FORTUNA:LIGA (Bohemians Praha 1905)
Bohemians Praha 1905
1:2 (0:1)
FK Jablonec
sobota 16. srpna 2014 17:00
Branky
60. Bratanovič (Moravec) - 10. Rossi, 47. Kopic.
Rozhodčí
Hrubeš - Paták, Mokrush.
ŽK
Pauschek - Pernica.
Diváků
4 103.
Bohemians Praha 1905
Švenger - Pauschek, Brabec, Šmíd, Engelmann - Moravec, Jindřišek, Rada, Mosquera (82. Bartek) - Mikuš, Bratanovič (74. Lietava).
FK Baumit Jablonec
Hrubý - Romera, Pernica, Novák, Mišůn - Kopic (90. Moulis), Rossi, Pospíšil (74. Čížek), Hübschman, Crnkič (81. Kubista) - Doležal.
Místo zápasu
Ďolíček

Online

Dnes byli Klokani horším týmem. Jejich projev se sice v druhém poločase zlepšil, přesto nestačil na body. Mužem zápasu byl vyhlášen Josef Jindřišek.To je od nás pro dnešek vše, těšíme se na vás za týden v Příbrami.
90.
Karel Hrubeš ukončil utkání, Klokani prohráli 1:2.
90.
Tlak Klokanů, míče letájí do šestnáctky jeden za druhým.
90.
Střídání Jablonce. Kopice nahradí Moulis.
89.
Teď před jasnou brankou zachránil Klokany Jindřišek. Akce hostů šla v rychlém sledu z levé strany na pravou, kde byl sám Kubista a stačilo mu umístit míč do branky. Jako blesk se tam přihnal kapitán Zelenobílých a skluzem míč zblokoval.
88.
Lietava prodloužil dlouhý balon od Švengera, ale Mikuš ho již  nestačil zastavit na hrací ploše.
85.
Engelmannovu standardní situaci odhlavičkoval Rossi.
84.
Klokani se doteď bránili, poslední šance hostů přišla po hlavičkované ve vápně, ale nakonec skončila malou domů Švengerovi.
83.
Utkání sleduje 4103 diváků.
82.
Následuje střídání domácích, Mosqueru na levé straně nahradí Bartek.
81.
Crnkič má dohráno, střídá ho Kubista.
78.
Z klokaních rohů nic nebylo, teď mají příležitost k odpovědi Jablonečtí.
77.
Klokani okupují svého protivníka a po faulu na Jindřiška budou kopat zkrácený roh z pravé strany,
75.
Rada se protáhl od středu až do levé strany a pálil, bude z toho roh.
73.
Vytáhlý útočník nahradí Bratanoviče. Zároveň střídají i hosté, za Pospíšil naskočil Čížek.
72.
Do hry se chystá Ivan Lietava.
70.
Míč si opět našel středního obránce, který ho s těčí protihráče uklidil za lajnu.
69.
Pauschek špatně rozehrál na pravé straně, naštěstí centr z pravé strany zablokoval Brabec na roh.
66.
Hra se teďka více vyrovnala, přesto mají hosté více míč na kopačkách. Klokaní kontry jsou ale vedené mnohem nebezpečněji a za mohutného povzbuzování publika.
61.
Pauschek dostal žlutou kartu.
60.
Bratanovič snižuje! Blesková akce po levé straně v ose Mikuš - Mosquera - Moravec se dostala až k Bratanovičovi, který se obtočil kolem svého ochránce podobně jako před pár minutami Doležal, ale tentokrát skončila akce brankou.
57.
Na druhé straně si Klokani konečně připravili gólovku, Přetažený centr se snesl k Radovi, jenž ho levou nohou napálil přímo do branky, kde ale stál Doležal. Prudkou ránou sice zachránil svůj tým od snížení, ale zároveň si vyrazil dech.
54.
Teď ochránila Klokany před další brankou noha Švengera. Kopic prošel mezi třemi protihráč a předložil míč Doležalovi. Ten si na hranici malého vápna udělal místo, nechal Šmída přeběhnout a levou nohou z otočky vystřelil. Naštěstí byl brankář Bohemky v pravý čas na svém místě.
52.
Jindřišek obral na půlce Hübschmana a vyslal Mikuše do úniku, ten ale doplatil na to, že se chtěl vyhnout ofsajdové pasti a tak musel zpomalit, díky čemuž byl Hrubý u míče dříve a odkopl ho.
50.
Klokani se snaží odčinit nepovedený start a tlačí na svého soupeře, který se usadil ve velkém vápně.
47.
Hned zkraje se prosazuje Kopic. Dlouhý míč si našel Crnkič na levé straně, opět využil nedůslednosti Pauscheka a odcentroval. Míč se dostal ke Kopicovi, který si ho hrudníkem nejdříve připravil, aby levou nohou z hranice penaltového kopu po zemi zakončil mezi tři tyče.
46.
Začal druhý poločas beze změn v sestavách.
