#JABBOH
FK Jablonec
0:0 (0:0)
Bohemians Praha 1905
sobota 4. března 2017 15:00
Rozhodčí
Machálek - Moláček, Hájek.
ŽK
Švec, Šmíd (oba Bohemians).
Diváků
2 694.
FK Jablonec
Valeš - Jankovič, Pernica, Beneš, Zelený - Pospíšil (85. Trávník), Kubista - Diviš (46. Masopust), Mehanovič (66. Zrel'ák), Hanousek - Mihálik.
Bohemians Praha 1905
Fryšták - Dostál, Buchta, Švec, Šmíd, Havel - Jindřišek, Hubínek - Mašek (46. Berger), Kabajev (62. Markovič), Luts (75. Bartek).
Místo zápasu
Střelnice

Reporáž

O prvním březnovém víkendu Bohemka poprvé v jarní části opustila hranice Prahy a vydala se směrem severní Čechy, přesněji na hřiště Jablonce, kde naposledy pokazila domácímu celku oslavy výročí založení klubu a odvezla si ve druhém kole loňské sezóny bod. Oba týmy se potkaly v dosavadním průběhu odvetné části ligy se stejnými soupeři. Jablonec uhrál v Uherském Hradišti bod za bezgólovou remízu. Poté na jeho pevnost zavítala pražská Sparta, kde zmírnil tříbrankovou porážku v závěru proměněnou penaltou Lafata.

Bohemka do utkání nastoupila v modročerných dresech a Miroslav Koubek udělal několik změn oproti utkání se Slováckem. Těmi předpokládanými byla změna postu brankáře, kde nastoupil Fryšták a poté i na postu stopera, když Krcha nahradil Šmíd. Místo Jiráska nastoupil Jindřišek a na levé straně se ukázal Luts. I sestava Jablonce se od té se Spartou lišila. Do branky šel Valeš a na hrotu útoku nastoupil Mihálik.

Do utkání vstoupili aktivněji domácí, ale všechny centry před branku Fryštáka zvládla obrana Bohemky odvrátit. První vážnější šance přišla po necelých dvaceti minutách hry. Centr Mehanoviče z rohového kopu skončil na noze Mihálika. Jeho střelu ale stihl obránce Petr Buchta ztečovat nad branku. Do útočení se pustili i Klokani. Rychlý brejk vedl Mašek, prostrčil míč na polovině hřiště Hubínkovi a mladý reprezentant si navedl míč do středu hřiště na levou nohu, jeho pokus ale letěl přímo doprostřed branky a Valeš si s ním poradil. Deset minut před poločasovým hvizdem přišla největší šance prvního dějství. Na svědomí ji měli hráči v modročerném. Luts se uvolnil ve středu hřiště přes svého strážce, vybídl přihrávkou Maška, jehož střela byla ještě zblokována. K míči se dostal ještě Kabajev, který si udělal tělem prostor, ale svůj pokus zamířil kousek vedle pravé tyče Valešovy branky.

Hned zkraje druhé půle vedl rychlý protiútok Hubínek, přihrál do pohybu Kabajevovi, ale jeho pokus Pernica zvládl skluzem srazit na roh. Hra byla poté dlouhou dobu vyrovnaná a větší šance k vidění nebyly. Až do doby, kdy Jindřišek skvěle obral Masopusta na hranici obranného vápna, Berger následně vyslal Markoviče, který táhl míč po lajně, zvládl dobře odcentrovat, ale Berger míč hlavou netrefil ideálně a ve vyložené šanci se neprosadil.

V nastaveném čase kopal ještě Pospíšil přímý volný kop z nebezpečné vzdálenosti, ale jeho pokus i následnou dorážku modročerná zeď zablokovala a nepustila míč k Fryštákovi. Bohemka vybojovala na hřišti Jablonce bod za bezbrankovou remízu.

