FORTUNA:LIGA (Bohemians Praha 1905)
FC Vysočina Jihlava
1:2 (0:1)
Bohemians Praha 1905
pátek 8. srpna 2014 18:00
Branky
56. Kučera - 32. Mikuš (Moravec), 88. Cseh (Rada).
Rozhodčí
Královec - Moláček, Vaňkát.
ŽK
Hanuš, Vidlička - Brabec, Bratanovič.
Diváků
3093.
FC Vysočina Jihlava
Hanuš - Vidlička (71. Kosak), Kryštůfek, Krejčí, Marek - Kukol, Kučera, Jánoš, Vaculík - Harba, Mešanovič (79. Jungr).
Bohemians Praha 1905
Švenger - Pauschek, Brabec, Šmíd, Engelmann (64. Cseh) - Moravec, Jindřišek, Rada, Mosquera - Mikuš (81. Lietava), Bratanovič (87. Bartek).
Místo zápasu
Jihlava

Online

Dnes to bylo bojovné utkání s mírnou převahou Klokanů, kteří si díky trefě v závěru odvážejí první tři body. Děkujeme za pozornost, těšíme se na vás za týden doma s Jabloncem.
Je konec! První tři body vezeme do Ďolíčku!
90.
Jihlava tlačí Klokany, ale ti zatím odolávají.
90.
Rozhodčí nastaví tři minuty.
87.
Cseh se ukázal jako pravý žolík. Nejdřív nešťastně uklouzl, aby nabídl tutovku Harbovi. Když jí ale jihlavský útočník nevyužil, vzal to na sebe a otáčí skóre!
86.
Navíc Elvis se plouží z pódia, takže vidí již na lavičce žlutou kartu.
86.
Bratanoviče na pár posledních minut nahradí Bartek.
86.
Obrovská šance Harby. Díky podklouznutí Cseha zůstal na vápně absolutně nehlídaný, otočil se, podíval a mířil. Naštěstí o pár centimetrů vedle. Jasná tutovka.
85.
Jindřišek ho ale moc přetáhl, takže z toho nic nebylo.
84.
Teď ale Elvis vybojoval roh.
83.
Bratanovič se dlouho rozehrávkou nechal připravit o míč a Klokani měli štěstí, že Jungrův centr šel o pár centimetrů nad branku.
82.
Utkání přihlíží 3093 diváků.
81.
Útočník za útočníka. Mikuše vystřídá Lietava.
80.
Navíc domácí zahrají po faulu Mosquery zkrácený roh.
80.
Klokani jsou poslední minuty doslova přikováni před svým vápnem.
79.
Mešanovič je dalším mužem, který odstoupí z utkání. Na hřiště naskočil Jungr.
77.
Bratanovič se ocitl za zmatkující obranou domácích zcela sám, navíc měl napůl vyběhnutého Hanuše před sebou. Rozhodl se tedy pro lob, ale nebyl přesný.
76.
Brabec si přidržel rukama útočníka a vidí tak žlutou kartu.
75.
Radův první dotyk je obdivuhodný. V těžké situaci dostal míč zády k brance a ačkoliv věděl, že se na něj řítí protihráč, lehce si ho přiťukl do strany a nechal se faulovat.
73.
Hodně protažený centr vracel do vřavy Jindřišek, ale hlavičkoval v záklonu a tak jeho vysokou přihrávku sebral Hanuš.
72.
Moravec dělá velké problémy defenzivě Vysočiny. Opět pronikl do vápna, ale centr mu byl zablokován na roh.
71.
Jihlava také střídá. Na hřišti uvidíme Kosaka, místo mu uvolní Vidlička.
69.
Hra je teď hodně neurovnaná a k vážnějším situacím nedochází.
64.
Engelmann má dnes na levé straně dohráno, nahradí ho Cseh.
63.
Kukol dostal prostor a dostal se až k šestnáctce, ale střelu doprostřed branky Švenger kryl.
60.
Klokani se teď koncentrují na polovině Jihlavy a snaží se o odpověď.
57.
A najednou je srovnáno. Klokani přistoupili k otočení hry vlažně a nechali domácím větší prostor, čehož využili a přihrávkou na střed vybídli Kučeru. Ten si míč ideálně postrčil a pravačkou ho neomylně poslal k levé tyči.
