FORTUNA:LIGA (Bohemians Praha 1905)
Bohemians Praha 1905
2:0 (0:0)
SK Slavia Praha
sobota 20. září 2014 20:15
Branky
60. Jindřišek z penalty, 77. Lietava (Bratanovič).
Rozhodčí
Orel - Jiřík, Hock.
ŽK
Gecov, Nitrianský - Mosquera.
ČK
82. Nitrianský.
Diváků
5 000.
Bohemians Praha 1905
Švenger - Pauschek, Brabec, Šmíd, Šírl - Moravec (90. Engelmann), Jindřišek, Rada, Mosquera (88. Bartek) - Mikuš (71. Lietava), Bratanovič.
SK Slavia Praha
Hrubeš - Nitrianský, Latka, Bílek, Juhar - Baéz (65. Hrubý), Gecov (46. Kodr) - Černý, Škoda, Zmrhal - Balaj (77. Vukadinovič).
Místo zápasu
Ďolíček

Online

Po velice povedeném výkonu dnes Klokani poprvé v sezoně slaví v domácím prostředí, navíc proti svému rivalovi z Vršovic. Byl to opravdu výborný týmový výkon, navíc korunovaný o skvělou atmosféru. Hráčem zápasu byl vyhlášen Mosquera. To je od nás pro dnešek vše, těšíme se za týden v Ostravě.
90.
Je konec!
90.
Poslední střídání, Engelmann místo Bartka.
90.
Za ostrý zákrok na Bartka dostává Černý žlutou kartu.
88.
Mosquera za potlesku ve stoje odchází ze hřiště, zbývajících pár minut dohraje místo něj Bartek.
85.
Tribuny si opravdu, s výjimkou té polovičky u pošty, užívají závěr zápas a při každé povedené akci jásají a povzbuzují hráče na trávníku.
82.
Druhá žlutá za protesty míří na adresu "Nitrianský", který se tak odebral do sprchy předčasně.
80.
Pauschek mohl být dalším, kdo se přidá mezi střelce. V souboji znemožnil při svém výletu Bílka, zasekl a řítil se z pravé strany na Hrubeše. Mohl sice přihrát ještě spoluhráčům, ale rozhodl se pro střelu, která skončila na tyči.
77.
Ihned z autu se dostal míč k Lietavovi, ten si ho natáhl na střed a vystřelil. Hrubeš byl v protipohybu a tak stačil balon pouze vytečovat do horního růžku.
75.
Patnáct minut před koncem Beránek naposledy střídá. Ze hřiště odchází Balaj, na hřiště zamířil Vukadinovič.
74.
Pauschek šikovně zasekl a přihrál na střed Radovi, ten mířil z dobré pozice nad branku.
72.
A nový muž se po sólu Mosquery pokusil o střelu, bylo to ale z velké vzdálenosti a navíc nepřesně.
71.
Pivarník poprvé střídá, Lietava nahradil Mikuše.
70.
Do šance nabíhal z druhé Černý, ale Mosqeura se včas vrátil, aby ho před Švengerem rozhodil.
69.
Slavia roh nevyužila a tak Klokani mířili do protiútoku, ale do přečíslení neměli moc šancí a tak postup zastavili a začali s postupným útokem.
66.
Moravec se prohnal po pravé straně, posunul míč do tandemu Pauschekovi, jenž zpětně našel Mikuše. Útočník Bohemky si míč zpracoval a zblízka střílel na Hrubeše. Tomu prošel míč mezi nohama a chvíli poskakoval v malém vápně, ale nakonec byl odvrácen.
65.
Slavi střídá, na hřiště se dostal Hrubý, dolů zamířil Baez.
63.
Slavia se snaží o srovnání. Škoda sklepl hrudníkem míč Balajovi, který ho z první napálil na Švengera. Střela byl prudká a přesná, ovšem z dvaceti metrů a tak se brankář Klokanů včas vymrštil a střelu odvrátil v její cestě do sítě.
60.
Jindřišek proměňuje po zemi k pravé tyči! Hrubeš si sice sáhl, ale nedokázal změnit směr.
59.
Penalta. Mosquera se dral k Moravcovu centru a byl při tom faulován.
57.
Jindřišek ho však přetáhl, Šmíd na zadní tyči stačil pouze hlavičkovat za sebe.
56.
Mosquera vybojoval roh.
53.
Že by se opakoval zápas na Dukle? Po začátku druhé půle je to jedna příležitost za druhou. Naposledy se po prudké kolmici od Mikuše objevil na levé straně před Hrubešem Bratanovič, ale levačkou střílel nepřesně.
