FORTUNA:LIGA (Bohemians Praha 1905)
Bohemians Praha 1905
1:1 (0:0)
FC Zbrojovka Brno
sobota 17. října 2015 17:00
Branky
78. Hubínek - 75. Lutonský.
Rozhodčí
nbsp;Proske - Kotík, Vlasjuk.
ŽK
nbsp;Jindřišek - Řezníček.
Diváků
4 093.
Bohemians Praha 1905
Zlámal - Pauschek, Krch, Šmíd, Šírl - Bartek (81. Mikuš), Jirásek (58. Čížek), Jindřišek, Hubínek, Mosquera - Schick.
FC Zbrojovka Brno
Melichárek - R. Buchta, P. Buchta, Košťál, Keresteš - Pašek (84. Malík), Lacko, Škoda, Zavadil, Lutonský (89. Brigant) - Řezníček (90. Chrien).
Místo zápasu
Ďolíček

Online

Klokani byli lepším mužstvem, ale nakonec ještě museli dohánět ztrátu. Srovnání zařídil prvním ligovým gólem Michal Hubínek, víc však hráči Bohemians nestihli a tak dál čekají na vítězství. Hráčem utkání byl zvolen Jhon Mosquera, za Brno pak Pavel Zavadil. To je od nás pro dnešek vše, těšíme se za týden v derby se Spartou.
90.
Je konec, hlavní rozhodčí ukončil utkání.
90.
Řezníček jako poslední muž z Brna vystřídáal, nahradil ho Chrien.
90.
Srážka Huvínka a Briganta donutila sudího Proskeho zastavit hru, nicméně se oba rychle zvedají.
89.
Brno opět střídá, ze hry pomalým krokem míří střelec Lutonský, do ní zamíří Brigant.
89.
Čížek nápalil míč náramně, ale Melichárek ho vyrazil.
88.
Faul na Schicka cca 10 metrů od velkého vápna znamená další příležitost.
87.
Hráči Brna se snaží zklidnit nadšení Klokanů a daří se jim to kouskováním náramně.
85.
Střela ze střední vzdálenosti od Zavadila, sice prudká, ale pro Zlámala bez nebezpečí.
84.
Pašek střídá, do hry jde Malík.
83.
Mikuš se dostal dva metry v šestnáctce ke střele a o fous přestřeluje!
82.
Řezníček dostává žlutou kartu.
81.
Mikuš jde posílit útok, Bartek má dnes splněno.
80.
A obrátit skóre mohl po chybě Košťála Čížek, když mu stoper Brna namazal přímo do běhu, ale vyběhnuvšího Melichárka přeloboval středopolař Klokanů i s brankou.
78.
Odražený míč si zpracoval na velkém vápně hrudníkem Michal Hubínek, napřáhl a levou nohou vyslal křižný projektil. Melichárek si na míč sáhl, ale nezastavil ho.
75.
Ojedinělá akce končí brankou Brna. Řezníček dostal míč za vybíhající obranu, z otočky vyslal míč na penaltový kop, kde byl v náběhu Lutonský a v pádu ho usměrnil za Zlámala.
72.
Kolumbijec se však nedostal k rohu od Čížka, protihráč byl v souboji silnější.
72.
Zavadil v pádu odvrátil před uhánějícím Mosquerou na rohový kop.
70.
Dlouhý nákop Jindřiška těsně před Čížkem uhrál R. Buchta.
69.
Utkání sleduje 4093 diváků.
65.
Hubínek vymotal Zavadila, postrčil míč k Mosquerovi, který si ho našteloval na levou nohu a centrem našel Čížka. Ten však v tísni mířil hlavou dva metry vedle.
64.
Jindřišek se teď dlouho rozmýšlel komu přihrát, až mu byl balon vypíchnut. Naštěstí šel do autu.
62.
Mosquera si poradil se svými strážci na levé straně a posléze se chystal na centr, z kterého se stal chytrý lob. Bohužel pro fanoušky v zelenobílé šel pár centimetrů nad branku.
60.
Čížkův centr byl sice do prostoru brankáře, ale Melichárkovi vypadl míč. V následném chumlu ho nedokázali Klokani do sítě protlačit, další roh skončil špatným zakončením Šírla.
60.
Klokani zahrají rohový kop, publikum mohutně povzbuzuje.
58.
Jirásek dnes dohrál, do hry se dostal Čížek.
56.
Bartek předvedl dlouhé držení míče, a když prostě už po několikáté neměl komu přihrát, rozhodl se pro průnik do vápna. Tam se šikovnou kličkou dostal, ale jeho šajtle neměla dostatek razance a Melichárkovi nenadělala více starostí.
