FORTUNA:LIGA (Bohemians Praha 1905)
FK Dukla Praha
0:1 (0:0)
Bohemians Praha 1905
sobota 13. září 2014 17:00
Branky
79. Moravec (Bratanovič).
Rozhodčí
Marek - Peřina, Dobrovolný.
ŽK
Štětina.
Diváků
4786.
FK Dukla Praha
Chudý - Karavaev, Štetina, Vorel, Hanousek Matěj - Hanousek Marek, Gedeon (84. Juroška), Považanec - Berger, Beauguel (76. Krmenčík), Čajič (61. Néstor).
Bohemians Praha 1905
Švenger - Pauschek, Brabec, Šmíd, Šírl - Moravec, Jindřišek, Rada, Mosquera (85. Bartek) - Mikuš (62. Lietava), Bratanovič (90. Krch).
Místo zápasu
Juliska

Online

Fanoušci se radují a tleskají svým hrdinům. Ale cesta k vítězství nebyla lehká a Klokani museli přežít několik horkých chvil. To je od nás pro dnešek vše, za pokřiku "Ďolíček nedáme!" se s vámi loučíme a těšíme se za týden doma v dalším derby, tentokrát s vršovickým sousedem Slavií Praha.
90.
Je konec, Klokani berou všechny body!
90.
Lietava kouzlí v rohu hřiště.
90.
Nyní se jim ale vede držet míč na útočné polovině.
90.
Klokani se brání posledním náporům soupeře.
90.
Nastavují se tři minuty.
90.
Poslední střídání Klokanů, Bratanoviče nahradí Krch.
89.
Roh zahrál po zemi k Hanouskovi, jehož centr zelenobílí odvrátili. Do kontru pak mířil Lietava a Rada, ale druhý jmenovaný se rozhodl šetřit čas u rohu hřiště.
88.
Dukla bude zahrávat rohový kop.
85.
Střídají i Klokani, za potlesku odchází Mosquera, pravou stranu bude pilovat Bartek, Moravec se posunul nalevo.
84.
Gedeon jde ze hřiště, místo něj naskočil Juroška.
83.
Před Matějem Hanouskem ukopl míč v poslední chvíli Bratanovič na roh.
80.
Srovnat mohl Néstor, ale jeho volej z rohu šel těsně vedle.
79.
Chybná rozehrávka umožnila Mosquerovi třicet metrů od branky soupeře, aby posunul míč k Radovi. Ten prodloužil k Bratanovičovi, jenž i přes těsné objetí soupeře dokázal patou přiťuknout míč na střelu Moravcovi! Rychlonohý útočník se na úrovni velkého vápna s ničím nerozmýšlel a z pravé strany nártem napálil míč k tyči.
76.
Kozel po druhé střídá, na hřišti se objeví místo Beauguela Krmenčík.
74.
Rada zkusil zpoza vápna pozornost Chudého, ten ale mohl lenivět dál, jelikož pokus levou nohou doskákal mimo branku.
72.
Na Julisce se sešlo 4786 diváků.
69.
Berger ho zahrál na krátko k Karavaevovi, jenž poslal do shluku hráčů centr. Odražený míč ze souboje vypadl k Vorlovi, který mířil hlavou nad branku.
68.
Šmíd odklidil nadýchaný centr z levé strany na roh před dotírajícím Bergerem.
67.
Chudý vyškrábl dobrou střelu Bratanoviče, která mířila sice z dálky, ale přesně k jeho pravé tyči.
64.
Néstor se uvedl střelou vysoko nad branku.
62.
Střídá také Pivarník, místo Mikuše uvidíme Lietavu.
61.
První střídání, Čajiče nahrazuje Néstor.
60.
A zase jsou to Klokani, kdo připíchl svého soka do role pozorovatele. Ale ani druhý roh v těsném závěsu nepřinesl vedení. Jindřišek však byl svoji střelou velmi blízko.
58.
Opravdu je druhý poločas atraktivní. Švenger musel boxovat střelu Karavaeva, po-té ho vystrašil svým pokusem Považenec, ale naštěstí střela šla mimo tři tyče. 
56.
Klokani nyní svírali soupeře v vápně, ale nikomu se nepodařilo se dostat do prostoru, odkud by mohl střílet.
55.
A druhá šance! Moracec si narazil míč a řítil se na Chudého, v posledním okamžiku mu však vystavil skluzem stopku Vorel a uhasil tak nebezpečnou situaci.
54.
Přichází odpověď Klokanů. Mosquera zasekl míč ve vápně, když naznačil pravou nohou střelu a přehodil si ho na svoji silnější levačku a pálil. Balon se snášel a točil, přesto se do branky nevešel.
52.
Třetí varování snad Klokany probudí. Centr Bergera se snesl na přední tyči k hlavě Považence, naštěstí neměl čas mířit a tak trefil pouze prostředek branky, Švenger reflexivně vytáhl skvělý zákrok.
50.
Klokani nechytli začátek. Karavaev doslova vtančil do vápna z pravé strany, ale mladý bek si s nenadálou šancí neporadil a zamířil levou nohou daleko od branky.
48.
Rána Štětiny z pětadvaceti metrů prosvištěla kolem Švengera. Díky teči se však z rohu mohl prosadit Beauguel, ale z blízkosti hlavou mířil jen těsně vedle branky.
46.
Faul Rady na Považence značí první šanci pro domácí.
46.
Začal druhý poločas.
