FORTUNA:LIGA (Bohemians Praha 1905)
Bohemians Praha 1905
2:4 (1:1)
FC Slovan Liberec
pátek 24. října 2014 20:15
Branky
45. Bratanovič (Mikuš), 48. Jindřišek z penalty - 37. Pavelka, 62. Šural, 76. a 90. Delarge.
Rozhodčí
Hrubeš - Kotík, Arnošt.
ŽK
Rada - Obročník, Ďubek.
Diváků
4502.
Bohemians Praha 1905
Švenger - Pauschek, Brabec, Šmíd, Šírl (46. Moravec) - Bartek, Jindřišek, Rada, Mosquera - Mikuš (67. Lietava), Bratanovič.
FC Slovan Liberec
Kolář – Mudra, Pokorný, Pimpara (46. Karišik), Fleišman – Delarge, Obročník (85. Soungole), Pavelka (53. Luckassen), Ďubek, Frýdek – Šural.
Místo zápasu
Ďolíček

Online

Zápas bohatý na branky nakonec dopadl lépe pro soupeře ze severu. Těžko říci, jak by měl vypadat spravedlivý výsledek, k bodům měla obě mužstva blízko. Hráčem utkání byl vyhlášen Elvis Bratanovič. To je od nás pro dnešek vše, těšíme se za týden proti Boleslavi.
Karel Hrubeš ukončil utkání.
90.
Liberec využil protiútoku, kdy si Fleišman všiml v náběhu Delarge, přesným centrem mu předložil tutovku, jenž útočník nepohrdl a tváří v tvář Švengerovi zachoval chladnou hlavu a umístil pojistku za jeho záda.
90.
Klokani se snaží zatlačit na soupeře, ale moc se jim to nedaří.
90.
Rozhodčí nastavuje tři minuty.
90.
Lietava napřáhl k neuvěřitelné střele zpoza vápna, ale Kolář efektním zákrokem zamezil vyrovnání. Z rohu se pak nikdo neprosadil.
87.
Delarge se protáhl z pravé strany na střed, kde našel v uličce Ďubeka, jenž chtěl situaci vyšperkovat přihrávkou do prázdné branky, ale Brabec skluzem zachránil situaci.
85.
Obročník dohrál, za něj do hřiště vyběhl Soungole.
85.
Z centru se prosadil Bratanovič, ale díky postavení v ofsajdu mu teč Jindřiškovy střely uznána nebyla.
84.
Liberec se vypáskoval kolem vápna a stíhá pouze za cenu faulů. Nyní Klokany čeká zajímavá standdardní situace z pravého horního rohu velkého vápna.
82.
Moravec, který se přesunul na pravou zálohu, dostal sklepnuto do běhu od Bratanoviče. Rychlonohý záložník se protáhl po své oblíbené straně s rychlostí blesku, ale uvnitř vápna našel jen hráče Liberce. Nicměně ten to nečekal a namazal Radovi, jenž mohl z penaltového puntíku srovnat, ale trestuhodně šanci zahodil.
78.
Následně se snažil rozhodčí Hrubeš svolat hráče do kabiny, jelikož dostali radující hráči Liberce zásah pivem, ale po domluvě s kapitány od toho upustil.
76.
Se štěstím dokázali Liberečtí propasírovat míč přes střed, když ho na dlouho nohu Luckassen prodloužil do náběhu Delargovi. Ten využil vystoupení Šmída a zakončil podél Švengera.
73.
Lietava se protáhl kousek od levé strany velkého vápna přes protihráče, který ho ještě stihl zastavit alespoň přidržením. Ze standardky však Klokani nic nevytěžili, Jindřišek trefil zeď.
71.
Delarge se nechal připravit při navádení na střed pole o míč, Rada ukořistěný balon přetáhl křižně na Lietavu, jenž ho Bratanovičovi ihned sklepl do běhu. Chybělo kousek, aby se slovinský útočník prodral do lepšího postavení, takhle jeho další lob byl o fous mimo branku.
68.
Mosquera poslal dobrý centr před branku. Fleišman při odkopu těsně minul horní růžek své branky. Klokani teďka svého soupeře mačkají.
67.
Mikuš má dnes odpracováno, nahradí ho Lietava.
65.
Obročník nevybíravě fauloval Mosqueru zezadu, ale druhou žlutou kartu neviděl.
62.