52.
Klokani odpověděli brankou, bohužel ale z údajného ofsajdu. Na začátku akce skvěle vystihl předkopnutí Marka Pauschek, sebral mu ho a pádil na druhou stranu hřiště. Míč nakonec po sérii přihrávek namazal Jindřiškovi Bratanovič, který se do něj opřel z prvního doteku. Hanuš dělovku stačil pouze vyrazit před sebe, kam vysprintoval Mikuš a dorazil ji do branky. Kdyby však přenechal "dorážku" Bratanovičovi, možná by gól platil.
49.
A další šance. Tentokrát v ní ale byli Jihlavští více zainteresovaní. Ke zpětnému míči se dostal Kukol, a ačkoliv ho musel trefit z výšky, poradil si s tím. Švenger byl asi stejně hbitý jako před chvílí a dokázal ho na zemi zkrotit.
47.
Tak teď měli Klokani z pekla štěstí. Brabec sahal po přízemním centru Harbi, stačil ho ale pouze tečovat. Ku překvapení všech na stadionu to bylo přímo do tyče, od které se odrazil do brankáře Švengera. Díky jeho rychlé reakci míč zastavil ještě před brankovou čárou.
46.
Začala druhá polovina utkání.
Fotbal se nehraje nikterak hezký a do takové třicáté minuty ho zdobila jen samá nepřesnost. Pak se ale, hlavně ze strany Klokanů, hra zpřesnila a přinesla jim zasloužené vedení. Domácí se sice pokouší o rychlé otáčení hry a dlouhé míče, ale díky nekvalitnímu provedení je sbírá defenziva Zelenobílých. To Žlutí mají v obraně větší problémy.
45.
Královec neprodloužil první poločas ani o vteřinu a je tak minulostí.
45.
Jindřiškův "bochan" sbírá Hanuš.
44.
Ke konci poločasu dostali Klokani dobrou možnost z "půlky půlky".
43.
Hráči ve žlutých dresech to často zkoušejí nákopy, při tom posledním se utrhl Mešanovič, ale Švenger včas vyrazil a míč sebral.
41.
Přestože byl i tento pokus odvrácen, Zelenobílí dobře drží míč a nechávají Jihlavské běhat bez míče.
39.
Klokani zahrávají již druhý roh během pár okamžiků.
34.
Klokani zaútočili z protiútoku. Bratanovič si to mohl hasit sám, pokud by Hanuš neodkopl míč do auto. Věděl ale, že je daleko od branky, a tak si ho vzal s sebou. Za to viděl žlutou kartu.
32.
Mikuš otevírá skóre! Akce to byla sice kostrbatá, ale i ta se počítá. Na počátku všeho byl aut z levé strany, který sklepl Mikuš Mosquerovi. Záložník Klokanů se s ničím nerozmýšlel a z rohu vápna pálil na branku. Spíše než o střelu se jednalo o přihrávku, kterou zpracoval Moravec a dloubáčkem si jí hodil mezi obránce. Jeho druhá zpětná přihrávka v zápase vyšla a tak se Mikuš dostal k relativně lehké brance, když doklepával v malém vápně za Hanuše. Přesto za ní stál dobrý pohyb slovenského forvarda.
30.
Harba se připomněl, že je vůbec na hřišti. Obtočil se kolem Šmída a z dvaceti metrů vypálil levou nohou k pravé tyči. Nicméně Švenger nemusel zasahovat, střela šla tři metry vedle.
25.
Hráči ve žlutých dresech se také dočkali své velké příležitosti. I když jim trochu pomohla teč obránce, která zpomalila přihrávku. Švenger tak musel z brány a boxovat míč před dotírajícím útočníkem pouze ke Kukolovi na hranici šestnáctky. Pro Klokany naštěstí záložník potřeboval více času na zpracování, takže se stačili vrátit a alespoň trochu ho rozhodit při dorážce, která šla těsně vedle Švengerovi levé tyče.