51.
Následně odpovídá Slavia. Baez našel ve skulině Juhara, který si míč pustil mezi beky a postupoval z levé strany na Švengera. Ten naštěstí včas vyběhl a střelu vyrazil.
50.
Mikuš patičkou přechytračil Latku a prodloužil míč do úniku na Bratanoviče. Ten ho navedl na střed, situaci 3 na 2 vyřešil přihrávkou na Pauscheka, který z prvního dotyku sklepl na Mikuš. Škoda, že přihrávka nešla před slovenského forvarda, takhle musel Mikuš balon zpracovat, než ho vyslal na Hrubeše. Toho brankář využil, zmenšil střelci úhel a míč vyrazil.
48.
Mosquera na levé straně čaruje. Nejdříve poslal zajímavý cetr, jenž se k němu vrátil, aby následně proběhl do vápna a pálil pravou nohou. Škoda, že jde o slabší nohu, střela šla moc blízko bližší tyče.
47.
Diváci se bouří. Opravdu se jim nelíbí, jak rozhodčí Orel posuzuje bránění obránců Slavie. Zřejmě nedostál svému jménu.
46.
Začal druhý poločas.
46.
Trenér Beránek není spokojen. Na hřiště posílá mladíka (ročník 1996) Kodra, který nahradí Gecova.
Klokany do kabiny vyprovázel potlesk ve stoje a to zcela zaslouženě. Byli lepší po většinu první půle a nedali sešívaným příliš šancí. Ti často bezradně nakopávali míče na Škodu, kterého ovšem drží na uzdě stoperská dvojice Brabec - Šmíd.
45.
Rozhodčí už nenechal Klokany zahrát rohový kop a ukončil první půli.
45.
Ještě jedna šance! Mosquera tančil kolem velkého vápna, nakonec si vybral Rada na středu, který si míč posunul na levou nohou a vypálil. Tečovaný míč dal Hrubešovi hodně zabrat, nakonec ho ale vyškrábl.
45.
Rozhodčí nastavil dvě minuty.
45.
Obrovská šance ke konci poločasu! Moravec vyslal Bratanoviče, ten mu vrátil na střed, kde před rychlonohým záložníkem stál Hrubeš a Latka. Brankáře Slavie překonal, ale kapitán vše na brankové čáře zachránil.
44.
Ostrý zákrok na Mosqueru skončil první žlutou kartou. Vyfasoval ji Gecov.
42.
Chvilkový tlak Slavie skončil odraženým míčem pro Zmrhal, jenž ale netrefil míč ideálně a tak doskákal daleko od branky.
40.
Klokani tak dlouho otáleli s rozehráním, až Šírl znenadání rozehrál a zaskočeného Jindřiška protivník obral o míč.
38.
Baez nezvládl odkop a Klokani mají roh.
35.
Slavia se po dlouhé době osvobodila z tlaku a hned z toho bylo nebezpečí pro Švengerovu branku. Nitrianský nakopl dlouhý míč, vypadalo to, že Brabec souboj vyhraje, ale v rozhodující chvíli ho Škoda přetlačil a na penaltě hlavičkou míč prodloužil. Střela šla jen těsně vedle levé tyče.
32.
Pauschek dostal míč mezi tři protivníky, Bratanovič ho na pravé straně převzal a vřítil se do šestnáctky. S Baezem si pohrál, nejdřív ho poslal do leva, pak do prava a centroval. Míč proletěl až na tyč, kde byl Mosquera s dorážkou, jeho pokus byl však zablokován.
29.
Škoda dobré příležitosti. Míč se na pravé straně po ose Pauschek - Mikuš - Moravec mohl dostat až k Radovi, jenž by pak pálil z dobré pozice, ovšem to by ho nesměl přes všechno vypětí zastavit Latka.
28.
Bohužel Jindřišek mířil moc do branky a krátce, takže s ním neměla červenobílá defenziva problémy.
27.
Další roh zařídil centr Mosquery, jenž byl zablokován.
23.
Rada vyslal po levé straně Šírla, jenž ostrým centrem donutil Hrubeše k vyboxování přesně k nohám Mosquery. Ten, překvapen svojí příležitostí, chvíli váhal, aby následně napálil ze vzdálenosti penaltového kopu míč nad branku.
