohužel těsně nad.
25.
Klokani se pokoušejí ohrozit Diviše, zatím ale bez výraznější šance kombinují na soupeřově polovině.
20.
Dva nebezpečné rohy zahrál David Jarolím do pokutového území Klokanů, naštěstí se jednou nezorientoval Kúdela včas, na podruhé byli Zelenobílí pozorní.
15.
Berkovec sebral centr a hledal dlouhým nákopem Horu, ten málem propasíroval míč mezi dva stopery, ale míč se odrazil na opačnou stranu, než potřeboval.
11.
Diviš na pravém kraji předal míč Šultésovi, ten ve vápně hledal spoluhráče na střelu. Našel Štohanzla, který se s tím nepáral a míč poslal na tribunu.
8.
Klokani po dlouhé pasáži, kdy se bránili, vyrazili na zteč. Bartek narazil Radovi, který z první vyslal do úniku Moravce. Rychlonohý záložník pak postupoval sám z levé strany, snažil se dát míč pod sebe, ale jeho přihrávku zblokoval mladoboleslavský obránce.
5.
Magera se pokusil o signál a přiťukl pouze Jarolímovi, ten z hranice vápna pálil na Berkovce, trefil ale Horu.
5.
Kalina nestíhal a musel zastavit nedovoleně Zahustěla. nebezpečná pozice pro Boleslav.
2.
Bartek dobře zapresoval a Klokani dostali Boleslav pod tlak. Následně se ale museli ubránit Jarolímovu centru.
1.
Hra je zahájená.
Vykopávat bude jako první Boleslav.
Hráči již vstupují na trávník.
Proti Klokanům vyběhne i bývalí hráč tohoto klubu z Vršovic, Jan Štohanzl. Dalším, kdo oblékal zelenobílý dres, byl Martin Nešpor, který však začne utkání mezi náhradníky.
Proti Klokanům vyběhne i bývalí hráč tohoto klubu z Vršovic, Jan Štohanzl. Dalším, kdo oblékal zelenobílý dres, byl Martin Nešpor, který však začne utkání mezi náhradníky.
Do zápasu zbývá nějakých deset minut a kolem sto fandů Bohemky se tísní v sektoru hostí. Počasí tady v Boleslavi není úplně ideální, teplota se pohybuje okolo 10°C a vane silný vítr.
Vítáme Vás u online přenosu mezi Bohemians Praha 1905 a FK Mladá Boleslav. Dnešní sestavou zatřásl Luděk Klusáček v samotných základech. Kromě samotného rozestavení, kdy poprvé v sezóně Klokani nastoupí se dvěma útočníky, se vrací do sestavy dvojice hráčů, která nastoupila v prvním jarním utkání. Jmenovitě je to Mantas Kuklys a Michal Šmíd, do základu se pak vrací také Jan Moravec. Na střídačku odsunuli Petra Nerada, Ivana Lietavu a Martina Cseha.

Média

Známkování hráčů

Známkování hráčů

Martin Berkovec 4,1 / 18
Václav Kalina 2,3 / 18
Michal Šmíd 2,2 / 18
David Bartek 2,3 / 18
Lukáš Pauschek 1,8 / 18
Erich Brabec 2,3 / 18
Mantas Kuklys 1,3 / 18
Jan Moravec 2,6 / 18
Josef Jindřišek 2,4 / 18
Petr Nerad 2,4 / 18
Jakub Rada 2,7 / 18
Ivan Lietava 1,8 / 18

Hodnotit výkon hráčů mohou pouze přihlášení uživatelé.