Luckassen si postrčil míč ve vápně do strany, vyslal před branku něco mezi střelou a přihrávkou, kterou Šural jemně ztečoval pod tělem Švengera.
60.
Pauschek skvěle tělem zakryl míč před dotírajícím protihráčem a uklidnil hru.
56.
Slovan překonal obranu Bohemky, ale Švenger včas vyběhl a vyboxoval míč těsně před hráčem Liberce, nicméně trefil před ním stojícího Delarge, na něhož zívala odkrytá branka. Obstřel však tečoval jeden z Klokanů, navzdory reklamacím ze strany Severočechů, kteří se dožadovali penalty za hru rukou, se kopal pouze rohový kop.
53.
Trenér Slovák střídá, Pavelka jde dolů, do hry se podívá Luckassen.
52.
Brabec obětavě skočil do střely, která mířila ze vzdálenosti penaltového bodu.
51.
Ďubek ostře naskočil do Jindřiška a vidí žlutou kartu.
48.
Jindřišek s přehledem k levé tyči proměňuje, Kolář skočil na druhou stranu.
46.
Penalta po stáhnutí Šmída ve vápně!
46.
Střídá i Slovan, Karišik jde do hry místo Pimpary.
46.
Šírla, na jehož straně se soupeř často prosazoval, nahradil do druhé poločasu Moravec.
První poločas nabídl koncert šancí, z nichž obě mužstva jednu proměnila. Liberečtí ale mohou litovat více, jejich počet byl totiž vyšší než hráčů v zelenobílém.
45.
Rozhodčí nastavil jednu minutu, ale nic zvláštního se neudálo a tak jdou soupeři do kabin za mohutného pokřiku "Díro!".
45.
Gól do šatny, to je přesně to, co zelenobílé mužstvo potřebuje. Skvělý náběh předvedl Mikuš, dostal míč do prostoru, kam doběhl jako první a využil náběhu Bratanoviče, jenž zamířil křižně pod jeho směr běhu. Mudra se s ním trestuhodně nechytil a tak se ocitl po přihrávce Mikuše pod sebe sám u Koláře, jehož zblízka přehodil a srovnal tak stav utkání.
44.
Kolář nepůsobí příliš jistě v liberecké brance. Nyní špatným odkopem nabídl šanci Bratanovičovi, ten se však nechal doběhnout a nakonec nepovedenou kličkou obrat o míč.
43.
Jindřiškův centr byl hodně krátký, trefil prvního stojícího hráče, jmenovitě Frýdka.
43.
Mosquera byl faulován a Klokani dostali výhodu standardní situace z levé strany.
37.
Klokani přečkali velké šance, aby nabídli soupeři vedení zadarmo. Brabec se nedohodl se Šmídem, skákající míč hlavičkoval první jmenovaný na toho druhého, který však byl v pohybu dopředu a takovou pobídku nečekal. Toho využil Pavelka, jenž byl blízko této situaci a přebral míč téměř do běhu. Švenger ani neměl čas vyběhnout, takže si Pavelka v klidu mohl vybrat, kam míč umístí a pak jen slavit jednoduchou trefu.
35.
Dobré sklepnutí MIkuše mělo za následek, že si mohl Jindřišek vybrat z několika nabídek do protiútoku. Chvíli však zaváhal, až nepovedený pas skončil opět Mikuše, jenž si ho zpracoval při postupu na Koláře rukou.
34.
Šmíd si však míč našel a odhlavičkoval ho.
33.
Bartek naběhl netakticky do souboje kousek od velkého vápna a nabídl soupeři nebezpečnou standardku.
31.
Obročník zatáhl radu za trest a ještě se vztekal, tak mu rozhodčí Hrubeš dopřál uklidnění pohledem na žlutý kartonek.
27.
Nyní se Klokani srovnali a po delší pauze se dostali k nějaké kombinaci, nicméně brzy míč odevzdávají soupeři.
25.
Opět se Liberečtí dostali do šance po pravé straně, tentokrát utíkal Šural, ale zakončoval zbrkle a nepřesně.
22.
Klokani odvrátili standardní situaci a vyběhli ven z defenzivy, nicméně se někdo zapomněl a tak Delarge mohl zůstat hluboko v poli. Dostal míč a uháněl po pravé straně. V náběhu měl tři protihráče, poslal do vápna nepříjemný centr po zemi, ke kterému by se dostal na zadní tyči Frýdek, naštěstí byl u něj včas Pauschek a míč odvrátil na roh.