55.
Střelu na druhé straně neudržel ani Melíchárek, Mosquera však byl stejně jako jeho protihráč před okamžikem v ofsajdu, takže situaci dohrát nemohl.
53.
Cesta na levé straně se otevřela Lutonskému, jeho křižnou střelu Zlámal zachytil, ale neudržel. Dorážející Zavadil byl však v ofsajdu.
53.
Mosquera nacentroval až na Bartka, ten se však přes Košťála neprosadil.
52.
Na první tyči odvrátil míč Šírl.
51.
Hosté zahrají roh.
48.
Lutonský se prodral k centru jako první, v tísni ale jen zakončoval vedle branky. Do ní mohl míč usměrnit Škoda, ale na zadní tyči byl pozdě.
47.
Mosquera se prohnal po levé straně jako vítr, ale bohužel byl nucen centrovat pravou nouhou, díky čemuž odvrátil soupeř míč hned na první tyči.
45.
Druhý poločas začal.
První část hry předvedla dobrý výkon Klokanů, kterému chyběl snad jen vstřelený gól. Svého soupeře přehrávali, na střely přestříleli. Ovšem ani hosté z Brna nezůstali úplně bezradní, pár protiútoků "smrdělo" - zatím však vše pokryla pozorná defenziva Bohemky.
45.
Nepovedeným centrem Hubínka skončil první poločas.
43.
Pašek se pokusil obejít Pauscheka prostrčením mezi nohama, ale slovenský bek byl pozorný a nenechal se "udělat".
41.
Několikátý ostrý zákrok útočníka Řezníčka nadzvedl několik lidí ze židle, stále však je bez napomenutí od hlavního sudího.
39.
Jirásek nejdříve nenašel na přední tyči nikoho ze spoluhráčů, aby následně odražený míč podcenil, nechal se předskočit Lutonským, který tak mohl upalovat do protiútoku. Tandem s Řezníčkem však zbývající Klokani dobře pokryli, takže se Lutonský rozhodl pro kličku ve vápně, jež však vystihl Pauschek. Ačkoliv netrefil míč, soupeř do něho spíše naběhl a tak jeho pád na zem Proske nechal bez povšimnutí.
37.
Ten díky odrazu jednoho ze zelenobílých se dostal až před Keresteše, který ale nestihl zareagovat a tak ho jen nechal proletět až ke Zlámalovi.
37.
Dlouhý centrovaný míč raději Pauschek odehrál na roh, cítil za sebou soupeře.
34.
Schick ubránil míč před protihráči tak, aby mohl být Hubínek vysunut do úniku po pravé straně. Při obranném skluzu pak středopolař Bohemians nechtěně trefil kopačkou P. Buchtu, který se těžce zvedá.
33.
Krch ubránil míč před Škodou tak, aby ho mohl Zlámal sebrat. Dobrá práce středního obránce.
31.
Šmíd zablokoval střelu Paška, rohový kop byl odvrácen, ale až vyhraný souboj Pauscheka s P. Buchtou ukončil netrpělivost v šestnáctce domácích.
30.
Obě mužstva se teď nemají k nějaké kloudnější akci, protrhnout tento nezdar se rozhodl dlouhým míčem Jirásek, ale Bartek svůj souboj prohrál a tak znovu rozehrával hostující brankář.
27.
Schick se dobře zapřel a R. Buchtovi nezbývalo nic jiného, než se na něj pověsit. Faul pro Bohemku.
25.
Jako v zápase řeckořímském se teď ocitl mladý Krch s ostříleným Řezníčkem, rozhodčí Proske jednoznačně posoudil útočníkovo počínání jako nedovolené.
24.
Nakrátko rozehraný roh vrátil JIráskovi Hubínek, který ho ostře točeným centrem předložil Krchovi. Jeho hlavičkový pokus opět jen prolétl kolem Mechilárkovy levé tyče.
23.
Hubínek přes Keresteše neodcentroval, ale roh přeci jen Klokani zahrají.
21.
Jirásek zachytil Zavadilovu přihrávku, uviděl startujícího Mosqueru a naservíroval mu míč do úniku. Bohužel se kolumbijský záložník zalekl vybíhajícího Melichárka a nechal ho tak míč odhlavičkovat, i když možná špičkou boty si ho mohl prodloužit.