Klokani jsou jednoznačně horším týmem. Jablonec si dělá, co se jim zamane a zatím z toho byla pouze jedna branka. Hosté dostávají mnoho prostoru a pak je těžké zachytávat náběhy.
45.
Rozhodčí ukončil první poločas.
44.
Další šance Jablonce. Na přetažený balon si naběhl Novák a pálil na branku. Míč ztečoval Moravec, takže najednou šel na druhou stranu. Švenger musel přeorientovat svůj zákrok a konečky prstů zabránil jeho cestě mezi tři tyče.
42.
Brabec se srazil na malém vápně s Pauschekem, čehož využil Crnkič a sebral odražený míč. Švenger vyběhl, aby zmenšil bosenskému střelci úhel, což se podařilo, protože musel mířit výše, než by potřeboval a branku přestřelil.
39.
Jablonečtí mohli navýšit své skóre. Šmíd propadl podobně jako Pauschek, ale tentokrát na pravé straně s Doležalem. Další zpětná přihrávka, Kopicovi se ale míč zasekl mezi nohami a byl rád, že ho nabídl proti noze Novákovi na velkém vápně. Prudká střela na střed branky ale znamenala pouze roh po vyražení Švengerem.
36.
Za faul na pronikajícího Moravce vidí žlutou kartu Pernica.
35.
Mikuš zadrbal akci v útočné fázi a hned z toho byl nebezpečný protiútok. Rossi proběhl mezi třemi hráči a centroval frajersky za nohou, díky tomu ale jeho centr byl slabý a Klokani ho odvrátili.
34.
Radův bochánek s vypětím všech sil vyboxoval Hrubý.
33.
Klokani se chystají na roh.
30.
Jako na tenise si musel připadat Milan Švenger. Roh z jedné strany, vrácení na druhou, následované dalším zpětným míčem. Nakonec zakončoval z blízka Doležal, ale vysoký míč nedokázal nohou dokonale ovládnout a tak jeho pokus šel nad branku.
25.
Pospíšil doslova vymáchal Jindřiška u lajny a patičkou našel Crnikče, kterému v cestě stál pouze Brabec. Ten si počkal na obhození, zapřel se a vystavil tak stopku bosenskému útočníkovi.
22.
První dobrá akce Klokanů. Série několika narážeček a dlouhé přenesení od Rady způsobila, že Moravec nebezpečně centroval ostrý míč do šestnáctky. Romera pouze odklonil míč na roh, který skončil na kopačce Engelmanna. Prudký volej nártem šel sice mimo branku, ale zasloužil se o potlesk tribun.
19.
Švenger si musel poradit s dotírajícím hráčem Jablonce, aby vyboxoval Mišunův pokus hlavou z rohu.
16.
Pauschek další centr odhlavičkoval jen těsně Švengerovy branky. Z rohu nic hosté nevytěžili, jelikož byl moc přetažený.
14.
Klokani jsou stále v defenzivě. Tentokrát zachraňoval situaci Šmíd, který skluzem odklonil centr Romery.
10.
Kopic na levé straně protlačil míč přes Pauscheka a našel v prostoru penalty zpětnou přihrávkou v druhé vlně Rossiho. Ten nebyl nikým obtěžován, zamířil do protipohybu Švengera a již běžel slavit se svými spoluhráči.
5.
Centr si Jindřišek na zadní tyči pohlídal.
5.
Mosquera přišlápl Rossiho a Jablonečtí budou zahrávat standardní situaci ze třiceti metrů.
3.
Rada dobře zablokoval centr Doležala.
2.
Zmatky v hostující obraně, ale nakonec horký nákop od Brabce vyřešili malou domů k Hrubému.
1.
Zápas byl zahájen.
Klokani začnou pod kotlem, rozehrání se ujme Jablonec.
A hráči již vcházejí na hrací plochu.
Přes deštivou předpověď vládne nyní nad stadionem příjemné počasí a teplota kolísá kolem 19 °C. Ideální podmínky pro fotbal.
Trenér Pivarník pro dnešek ctí pravidlo, že "vítězná sestava se nemění" a tedy nastoupí stejná jedenáctka, jako v Jihlavě. Jeho protějšek nevyužije dnes služeb navrátilce Juna, kterého trápí stehenní sval.
Dobré odpoledne z Ďolíčku, odkud vám dnes zprostředkujeme online přenos zápasu mezi Bohemians Praha 1905 a FK Baumit Jablonec.

Média

Známkování hráčů

Známkování hráčů

Milan Švenger 2,7 / 30
Michal Šmíd 2,2 / 30
Lukáš Pauschek 1,5 / 30
Erich Brabec 2,1 / 30
Jan Moravec 3,4 / 30
Vojtěch Engelmann 2,3 / 30
Josef Jindřišek 3,4 / 30
Jakub Rada 3,4 / 30
Jhon Mosquera 2,7 / 30
Matúš Mikuš 2,7 / 30
Elvis Bratanovič 3 / 30
Ivan Lietava 2,2 / 29

Hodnotit výkon hráčů mohou pouze přihlášení uživatelé.