FORTUNA:LIGA (Bohemians Praha 1905)
Bohemians Praha 1905
0:0 (0:0)
FC Viktoria Plzeň
sobota 31. května 2014 18:00
Rozhodčí
Hrubeš - Jiřík, Hájek.
ŽK
Hubník.
Diváků
5000.
Sestava Bohemians Praha 1905
Berkovec - Pauschek, Brabec, Cseh, Kalina - Jinřišek, Nerad (73. Jeremenko), Krch, Rada, Moravec (90. Kuklys) - Lietava (46. N'Dekre)
Sestava FC Viktoria Plzeň
Kozáčik - Hubník (66. Končal), Procházka, Limberský, Kovařík - Petržela (61. Wágner), Hořava, Kolář, Hrošovský, Ďuriš - Tecl (86. Štípek)
Místo zápasu
Ďolíček

Online

To je od nás pro dnešek vše. Utkání nemělo valnou kvalitu, ale to si už nikdo nebude pamatovat. Bohemka je stále prvoligová! Děkujeme za pozornost, těšíme se na Vás zase za rok v první lize.
Je to dojemná chvíle. Všichni přítomní ve stoje aplaudují a fanoušci z kotle se radují s hráči na hrací ploše. Léčba Klusáčkem byla úspěšná. A jak řekl Erich Brabec po utkání se Slováckem: "Nepřišel jsem do Bohemky, abych s ní sestoupil." Svému slovu dostál.
Je konec, za mohutného řevu Klokani slaví prvoligovou příslušnost, Sigma totiž remizovala v Liberci 1:1. Za zelenobílého dýmu linoucího se z kotle se fanoušci hrnou na trávník a objímají se s hráči.
Nyní se čeká na výsledek z Liberce, kde se nastavují čtyři minuty.
90.
Ihned po utkání ukončil zápas rozhodčí Hrubeš.
90.
Poslední střídání Klokanů, ze hřiště za mohutného potlesku odchází Moravec, který naběhal dnes velké množství kilometrů. Nahradí ho Kuklys.
90.
Hra bude prodloužena o jednu minut.
89.
Z něj nic nebylo, i když chvíli měl Jindřišek míč na noze, ale nakonec mu odskočil.
88.
Rada to zkusil přímo, Limberský odhlavičkoval na další roh.
87.
Moravec přeběhl půlku hřiště a vybojoval roh.
85.
Poslední střídání Plzně, Štípek se objeví na hřišti místo Tecla.
83.
Berkovec zaspal a nabídl tak Kolářovi, aby míč na půli cesty sebral a šel na něj sám. Naštěstí plzeňský záložník hodně přestřelil.
82.
Rada s Kalinou nakonec míč vyvezli a Klokani se teď mmůžou nadechnout a přeskupit.
80.
Stadion mohutně povzbuzuje bránící se Klokany.
79.
Viktoriáni teď přitlačili na svého soupeře, Klokani odolávají již několikátému rohu.
77.
Končal poslal prudký míč přes vápno, na konci mu byl nejblíže Tecl, ale i tak na něj nedosáhl a promáchl.
76.
N'Dekre se sice protlačil k hlavičce, ale v tísni nemohl zamířit přesně.
74.
Je vyprodáno.
73.
Dochází k avizovanému střídání, Nerada vystřídá Jeremenko.
70.
Jeremenko se připravuje do hry.
69.
Limberský opět špatně rozehrál, tentokrát před vápnem Klokanů. Nerad nastartoval N'Dekreho, který ale nakonec v běžeckém souboji právě s Limberským prohrál.
66.
Končal nastoupí místo Hubníka a posune se na levý kraj, na pravém bekovi uvidíme netradičně  Ďuriše.
64.
K míči se dral Krch, Plzenští v panice opět vrátili míč na roh. Ten se odrazil ke Kalinovi, který technicky zkusil zakroutit míč do levého horního rohu, nakonec o metr přeletěl branku.
64.
Rada zahraje rohový kop.
61.
Místo Petržely uvidíme Wágnera.
60.
Hrošovský našel dlouho přihrávkou přesně do běhu Hořavu, jenž díky nabrané rychlosti přesprintoval dva protihráče a už se zdálo, že ho nikdo nezastaví, naštěstí byl dobře vytlačen a nakonec mu nezbylo nic jiného, než nepřesně centrovat.
59.
Moravec hlavičkou přiťukl míč N'Dekremu, jenž několikrát naznačil střelu, až se osamostatnil a pak vypálil. Tvrdý projektil šel ale vedle pravé šibenice.
57.
Brabec znovu naskočil do hry, Krch se opět vysunul na štíta.
55.
Dlouho ošetřován byl Erich Brabec, nyní leží za brankovou čárou.
50.
A na druhé straně vzápětí uháněl sám na Berkovce Tecl, přestože se mu nabízel Petržela, vyřešil Tecl situaci sám. Naštěstí z blízkosti hrubě přestřelil.
49.
Limberský vyrobil hrubici! Nevšiml si N'Dekreho a poslal malou domů Kozáčikovu. Tu však vystihl zelenobílý útočník, ale brankáře Viktorie přehodil i s brankou. 
46.
Začal druhý poločas.
46.
Do druhé půle vyběhne místo Lietavi N'Dekre
Utkání zatím nepřináší žádný fotbalový požitek, Klokani se snaží hrát ze zabezpečené obrany a moc se do kontrů nedostávají, Viktoriáni zase nemají motivaci se více snažit. Nicméně pro Klokany je povzbuzení, že jejich soupeři své duely prozatím nezvládají.
45.
