FORTUNA:LIGA (Bohemians Praha 1905)
Bohemians Praha 1905
1:1 (1:1)
FC Hradec Králové
sobota 30. srpna 2014 17:00
Branky
4. Jindřišek z penalty - 32. Dvořák z penalty.
Rozhodčí
Ardeleánu - Blažej, Hrabovský.
ŽK
Engelmann - Kotiš, Križko, Mareš, Dvořák.
Diváků
4686.
Bohemians Praha 1905
Švenger - Pauschek, Brabec, Šmíd, Engelmann - Moravec (82. Bartek), Jindřišek, Rada, Mosquera - Mikuš (66. Lietava), Bratanovič (60. Nerad).
FC Hradec Králové
Koubek - Holeš, Chleboun, Rolko, Mareš - Križko, Kotiš - Štípek, Čermák (72. Černý), Halilovič (60. Šultes) - Dvořák (84. Prokeš).
Místo zápasu
Ďolíček

Online

Dnes to byl vyrovnaný duel. První poločas byli lepší hosté, druhý zase Klokani. Oba soupeři se tak rozcházejí spravedlivě po bodu. Hráčem utkání byl vyhlášen Milan Švenger. To je od nás pro dnešek vše, těšíme se za týden proti Budějovicím.
90.
Ihned po výkopu Ardeleánu ukončil zápas.
90.
Centr se snesl nakonec až k Rolkovi, který mohl být tím, jenž rozhodně, ale svou příležitost na zadní tyči nevyužil.
90.
Švenger prodloužil míč, který se ale snažil ještě získat Lietava, jenže u toho fauloval.
90.
Prokeš ještě vybojoval roh. S ním hosté nespěchají.
90.
Rozhodčí nastaví dvě minuty.
89.
Jindřišek hlavičkoval hodně nepřesně. Hru zahájí Koubek.
89.
Rada bude kopat roh.
88.
Mareš zeď nepropálil. Přesto Hradečtí zůstávají na půlce Bohemky.
87.
Engelmann vidí žlutou kartu a hosté mají dobrou příležitost z třiceti metrů.
84.
Nahradil ho Prokeš.
84.
Dvořák protahoval střídání a vidí žlutou kartu.
84.
Rychlý protiútok a přenenesení Mosquerou uvolnilo na pravé straně Bartka, který počkal na tandem od Šmída a přiťukl mu míč na hraně penalty. Bohužel stoper Bohemky již nebyl v ideální pozici a tak střílel pouze do boční sítě.
83.
Žlutou kartu vidí za zákrok na Nerada Mareš.
82.
Poslední střídání hráčů v zelenobílém. Moravce vystřídal Bartek.
80.
Dobrá příležitost pro Radu z pravé strany. Nicméně centr shrábl lehce Koubek.
77.
Zápas se pomalu blíží ke svému konci, který sleduje 4686 diváků. Klokani jsou o něco lepším mužstvem, ale nedokážou si vytvořit stoprocentní šanci.
72.
Souboj dvou hráčů ročníku 94 končí. Čermák z Hradce totiž opouští hrací plochu, nahradí ho Černý.
70.
Rychlé akce se střídají na obou stranách. Na té domácí to byl naposledy Lietava, jenž na velkém vápně zakončoval levou nohou, Koubek vytáhl přízemní střelu na roh.
67.
Lietava střídá Mikuše.
64.
A hned se Nerad zapojuje do obléhání hradecké branky. Rada mu poslal průnikovou přihrávku, mladý záložník zasekl a levou nohou obstřelil technicky Koubka. Radosti ale zabránila tyčka.
61.
Střídá také Pivarník. Uzdravený Nerad nahradí Bratanoviče.
60.
První střídání nachystal Prokopec, Haliloviče vystřídal Šultes.
60.
Hradečtí zahráli roh nakrátko, který se nakonec snesl k Rolkovi, jenž ho nepříjemně prodloužil na branku. Švenger vytáhl skvělý zákrok, přesto u odraženého míče byl první Chleboun. Naštěstí byl již ve velkém úhlu a ani nedokázal včas zareagovat, takže míč jen ztečoval za čáru.
58.
Do šance kličkoval Dvořák ale sérii několika šťastných odrazů utnul Jindřišek.
56.
Mikuš se prosadil skvělým lobem, ale bohužel díky ofsajdovému postavení mu branka nebyla uznána. Moravec předtím skvěle prokličkoval přes tři protihráče.
54.
Ve dvou šancích za sebou se objevil Moravec. Nejdříve využil rychlého otočení, aby se ocitl ve vápně osamocen, jenže centr nedokázal propasírovat přes těla soupeře. V druhé situaci zabojoval Mosquera na levé straně, vrátil míč pod sebe opět přesně k Moravcovi, ten pálil po drobném přiťuknutí prudce levou nohou, ale střela šla kousek vedle.
52.
Hra je plná nepřesností, ani jeden z týmů však chybu nevyužil k nebezpečné situaci.
46.
Dobrým tlakem začal Bratanovič, který přinutil Mareše udělat chybu. Z navazující akce se pokusil Rada propálit z pravé strany míč do branky, ale pokus šel vysoko nad ní.
46.
Začal druhý poločas.
Klokani hřešili na své brzké vedení a v podstatě nechali iniciativu na soupeři, který se této role chopil s velkým zápalem a nakonec se mu přeci jen povedlo srovnat stav. S tím se však nespokojili a dále prohánějí Klokany po hřišti, kteří za nimi zaostávají.