22.
Zmrhal se nedostal k míči, který putoval za zázemí a jenž ochraňoval svým tělem Jindřišek.
19.
Opravdu podařené choreo si připravili příznivci Slavie. Nějaké dvě minuty se schovávali pod nápisem "Sešívaná epidemie" a znakem radiace. Po tom znenadání strhli plachtu a ukázali svůj převlek v podobě chemických plášťů. Následně odpálily dýmovnice a světlice. Hra je přerušena.
18.
Signál Šírla a Jindřiška nikoho ve vápně nenašel, jelikož byl příliš dlouhý.
17.
Slavia se musí už dobré čtyři minuty v kuse bránit, Klokani hledají skulinu k proniknutí. Vybojovali další roh.
15.
Nakonec to byl Rada, kdo se ujal rozehrávky, ale zeď byla vysoká a střelu zachytila. Z následného rohu Klokani nic nevytěžili.
14.
Po faulu Juhara na Bratanoviče budou mít Klokani dobrou příležitost z dvaceti metrů v podobě standardní situace.
12.
Slavia chytře roztahuje v době držení míče hru, takže Klokanům dělá velký problém presování. Nyní však mají míč ve svém držení.
10.
První střelecký pokus si připisuje i Slavia. Po Baezově hlavičce se otočil před vápnem Balaj, prudká střela však šla nad branku.
8.
Bratanovič viděl, jak se na něj řítí jako nezkušený novic Bílek, počkal si, až k němu pomalu přijde přihrávka, v tom okamžiku si obránce obhodil a prchal na Hrubeše. Nicméně neměl dostatečnou rychlost a tak místo přímočarého úniku se trochu vychýlil do strany a vystřel křižnou střelu, která šla několik metrů vedle. 
6.
První roh v zápase odvrátil Šmíd.
5.
Zmrhal si poradil na levé straně a dostal se z těžké situace, přenesl míč k Balajovi. Ten ale nezvládl zpracování a míč hrudníkem akorát přiťukl Švengerovi do náruče.
3.
Klokani se dostali do rychlého protiútoku, Bratanovič se v konečné fázi rozhlédl a uviděl na druhé straně volného Šírla, který se do míče opřel a zaznamenal tak první střelu. Nicméně mimo branku.
1.
Zápas začal.
Klokani první poločas odehrají pod kotlem, rozehrávat bude Slavia.
Na hřiště vstupuje Vladimír Šmicer a Ivan Trojan. Oba mají jednu rukavici zelenou a druhou červenou. Na zádech pak desítku jako symbol strany "Desítka pro domácí".
Hráči nyní nastupují za pokřiku "Ďolíček nedáme" na hřiště.
Nyní se fanoušci rozhodli ukázat tento slogan i ve svých kotlech. Klokani si zabrali "Dva kluby", Slávisté pak "Dva stadiony".
Na hřiště byla donesena plachta s jasným zeleno-červeným nápisem: "Dva kluby, dva stadiony."
Na hrací plochu nastupují členové australského turné. Ukazují dresy týmů, s nimiž se tehdy výprava v roce 1927 utkala.
V dresu našeho soupeře nastoupí od začátku odchovance a dlouholetý hráč Bohemky Milan Škoda. Nastoupit by měl na postu útočníka.
Do zápasu zbývá dvacet minut a obě mužstva finišují své rozcvičky, nyní dohráli poziční hry a identicky se přesouvají na střelbu.
Vítáme vás při online přenosu z dnešního 120. ligového střetnutí mezi Klokany a jejich sousedy z Vršovic - Slavií Praha.

Média

Známkování hráčů

Známkování hráčů

Milan Švenger 4,2 / 41
Radek Šírl 4,4 / 41
Michal Šmíd 4,3 / 41
Lukáš Pauschek 4,1 / 41
Erich Brabec 4,1 / 41
Jan Moravec 4,6 / 41
Josef Jindřišek 4,6 / 41
Jakub Rada 4,6 / 41
Jhon Mosquera 4,9 / 41
Matúš Mikuš 4,5 / 41
Elvis Bratanovič 4,4 / 41
Ivan Lietava 4,4 / 41

Hodnotit výkon hráčů mohou pouze přihlášení uživatelé.