Ještě vypálil z dvaceti metrů nepřesně Rada a to bylo vše, co se v prvním poločase událo.
44.
Hrošovský se protlačil po pravé straně a nabídl balon Petrželovi na penaltu, ale jeho střelu zablokoval Krch.
43.
Jindřišek se pokusil o signál a dlouhým nákopem našel několik metrů před vápnem Kalinu, jenž se s ničím nerozpakoval a napálil míč do kotle.
42.
Klokani těsně před poločasem zahrají svůj první rohový kop.
42.
Postup Viktoriánu zastavil útočný faul na Kalinu.
39.
Sestava Klokanů neustále rotuje, nyní se na pravém kraji nachází Moravec, Nerad hraje pod hrotem.
37.
Velká škoda. Lietava mohl pálit z půlkruhu, ale v cestě mu stál Nerad a nestihl se s ním včas domluvit, kdo z nich si nakonec vezme míč a tak nakonec vše vyřešil ofsajd, ve kterém se nacházel Moravec a jenž se dostal k odraženému míči.
35.
Klokani měli dobrý náznak šance, ale nakonec si plzeňská defenziva poradila a odvrátila centrované míče.
33.
Tecl měl opět míč na malém vápně, ale nezorientoval se tak rychle, jako Jindřišek, který mu ho ukopl.
28.
Cseh nabídl soupeři velmi dobrou příležitost, když rozehrál z pozice stopera přesně na Hořavu, naštěstí se Klokani včas vrátili a postupně útok zbrzdili.
26.
Po delší době se Klokani zase dostali více do hry, ale i tak mají problém s přechodem do útoku. Zatím žádnou vážnější situaci nemusel Kozáčik řešit.
22.
Hubník se nečekaně ocitl na levé straně, rozhýbal si Jindřiška a poslal míč pod sebe. Nebezpečnou situaci ale nevyřešil ideálně Tecl, jeho prodloužení zablokovoval jeden z obránců. 
20.
Zelenobílí ubránili nakrátko zahraný rohový kop.
18.
Klokani se opět nechali semknout do zámku, který ale skončil nepřesnou hlavičkou Tecla.
16.
Lietava, podobně jako před tím na něj Nerad, vysunul Moravce. Ten byl u míče sice dřív jak Kozáčik, ale přejít přes něj nedokázal.
15.
Hubník dostává žlutou kartu za ošklivý zákrok na Jindřiška.
10.
Pauschek se opřel do odraženého míče, střele chyběla přesnost.
8.
Na druhé straně dobře vybojoval balon Nerad, vysunul Lietavu a utíkal mu pomoc v situaci dva na dva. Útočník Klokanů ale zakončoval z hranice vápna dobrý metr od branky.
7.
První příležitost pro Plzeň. Kovaříkův centr z levé strany se několikrát ve vápně odrážel, až mu šel nakonec proti noze na penaltě Hrošovský, který se rozhodl pro technickou střelu a namířil ji k levé tyči, Berkovec ji nadvakrát zneškodnil
5.
Malá úprava našich úvah ze začátku utkání, Jindřišek se nakonec postavil na levý kraj zálohy, ve středu je Rada a Krch, vpravo pak Nerad. Nad nimi jako útočný záložník operuje Moravec.
4.
Plzenští dostali Klokany pod tlak, nakonec házenářsky pouze mezi sebou vyměňovali balon, až se Ďuriš rozhodl vzít odpovědnost na sebe a zamířil vysoko nad.
2.
Cseh skvěle zastavil nebezpečně pronikajícího Petrželu.
1.
A zápas začal! Klokani budou útočit v prvním poločase pod kotel.
Před zápasem promluvil předseda představenstva, Dariusz Jakubowicz, aby obeznámil fanoušky se situací okolo Ďolíčku. V průběhu týdne totiž rada odhlasovala záměr o koupi tohoto stadionu.
Téměř do posledního místa zaplněný Ďolíček sleduje nástup hráčů na hrací plochu.
Oproti utkání v Jablonci musel trenér Klusáček sáhnout k nucené změně, když vykartovaného Šmída nahradil ve stoperské dvojici Martin Cseh. Navíc se rozhodl přesunout na kraj Josefa Jindřiška, na středu tak uvidíme v defenzivní roli Daniela Krcha. Černý Petr tak zůstal Kuklysovi, jenž bude s Kolářem, Jeremenkem, Růžičkou, Budínským a N' Dekrem a náhradním brankářem Gabrišem připraven do hry.
Vítejte u dnešního online přenosu z Ďolíčku, kde se odehraje poslední ligové kolo mezi domácími Klokany a plzeňskou Viktorií. Z tabulky je patrné, že Klokani se eventuálním vítězstvím zachrání. V případě jiného výsledku by museli spoléhat na své soupeře, jmenovitě na 15. Olomouc, která hraje v Liberci a na 16. Znojmo.

Média

Známkování hráčů

Známkování hráčů

Martin Berkovec 4,7 / 27
Lukáš Pauschek 3,3 / 27
Erich Brabec 4,4 / 27
Martin Cseh 4 / 27
Václav Kalina 4,2 / 27
Daniel Krch 3,7 / 27
Petr Nerad 3,8 / 27
Jakub Rada 4,5 / 27
Jan Moravec 4,4 / 27
Josef Jindřišek 4,5 / 27
Dmytro Jeremenko 2,8 / 26
Ivan Lietava 2 / 27
Elie N'Dekre 3,7 / 27

Hodnotit výkon hráčů mohou pouze přihlášení uživatelé.