FORTUNA:LIGA (Bohemians Praha 1905)
FK Teplice
4:1 (1:0)
Bohemians Praha 1905
sobota 18. října 2014 17:00
Branky
42. Ljevakovič, 52. Mahmutovič, 55. Vůch, 66. Salami - 79. Mikuš (Lietava).
Rozhodčí
Marek - Pelikán, Štěrba.
ŽK
Salami, Táborský, Kapolongo - Mosquera, Pauschek. 
Diváků
5496.
FK Teplice
Grigar - Vondrášek, Matula, Jablonský, Krob - Táborský (60. Takács), Ljevakovič (70. Kapolongo), Nivaldo, Salami, Vůch - Mahmutovič (77. Laňka).
Bohemians Praha 1905
Švenger - Pauschek, Brabec (6. Krch), Šmíd, Šírl - Moravec (46. Lietava), Jindřišek, Rada, Mosquera - Mikuš, Bartek.
Místo zápasu
Teplice

Online

Dnešní zápas Klokanům rozhodně nesedl. Začalo to nešťastným zraněním Brabce a pokračovalo přes smolné zásahy až ke čtyřem brankám ve vlastní síti. Nutno říci, že po většinu zápasu byli domácí lepší, i když zelenobílé mužstvo také mělo dobré příležitosti. To je od nás pro dnešek vše, těšíme se za týden s Libercem.
90.
Rozhodčí ukončil utkání, Klokani jedou do Prahy bez bodu a se čtyřmi inkasovanými brankami.
90.
Bartek zabojoval a vydoloval ze souboje míč, Mikuš ale nedokázal jeho snahu zúročit a pouze napálil toho jednoho obránce, který před ním stál.
90.
Sudí nastavil tři minuty navrch.
90.
Bartek se pokusil o střelu z vápna, ale dopadla stejně jako dnešní výkon. Mizerně.
87.
Ani nedostali lékaři teplického týmu chvilku k oddychu a už znovu míří na hrací plochu a znovu za Kapolongem, který byl sice tvrdě, ale i s míčem, skluzem zastaven Lietavou.
85.
Kapolongo vidí žlutou kartu právě za tento střet s brankářem Bohemky.
85.
Švenger se srazil s Kapolongem, oba nyní leží na trávníku.
79.
Mikuš snižuje, prosadil se po přihrávce od Lietavy, když utíkal za mohutného stíhání na Grigara. Zakončil pod jeho padajícím tělem.
77.
Mahmutovič dohrál, místo něj nastoupí Laňka, kterému je sedmnáct let.
73.
Míč se dostal k Kapolongovi, ten na levé straně tvrdě vypálil, ale Švenger jeho střelu vyrazil.
72.
Utkání sleduje 5496 diváků.
70.
Ljevakoviče střídá Kapolongo.
69.
Rada trefuje tyč. Lietava se vytáhl nad svého ochránce, prodloužil na Mikuše, který pelášil sice sám, ale díky držení ho soupeř dostihl. Nicméně i tak to slovenský útočník ustál a pobídl Radu, který ho běžel doplnit. Z prvního dotyku obstřelil Grigara, ale míč se zastavil na brankové konstrukci.
66.
Mahmutovič zastavil přihrávku do šestnáctky, načež ji Salami v plné rychlosti napálil k pravé tyči. Švenger neměl šanci.
65.
Santos se mohl následně prosadit, když právě faul na něj byl zahrán k němu na krátko, ale jeho střelu efektně vytáhl Švenger.
64.
Pauschek vidí žlutou kartu po faulu na Santose.
62.
Střídání domácích, Táborského střídá Takács.
60.
Po prvotním šoku se hra vrátila do obvyklých kolejí, trochu lehkomyslného bránění mohli nyní Klokani využít, ale Mikušova teč po centru byla zblokována na roh. Ten si však Grigar stáhl.
57.
Po faulu na Mosqueru vidí žlutou kartu Táborský.
55.
Šťastná trefa Vůcha ze střední vzdálenosti navyšuje stav již o tři branky. Těžko říci, kam by střela letěla, kdyby ji kapitán Bohemky neztečoval, takto se obloučkem neomylně snesla za padajícího Švengera.
52.
Na podruhé to již vyšlo. Domácí dlouho drželi Klokany v zajetí před jejich vápnem, až si Vůch zopakoval spojení s Mahmutovičem a nacentroval mu míč, tentokrát na hlavu. Narostlý útočník neměl problém si udělat trochu víc místa, naopak využil těsného bránění aby se zapřel a hlavou z blízkosti zvýšil náskok soupeře.
51.
Vůch pobídl přízemní přihrávkou na druhé straně do náběhu Mahmutovče, toho však těsně před Švengerem rozhodil Pauschek a tak mu znemožnil lepší zakončení než jen do rukou brankáře.
48.
Míč všechny přelétl, ale na "přetažené" byl Mosqeura, který ho vrátil do "ohně", nicméně se po souboji Jindřiška s protihráčem odrazil mimo nebezpečné území.
47.
Z kraje druhého poločasu mají šanci Klokani srovnat, vybojovali rohový kop, který zahraje Šírl.
46.
Nový příchozí se postavil vedle Mikuše, Bartek se zasunul na pravý kraj.
46.
Moravec dnes dohrál, střídá ho již o poločase Lietava.
První poločas nenabídl ze strany Klokanů mnoho. Prvních pětačtyřicet minut ovládli domácí, i když kdo ví, jak by se vše odehrávalo, kdyby Mosquera proměnil svůj únik.
45.
Nastavují se tři minuty.
44.