Sledujeme utkání, které je strohé na šance. Hráči moc dobře vědí, že běhat bez míče na tomto "letišti" může stát síly, které jim budou v závěru chybět a tak váží každou přihrávku. Přesto jsme mohli vidět i části (především začátek a konec poločasu), ve kterých naopak všichni hráči se shlukli na jedno místo a následoval boj.
45.
Rozhodčí Marek nenastavil ani chviličku navíc a tak se první poločas ukončil za bezbrankového stavu.
44.
Mosquera a Bratanovič se rozhodli, že si zahrají pouze oni dva a pokusili se vyšachovat domácí obranu. Vše ale zhatila nepřesná přihrávka Bratanoviče, když předpokládal náběh, který nepřišel.
42.
Berger zeď obstřelil na vzdálenější tyč, patou však zasáhl míč Pauschek a vrátil mu ho nazpět. Druhý pokus po sérii několika tečí skončil v náruči Švengera.
41.
Opravdu výhodnou situaci budou zahrávat domácí, když spadl tři metry před vápnem jeden z hráčů Dukly v souboji se Šmídem.
41.
Šírlův přetažený míč z této standardní situace nenašel nikoho v zelenobílém.
40.
Na druhé straně si takto ale pomohl Štětina proti Bratanovičovi a vidí tak první žlutou kartu zápasu.
39.
Považenec spadl ve vápně v souboji tělo na tělo s Jindřiškem, rozhodčí však ruce obou protivníku viděl a neodpískal tak faul ani na jednu stranu.
37.
Beauguel se ocitl po zblokováne Čajičově střele přímo před Švengerem, ale naštěstí mu zakončení znemožnilo ofsajdové postavení.
35.
Moravec vybojoval míč na středu hřiště, který se dostal až k Radovi, jenž pálil levou nohou vysoko nad branku.
34.
Naštěstí Vorel hlavičkoval nepřesně, když si naběhl na krátký centr.
33.
Šmíd zazmatkoval před dotírajícím Čajičem a daroval tak červenožlutým roh.
31.
Nepřekonatelný blok drží Dukla před svým vápnem, Klokani marně hledají uličku, jak proniknou do šestnáctky.
29.
Švenger si došel pro přetažený centr od Hanouska z levé strany a vysloužil si tak potlesk vršovických fanoušků.
27.
Jindřišek ho rozehrál na krátko seběhnutému Mikušovi, který se rozhodl pro kličku k lajně. Jeho záměr protihráč odhadl a tělem míč uhlídal za lajnu.
26.
Mosqeurův centr byl zablokován, takže uvidíme první klokaní roh.
25.
Hra se oproti hektickému začátku zpomalila, hráči začali více využívat šířky hřiště, takže sledujeme častěji úseky hry, kdy jeden či druhý tým drží balon a dává si dobrý pozor, aby se nedostal do druhé role, tedy toho, jenž běhá bez míče.
20.
Pauschek uvolnil Bratanoviče, který tak naváděl míč na obránce. Na kraji se mu nabízel Moravec, na středu pak Mikuš. Útočník sici přihrál Moravcovi, jenže jeho pas nebyl dostatečně rychlý, takže  ho Hanousek zachytil. Nicméně mu ho levý obránce Dukly vrátil nepřesnou přihrávkou zpět, takže mohl Bratanovič vypálit. Chudý si se střelou doprostřed branky poradil.
16.
Na druhé straně mohla udeřit Dukla. Míč přišel do vápna z pravé strany, díky tečím však změnil svůj směr a po zemi se blížil na penaltu k Čajičovi. Nebýt Brabce, jenž vložil do jeho pokusu nohu, měl by Švenger plné ruce práce.
14.
Mosquera si seběhl na střed pro přihrávku, uvolnil tak místo pro Šírla na levé straně, který tak mohl zaútočit. Přihrávku od Kolumbijce okamžitě přetavil v centr, jenž se snesl k Bratanovičovi. Kdyby slovinský útočník lépe míč zpracoval, mohl z blízkosti střílet. Takhle mu míč proklouzl až k Čajičovi.
6.
Mikuš se dostal k odraženému míči a od své poloviny postupoval na dva obránce Dukly, nakonec si hodil před vápnem míč na pravou nohu a vystřelil. Bohužel Vorel jeho pokus zablokoval.
4.
Obě mužstva hrozí ze svých levých stran, ale Hanouskovy a Mosquerovy centry nedokázal nikdo z jejich spoluhráčů trefit a tak pouze prosvištěly vápnem.
1.
Zápas začal!
Deset minut před začátkem hráči vyklízejí travnaté pole, aby si ještě naposledy poslechli taktické pokyny.
Trenér Roman Pivarník provedl pouze jednu změnu, když místo Engelmanna nastoupí od začátku téměř po roce Šírl. Absence tohoto univerzála je dána klauzulí ve smlouvě, že proti svému klubu nesmí nastoupit.
Vítejte u dnešního online přenosu z Julisky, kde vypukne od 17 hodin pražské derby mezi Duklou a Klokany.

Média

Známkování hráčů

Známkování hráčů

Milan Švenger 3,5 / 26
Radek Šírl 3,3 / 25
Michal Šmíd 3,2 / 25
Lukáš Pauschek 2,7 / 25
Erich Brabec 3,4 / 25
Jan Moravec 4,2 / 26
Josef Jindřišek 3,6 / 26
Jakub Rada 3,8 / 25
Jhon Mosquera 3,8 / 22
Matúš Mikuš 3,4 / 26
Elvis Bratanovič 3,4 / 26
Ivan Lietava 3,2 / 25

Hodnotit výkon hráčů mohou pouze přihlášení uživatelé.