20.
Zajímavě rozvíjející se protiútok zastavil faul Bartka na Keresteše, jenž byl v hlavičkové souboji postrčen.
18.
Ani druhý roh Klokani nevyužili, tentokrát byl u míče první hráč v zelenobílém, ale Mosquera hlavičkoval z velké vzdálenosti a daleko od branky.
15.
Míč za obranu dostal přesně do běhu Schick, zatáhl ho a nabídl na střed hřiště do náběhu Mosquerovi, který však neustál souboj tělo na tělo a z blízkosti zamířil stejně jako jeho parťák v 7. minutě jen vedle branky.
14.
Řezníček se užuž dral do nebezpečné situace, ale včasné zaklapnutí Krcha a Pauscheka do soupeřova těla zablokovalo jeho pokus k Zlámalovi.
13.
Schick zpětným míčem našel Mosqueru, ale jeho slabší pravá noha pouze nabídla z dobré pozice balon přímo do rukavic Melichárkovi.
12.
Lutonský se trestuhodně ocitl dva metry ve vápně sám, blížícímu se Šmídovi nasadil jesle, ale nikdo na jeho pobídku včas nezareagoval, tudíž se míč dokutálel do rukavic Zlámala.
10.
Mosquerův centr jen taktak zkrotil před blížícím se Hubínkem Melichárek.
9.
Hosté zahrozili nebezpečným centrem z levé strany, ale naštěstí byl již balon v zamezí a tak nemohl nadělat více starostí.
7.
Dobrým uvolněním Bartka na střed hřiště se vyskyl prostor pro Jindřiška, který nadýchaným centrem za obranu předložil míč Pasuchekovi, jenž sklepl z první pro Schicka. Ten se v běhu pokusil o technické zakončení na bližší tyč, ale jeho pokus šel těsně vedle pravé tyče.
6.
Pauschek a Bartek se snažili dostat z pravé strany, kde byli zavřeni soupeřem, nakonec vše vyřešil chytrým přenosem Hubínek, ale Jindřišek si moc předkopl míč, aby mohl zakončit.
4.
Bartek doslova převálcoval Lutonského před šestnáctkou, ale rozhodčí Prosek jen naznačil, aby se záložník Brna zvedl ze hřiště a hrál dál.
3.
Jirásek zkusil dlouhým pasem vyzvat do zakončení Bartka, ale brankář Melichárek jeho záměr odhadl a pro míč si došel.
1.
Hosté ho ale bez problémů odvrátili.
1.
Mosquera vybojoval první roh.
1.
Zápas začal!
Klokani budou první půli bránit branku pod kotlem, také jako první vykopnou.
Hráči také propagují dnešní Den otců, společně se fotí pod sloganem "#DikyTato".
Radek Sňozík dnes slaví 40. narozeniny, na hrací ploše je mu předáván dres se stejnou číslicí na zádech.
Zbrojovka po devíti kolech má 13 bodů a okupuje desátou příčku. Klokani jsou předposlední se čtyřmi body, stále vyhlížejí první vítězství v sezoně.
Hřiště ve Vršovicích vypadá v dobré kondici, teplota se pohybuje kolem 10°C. Tribuny se pomalu plní, z Brna dorazilo nějakých 30 nejvěrnějších.
Oproti poslednímu ligovému utkání, které se konalo v Liberci před dvěma týdny, udělal trenér Pivarník jen jednu změnu. Místo Škerleho, jenž zasedl mezi náhradníky, se poprvé v sezoně objeví po zranění Daniel Krch.
Vítejte po reprezentační pauze v Ďolíčku, odkud vám přineseme online přenos mezi domácími Klokany a hosty z Brna.

Média

Bohemka TV

Sestřih zápasu

Články

Známkování hráčů

Známkování hráčů

Zdeněk Zlámal 3,4 / 32
Radek Šírl 2,6 / 32
David Bartek 2,7 / 32
Michal Šmíd 2,3 / 32
Daniel Krch 3,2 / 32
Lukáš Pauschek 3,7 / 32
Jhon Mosquera 3,5 / 32
Josef Jindřišek 2,9 / 32
Michal Hubínek 2,8 / 32
Milan Jirásek 1,5 / 32
Tomáš Čížek 1,7 / 32
Patrik Schick 1,6 / 32

Hodnotit výkon hráčů mohou pouze přihlášení uživatelé.