24.
Vaculík kroutil od brány míč na Krejčího, který ho na zadní tyči vracel do "kotle", ale jako první mu v cestě stál Rada a bezpečně ho odklidil pryč.
23.
Šmíd zavadil o Kukola a téměř na vlas stejnou příležitost dostanou před šestnáctkou i Jihlavští.
22.
Rozhodčí obrali Klokany již o druhý aut. Že by svítilo moc sluníčko?
19.
Radova levačka šla sice doprostřed branky a nějaký ten centimetr nad, přesto si raději Hanuš sáhl a Zelenobílí zahrávali roh. Brabec se vyšponoval nejvýše, hlavičce však scházela přesnost.
18.
Klokani budou mít dobrou příležitost z pravé strany dobré dva metry od velkého vápna.
16.
Šmíd teď dobře zakročil proti Kryštůfkovi při rohu.
11.
Hodně nejistě si počíná domácí obrana. Krejčí dlouhý míč pouštěl Hanušovi netušíc, že za jeho záda nastartoval motor Moravec. O pár centimetrů ho naneštěstí netrefil, jinak by se asi na své spoluhráče zlobil Krejčí víc než to právě udělal. 
9.
Jako vítr prosvištěl po pravé straně Moravec, až stál před Hanušem. Střelu z úhlu si Hanuš hlídal a tak se rychlonohý záložník rozhodl pro zpětnou přihrávku. K té se dostal i přes teč obránců Bratanovič, ale skákající míč na hranici malého vápna napálil do jednoho z Jihlavských.
7.
Mešanovič číhal za obranou Klokanů, ale zpětný míč nedokázal propasírovat do šestnáctky.
5.
Bratanovič dobře vybojoval míč na lajně, ale následnou nepřesnou přihrávkou zastavil dobře se rozvíjející protiútok.
3.
Ani s ním neměli Klokani problém.
2.
Švenger s jistotou vyboxoval, ale následně bude muset zaměřit pozornost na další pokus z druhé strany.
2.
První roh a hned proti Zelenobílým.
1.
Utkání začalo dlouhým nákopem na polovinu Klokanů.
Hráči se pozdravili a nyní Jihlavští čekají, až je hlavní rozhodčí Pavel Královec vpustí do hry.
Zápas bude určitě pikantní pro Romana Pivarníka, který odtrénoval na lavičce FC Vysočina Jihlava dvě sezony a v jednom případě slavil postup do první ligy.
Dnešní soupeři se střetli v první lize čtyřikrát, z toho dvakrát Klokani opouštěli hřiště jako vítězové. Dvě utkání pak skončila remízou, Zelenobílí se tedy mohou pyšnit "čistým štítem".
Oproti utkání na Slovácku udělal trenér Klokanů jednu nucenou změnu. Kalinu nepustí do utkání zranění, takže místo něj se dostal do základní jedenáctky Bratanovič. Pivarník pak na místo Kaliny přesunul Engelmanna z levého záložníka.
Vítejte u dnešního online přenosu z Jihlavy, odkud vám zprostředkujeme dění z páteční bitvy mezi Bohemkou a Vysočinou.

Média

Známkování hráčů

Známkování hráčů

Milan Švenger 3 / 29
Martin Cseh 3,5 / 30
Michal Šmíd 3 / 30
Lukáš Pauschek 2,8 / 30
Erich Brabec 2,9 / 29
Jakub Rada 3,7 / 30
Jan Moravec 3,7 / 30
Vojtěch Engelmann 3 / 29
Josef Jindřišek 3,5 / 30
Jhon Mosquera 3,4 / 30
Matúš Mikuš 4 / 30
Elvis Bratanovič 2,9 / 29

Hodnotit výkon hráčů mohou pouze přihlášení uživatelé.