Z větší vzdálenosti to zkusil Vondrášek, ale pokus to byl chabý.
42.
Už to vypadalo, že se Klokani dokázali dostat z toho tlaku z prvních třiceti minut, když se prosadil Ljevakovič. Santos výborně navázal na sebe několik protihráčů a uvolnil tak prostor na velkém vápně Ljevakovičovi, který od něj dostal přihrávku, jednou si míč přistrčil a přesně ho k Švengerově pravé tyči uklidil.
36.
Mikuš se dostal k technické střele, ale na obhození Grigara mu pár centimetrů scházelo, takhle severočeský brankář s potížemi míč stáhl.
34.
Klokani se dostali do kontru, Bartek táhl míč na ustupující obranu Teplic. Nevšiml si však, že se vrací Ljevakovič a tak dlouho se nemohl rozhodnout komu přihrát, až mu ho záložník sebral.
31.
Mosqeura dostal žlutou kartu za odkop míče. Nutno podotknout, že to bylo v krátké chvilce po odpískání faulu, před kterým následovalo postrčení na Mikuše obráncem Teplic.
27.
Po dlouhé době se ukázali v nebezpečné sitauci Klokani, kdy dokázali vykombinovat míč ze svého vápna až před vápno soupeře, ale tam Mikuš vzal zodpovědnost na sebe a pokusil se protáhnout podél Jablonského, ten ho však tělem šikovně odstavil.
26.
I když ho Moravec odhlavičkoval, čekaly Klokany další dva rohy. Jeden z nich se zahrával po zvlášť nebezpečné akci, kdy se v uličce objevil na levé straně Krob, a už mu jen stačilo nalézt jednoho ze dvou hráčů ve žlutém dresu, kteří nabíhali před Švengera. V poslední chvíli se tam zjevil Šmíd a odvrátil míč do bezpečí.
24.
Teplice čeká další roh.
22.
Šmíd chtěl vyslat Šírla, ale nepřesný pas zapříčinil protiútok. Nicméně se Mosqeura poctivě vrátil a s Jinřiškem připravili Vůcha na levé straně o míč.
18.
Krch zaterasil cestu nějakých dobrých pětadvacet metrů od brány Ljevakovičovi, což posoudil sudí Marek jako faul. Vůch však naložil s nabídnutým přímým kopem prachbídně a ten Švenger v klidu sebral.
17.
Santos pěkně našel dloubákem Salamiho, který mu po úniku míč vrátil na vápno, jeho střela byla ztečována na roh. Ten si mohli sice Tepličtí zopakovat po prvním odražení, ale ani po druhém nepořídili, když Taborského střelu zablokoval Rada.
15.
Plán Klokanů, tedy rozkouskovat hru, se podařil a nyní se hraje více ve středu hřiště.
12.
Faulovaný Mosquera na půlce hřiště dal Klokanům čas k nádechu.
11.
Po faulu na Santose zahrál Vůch nebezpečný centr do malého vápna, Salami mířil nad branku.
9.
Jablonský naskočil na Pauscheka a vyslal hlavičku do levého horního rohu, naštěstí tam byl Švenger včas a střelu vyrazil.
8.
Nyní jsou dezorientovaní Klokani pod tlakem. Centry létají ze všech stran a jen se štěstím zatím netrefily nikoho ve žlutém dresu.
7.
Krch nastoupil místo Brabce. Doufejme, že se nebude jednat o závažné zranění.
5.
V desíti se mohli dostat Klokani do vedení! Mosqera využil podklouznutí Táborského, vytáhl míč na vrch a narazil si s Mikušem. Pronikl tak mezi stopery a stál před ním pouze Grigar, bohužel ho záložník Klokanů trefil do nohy.
2.
Opravdu nevybíravý zákrok ukázal Salami. Na dlouhý míč si naskočil Brabec, Salami ho nemohl stihnout a tak alespoň natáhl nohu a šlapákem trefil stopera Bohemky přesně do břicha. Brabec je odnášen na nosítkách.
2.
Vondrášek padá ve vápně po skluzu Šmída, ale sudí neposoudil zákrok jako nedovolený.
1.
A utkání bylo zahájeno.
Hráči za doprovodu hlavního rozhodčího Marka a asistentů Pelikána a Štěrby vstupují na hřiště.
Klokani sice v reprezentační pauze padli 0:2 s Jabloncem, ale to samé potkalo Teplice. Ty doma nestačily na Domažlice, které tak výhrou 2:1 ukázaly možnou cestu vršovickému celku.
Trenér Pivarník stále hledá náhradu za Bratanoviče, jenž nemůže kvůli zdravotním potížím do zápasu zasáhnout. Dnes dostal důvěru od začátku zápasu David Bartek, který tak bude doplňovat na hrotu Mikuše.
Vítáme vás u dnešního online přenosu, ve kterém spolu nakročíme do druhé třetiny Synot ligy - kousek od Krušných hor totiž vyzvou Klokani celek FK Teplice.

Známkování hráčů

Známkování hráčů

Milan Švenger 3 / 9
Michal Šmíd 2,1 / 9
Daniel Krch 2,2 / 9
Radek Šírl 2,1 / 9
David Bartek 2,3 / 9
Lukáš Pauschek 2,1 / 9
Jhon Mosquera 2,6 / 9
Jan Moravec 2,3 / 9
Josef Jindřišek 2,3 / 9
Jakub Rada 2,9 / 9
Ivan Lietava 1,9 / 9
Matúš Mikuš 3,1 / 9

Hodnotit výkon hráčů mohou pouze přihlášení uživatelé.