20.
Rada fauloval Ďubeka a viděl žlutou kartu. Z následné standardky se k odrazu dostal ve vápně Delarge, ale jeho střelu obětavě zablokoval Jindřišek.
18.
Bartek si poradil s Fleišmanem a přihrál Jindřiškovi, jenž se podíval a zkusil technickou střelu levou nohou, Kolář měl plné ruce práce z vytěsněním na rohový kop, který však ze vzduchu sebral.
15.
A nyní ještě větší šance, kterou však nabídli Liberečtí. Konkrétně odskočil míč Kolářovi a dotírající Mosquera s ním šel do souboje. Brankář ve žlutém ho prohrál, ale kolubijský záložník se nestihl včas zorientovat, aby mohl míč dorazit do brány. Přesto odcentroval na nabíhajícího Bartka a Mikuše, poslední jmenovaný však při výskoku v malém vápně fauloval.
14.
Hraje se hezký fotbal. Bartek si vyměnil míč s Pauschekem a odcentroval. Na prodloužený centr si naskočil Mosqeura a jen těsně hlavou minul levý horní růžek.
11.
Delarge sice standardku odhlavičkoval, ale pouze do levého rohu hřiště, kam se dostal Bratanovič a odcentroval. Bartkovi nešel míč ideálně, ale dokázal ho ztečovat na Pauscheka, který se s ničim nemazlil a levou nohou tvrdě vypálil. Kolář však byl připravený a střelu vyrazil.
10.
Teď se ale nechal Rada faulovat a zelenobílí budou moci zahrávat třicet metrů od Kolářovy branky standardku.
9.
Liberec zrychlil hru a napadání, čímž si vytvořil slibné situace, ale ani jednu nevyužil.
7.
Delarge si pohrál na pravé straně se Šírlem, zasekl a předl míč do vápna Pavelkovi, který ho dobře převzal, jednou zasekl a z ideální pozice vypálil na branku. Švenger se marně natahoval, naštěstí liberecké radosti zastavila stopku pravá tyč.
5.
Šural se zčistajasna objevil za obranou Klokanů a mířil si to z levé strany na Švengera. Neměl moc dobrý střelecký úhel, navíc ho již obránci téměř dostihli a tak se pokusil přenést na Delarge na druhé straně, ale Švenger na dvakrát jeho centr zneškodnil.
3.
Klokani začali dobrým náporem, tlačí soupeře kolem šestnáctky.
2.
Bratanovič se protáhl po levé straně, přičemž byl nedovoloně zastaven.
1.
Rozhodčí zahájil utkání.
Ještě před zahájením utkání vytáhli fanoušci choreo, ve kterém připomínali končící nájemní smlouvu - velké digitální hodiny se dny, hodinami a minutami.
Klokani začnou útočit na kotel, jako první také zahájí hru.
Loňský čtvrtý nejlepší celek se nyní potácí u dna tabulky přestože zaznamenal pouze tři porážky. Za to může především jeho neschopnost překlenout vítězství na svoji stranu, sedmkrát totiž došel v jedenácti zápasech k remízovému stavu.
Trenér Pivarník zařadil zpátky po zranění do útoku Elvise Bratanoviče, kde nahradil Davida Bartka. Ten se posunul na pravý kraj místo Moravce, který bude připraven s dalšími spoluhráči na lavičce.
Vítáme vás u dnešního online přenosu, ve kterém vám zprostředkujeme utkání mezi Bohemians Praha 1905 a SK Slovan Liberec

Média

Známkování hráčů

Známkování hráčů

Milan Švenger 2,5 / 17
Radek Šírl 1,4 / 17
David Bartek 1,7 / 18
Michal Šmíd 1,4 / 18
Lukáš Pauschek 1,9 / 18
Erich Brabec 1,6 / 17
Jan Moravec 2,2 / 18
Josef Jindřišek 2,4 / 18
Jakub Rada 2,3 / 18
Jhon Mosquera 2,6 / 18
Matúš Mikuš 2,4 / 17
Elvis Bratanovič 2,6 / 18
Ivan Lietava 3,1 / 18

Hodnotit výkon hráčů mohou pouze přihlášení uživatelé.