45.
Míč odvrátili Hradečtí k rohu hřiště, kde ho zastihl Mikuš, nicméně mu nebylo dovoleno pokračovat, jelikož se ozval pískot hlavního rozhodčího ukončující poločas. Za necitlivé ukončení si vysloužil Ardeleánu také, i když trochu jiný, pískot.
44.
Ke konci poločasu dostanou Klokani šanci v podobě přímého kopu z levé strany.
43.
Čermák přenesl míč na Štípka, který dostal více prostoru na pravé straně a zkusil skrytě vystřelit na bližší tyč, Švenger byl připraven.
40.
Souboj dvou čtrnáctek vyzněl lépe pro Dvořáka, který se dokázal odpoutat od Šmída a ocitnout se tak ve vápně sám, ale hlavou zamířil naštěstí přesně do míst, kde stál Švenger.
37.
Obléhání branky Klokanů pokračuje, naposledy pálil nebezpečně Mareš z třiceti metrů, střela plachtila pod břevno, ale Švenger se vymrštil a vyškrábl ji.
33.
Križko vidí žlutou kartu za nedovolený zákrok na Bratanoviče.
32.
Klokani jsou za svou pasivitu potrestáni. První roh ještě odvrátil Šmíd, při druhém se ale Rada dotkl míče rukou a nařízenou penaltu proměnil Dvořák střelou doprostřed branky.
25.
Mosquera se proběhl z levé strany na pravou, zasekl na střed a zkusil technickou střelou pozornost Koubka. Rána to nebyla veliká, přesto si kolumbijský záložník vysloužil potlesk tribun.
23.
Míč se snášel po signálu na Haliloviče, který z voleje zkusil vystřelit, ale jeho pokus zastavila Bratanovičova záda.
22.
Pauschek zahrál rukou a tak Votroci dostali dobrou příležitost k ohrožení branky centrem z levé strany.
20.
Hradečtí se snaží o vyrovnání, naposledy nebezpečně hlavičkoval Dvořák, když se k němu dostal prodloužený míč od Rolka. Naštěstí Švenger zasahovat nemusel.
15.
Na Radův centr si naskočil Moravec, ale Koubek si míč stáhl.
13.
O pokus ze střední vzdálenosti se zasloužil Halilovič, do přesnosti mu zbývalo dobré dva metry.
10.
Švenger vychytal střelu Čermáka z levé strany, která nebezpečně mířila na bližší tyč.
7.
Klokani se nyní brání náporu Votroků, naposledy Brabec jen tak tak prodloužil za sebe centr od Štípka.
5.
Do další šance se řítil Bratanovič po pobídnutí od Mosquery, ale centrem pod sebou nikoho nenašel. Na druhé straně Čermák dobře uvolnil Štípka, centr odvracel Jindřišek.
4.
Jindřišek ji bezpečně proměňuje po zemi k levé tyči.
3.
Klokani dostali možnost penalty. Kotiš stáhl Radu ve vápně, když zrovna kolem nich prolétal míč z Jindřiškova rohu. Navíc uviděl žlutou kartu.
2.
Klokani začali zostra, Bratanovič na levé straně zachytil míč ještě na hrací ploše, nacentroval ho do vápna, kde se k němu dostal Moravec, jenže otálel a nestihl vystřelit.
1.
Utkání začalo, Klokani budou první půli útočit na kotel.
Kotel si připravil choreo, které právě za příchodu hráčů roztáhl. Text na plachtě "Hodně štěstí u protinožců" naráží na cestu, na kterou se vydají fanoušci po Austrálii.
Z Hradce dorazila početná skupina fanoušků, která právě o sobě dává vědět.
Obě mužstva právě ukončila svoje před zápasové rozcvičky a nyní mizí v útrobách stadionu.
Hradečtí se s Klokany v první lize střetli v novodobé historii celkem šestnáctkrát, přičemž si obě mužstva připsala shodně čtyři vítězství. Zbývajících osm utkání skončila nerozhodně. Naposledy Votroci vyloupili Ďolíček v roce 1997, kdy si odvezli tři body za vítězství 2:1.
Oba trenéři ctí pravidlo, že "vítězná sestava se nemění". Luboš Prokopec tak nevyužije od začátku služeb Pavla Šultese, který podepsal kontrakt teprve před pár dny.
Vítejte u dnešního online přenosu, ve kterém vám zprostředkujeme postřehy z prvoligové bitvy mezi Klokany a hosty z Hradce.

Média

Známkování hráčů

Známkování hráčů

Milan Švenger 3,7 / 23
Michal Šmíd 2,6 / 23
Lukáš Pauschek 1,9 / 23
Erich Brabec 2,8 / 23
Jan Moravec 3 / 23
Vojtěch Engelmann 2,4 / 23
Josef Jindřišek 3,5 / 23
Petr Nerad 3,4 / 23
Jakub Rada 3,3 / 23
Jhon Mosquera 3,6 / 23
Matúš Mikuš 3,1 / 23
Elvis Bratanovič 2,1 / 23
Ivan Lietava 1,8 / 23

Hodnotit výkon hráčů mohou pouze přihlášení uživatelé.