Česká liga dorostu U16 (U16)
FC Viktoria Plzeň
5:5 (2:2)
Bohemians Praha 1905
neděle 25. srpna 2013 12:30
Branky
14, 19., 46., 66. a 75. soupeř - 8. Vaníček, 38. a 74. Hašek, 45. Kubelka, 64. Hanzl.
Sestava Bohemky
Gruncl - Růžička, Václavík (41. Panýrek), Chaluš, Fric (61. Knotek) - Nátr (61. Rašplička), Buneš (41. Hanzl), Begič (61. Garagič) - Zbur (41. Kubelka), Vaníček, Hašek.

Reporáž

Ligu jsme zahájili vítězně v domácím prostředí a v dalším kole jsme se utkali s týmem Viktorky Plzeň.


Hrálo se na pěkně připraveném hřišti ve Zbůchu a zápasu navíc pomohl lehký déšť, který se snášel na trávník, protože míč pak nabíral větší rychlost a hra tak měla větší tempo. Věděli jsme, že nás čeká jiný zápas než minulý týden, a to se také potvrdilo. Plzeňští nás dostali mnohem více pod tlak a hrálo se více nahoru - dolů.Oba týmy přispěly k vysokému tempu a kvalitě hry a celkově se tak bylo na co dívat. Akce navíc byly vyšperkované deseti vstřelenými góly, a tak se diváci až do konce bavili. Celkem 4x jsme se dostali do vedení, ale na vítězství nám nestačilo ani pět vstřelených branek na hřišti soupeře. Nutno dodat, že některé branky, které jsme inkasovali už během sezóny asi nedostaneme, ale bohužel štěstíčko tentokrát nebylo na naší straně.

Do vedení nás poslal Vaníček, který dostal mezi obránce přihrávku od Haška, předběhl obránce, obešel brankáře a do prázdné branky skóroval - 0:1. Nadále jsme byli aktivní, ale další šance se nám proměnit nepodařilo. Pak přišel trest. Hráč soupeře udělal kličku brankáři, dostal se mimo střelecký úhel, ale při centru se ukopl a míč zapadl přesně na zadní tyč naší branky do sítě - 1:1. Domácí pak skóre otočili, povedený brejk vyřešili velice chytře a bylo to 2:1. Ještě do přestávky se nám povedlo vyrovnat. Rohový kop Frice si na zadní tyči našelHašek a nádherně trefeným volejem překonal domácího brankáře - 2:2.

Po přestávce střelecké dostihy pokračovaly. Hned v úvodu jsme rychle rozehráli aut, Vaníček vtipně uvolnil Kubelku a jeho střela se zastavila až v síti - 2:3. Na vyrvonání se ale, stejně jako v dalších případech, nečekalo dlouho. Opět rychlý brejk domácích a zakončení do prázdné branky - 3:3. Oba týmy se snažili strhnout vedení na svou stranu, a to se podařilo až nám. Vaníček rychle rozehrál přímý kop na hranici pokutového území a Hanzl už měl před brankářem lehkou pozici - 3:4. Bohužel za necelé dvě minuty jsme vyrobili velkou hrubku a krátkou malou domů soupeř potrestal - 4:4. Opět jsme se hnali za vedoucím gólem a po pěkné přihrávce Garagiče ukázal chladnou hlavu Hašek a podařilo se - 5:4. Jenže opět netrvalo ani 60 sekund a bylo vyrovnáno. Střela ze střední vzdálenosti nám propadla až do sítě - 5:5.

Trenér Petr Vanko: "Zápasy s Plzní mám velice rád, protože oba týmy chtějí hrát ofenzivně a padá hodně gólů. To se potvrdilo a k vidění tak byl velice atraktivní zápas. Nechci být neskromný, ale myslím si, že minimálně o jeden gól jsme byli lepším týmem, ale dnes se od nás trochu odklonilo štěstí, kdy 3 z 5 branek byly velice nešťastné a dlouho asi takové nedostaneme. S výkonem jsem však spokojen. Byli jsme aktivní po celý zápas a pokud vezmeme v úvahu kvality soupeře, tak se jistě nemáme za co stydět."