Online

91.
Je konec. Klokani si odváží bod za bezbrankovou remízu.
91.
Fryšták nemusel zasahovat.
91.
Jablonec bude kopat přímý kop na hranici vápna.
90.
Rozhodčí Machálek nastavuje jednu minutu.
86.
Žlutou kartu dostal za přerušení rozvíjející se akce Šmíd.
86.
Dobrá spolupráce Hubínka s Havlem přináší autové vhazování. Ze situace ale Klokani nezahrozili.
85.
Ze hřiště jde Pospíšil a místo něj přichází Trávník.
80.
Jindřišek skvěle obral Masopusta a vyslal do brejku Markoviče, který poslal před branku dobrý centr, ale Berger s Hubínkem na něj nedoskočili.
75.
Posledních patnáct minut si zahraje Bartek. Místo mu uvolnil Luts.
74.
Ani jeden z týmů se v posledních minutách nedostává před branku soupeře a utkání se odehrává především ve středu hřiště.
68.
Dnešnímu utkání přihlíží za slunného počasí 2 694 diváků. Mezi nimi i skvěle fandící kotel Bohemky.
66.
Ze hřiště odchází Mehanovič a nahrazuje ho Zrel'ák.
65.
Mehanovič nepříjemnou střelou vystrašil Fryštáka. Míč ale gólmanovi Bohemky vypadl z rukavic, naštěstí rychle přispěchal Šmíd a balón odkopl.
62.
Odchází Kabajev a na hřiště vybíhá Markovič.
54.
Další rychlý brejk vedl Hubínek, který předložil na hranici vápna míč Lutsovi, ale jeho střela proletěla vysoko nad brankou Valeše.
49.
Mihálika zastavil faulem na polovině hřiště nedovoleným zákrokem Šmíd. Jablonec rozehrál přímý kop, ale o chvíli později se provinil faulem a míč má Bohemka.
48.
Jindřiškův centr odhlavičkovali obránci Jablonce na další roh. Ten opět obrana domácích odvrátila a protiútok Jablonce zastavil faulem Hubínek.
47.
Hubínek vedl rychlý brejk, nahrál do běhu Kabajevovi, ale jeho střelu zvládl Pernica srazit na roh.
46.
Střídal i Jablonec. Masopust nahradil Diviše.
46.
Ze hřiště odešel Mašek a nahradil ho Berger.
46.
Druhá půle začala.
45.
Rozhodčí Machálek ukončil první poločas.
42.
Šmíd dobře dvakrát zastavil ofenzivní Jablonce. Vykopávat bude Tomáš Fryšták. 
39.
Přímý kop pro Jablonec. Rozehrává Mehanvič. Centr ale obrana Klokanů odvrátila.
35.
Švec stáhnul ve středovém kruhu Mihálika a dostává žlutou kartu.
33.
Luts prostrčil Kabajevovi do obrovské šance. Ruský bombér, ale poslal míč těsně vedle.
28.
Kabajev dobře podržel míč. Přihrál Havlovi, ale jeho centr skončil v zámezí.
27.
Útočné snažení Klokanů ukončil hvizd rozhodčího. Bohemka má míč ale rychle zpět ve své moci.
24.
Jankovič střelou z voleje netrefil branku. Míč letěl vysoko nad. 
22.
Rychlý protiútok Bohemky vedl Mašek, který předal míč Hubínkovi. Mladý záložník si navedl míč do středu hřiště na levačku, jeho pokus mířící doprostřed branky Valeš lapil.
20.
Luts byl faulován ve středu hřiště. Standardní situace pro Klokany. Centr Jindřiška prodloužil Buchta na zadní tyč, ale ten proletěl do zámezí.
19.
Centr Mehanoviče našel Mihálika, ale jeho zakončení obrana Bohemky srazila nad branku na další rohový kop. Z něj domácí nezahrozili.
18.
Mašek doběhl Zeleného a jeho přihrávku před branku srazil na roh.
11.
Zelený nestihl přihrávku Pospíšila a Bohemka bude vhazovat.
5.
Dostál včasným skluzem zastavil pronikajícího Hanouska.
2.
Jindřišek dobře zablokoval Hanouska a Fryšták bude vykopávat od branky.
1.
Utkání začíná. 
Sektor hostujících fanoušků je velmi solidně zaplněn. Bohemka bude mít takřka domácí atmosféru.
Utkání bude řídit tato trojice rozhodčích: Machálek - Moláček, Hájek.
V dresu domácího Jablonce budou připraveni naskočit do hry: Richter - Hübschmann, Masopust, Trávník, Jiráček, Považanec, Zrel'ák.
Na lavičku náhradníků usednou v dresu Bohemky: Šrámek - Bartek, Jirásek, Markovič, Vrzal, Nitrianský, Berger.
Domácí lodivod Zdeněk Klucký udělal v sestavě oproti minulému domácímu utkání se Spartou dvě změny. Sestava je následující: Valeš - Jankovič, Pernica, Beneš, Zelený - Kubista, Pospíšil - Diviš, Mehanovič, Hanousek - Mihálik.
Trenér Miroslav Koubek vysílá do dnešního boje tuto základní jedenáctku: Fryšták - Dostál, Buchta, Švec, Šmíd, Havel - Jindřišek, Hubínek - Mašek, Kabajev, Luts. 
Zdravíme Vás z Jablonce, kde se za necelou půlhodinku odehraje utkání mezi Jabloncem a Bohemkou.

Média

Bohemka TV

Sestřih zápasu

Známkování hráčů

Známkování hráčů

Tomáš Fryšták 3,8 / 12
Petr Buchta 3,9 / 12
Michal Šmíd 3,3 / 12
David Bartek 2,5 / 11
Milan Havel 3,4 / 12
Martin Dostál 3,2 / 12
Tomáš Berger 2,9 / 12
Siim Luts 2,9 / 12
Dominik Mašek 2,2 / 12
Michal Hubínek 3,1 / 12
Josef Jindřišek 4,1 / 12
Michal Švec 3,3 / 12
Jevgenij Kabajev 2,1 / 12
Miroslav Markovič 2,8 / 12

Hodnotit výkon hráčů mohou pouze přihlášení uživatelé.