#MBLBOH
FK Mladá Boleslav
1:1 (1:0)
Bohemians Praha 1905
sobota 15. dubna 2017 17:30
Branky
21. Železník - 54. Krch (Jindřišek).
Rozhodčí
Proske - Kotík, Kříž.
ŽK
Vukadinovič, Matějovský, Stronati, Mebrahtu, Jánoš - Krch, Bartek, Jindřišek.
Diváků
3 873.
FK Mladá Boleslav
Vejmola - Jánoš, Čmovš, Stronati, Fleišman - Levin, Matějovský (77. Takács) - Vukadinovič (62. Mebrahtu), Magera, Přikryl - Železník (58. Nečas).
Bohemians Praha 1905
Berkovec - Dostál, Krch, Šmíd, Havel - Hašek, Jindřišek - Bartek, Mašek (74. Kuchta), Luts (85. Hubínek) - Kabajev (81. Markovič).
Místo zápasu
Adidas Arena

Reporáž

Během jedenácti dní se Bohemka střetla dvakrát se stejným soupeřem. Zatímco minulý týden po smolném domácím pohárovém klání odcházeli z hrací plochy spokojenější svěřenci trenéra Martina Svědíka, tentokrát se Klokani vydali do města automobilů oplatit modrobílým vyřazení z poháru a po první jarní výhře si odvézt i nějaké body zvenku. Kouč Martin Hašek vyslal do boje totožnou sestavu jako proti Jihlavě.

Hned v úvodu mohla Bohemka vést. Odražený míč vrátil do ohně Dostál na Lutse, jenž nastavil nohu, ale jeho střelu placírkou vyrazil u tyče Vejmola. Ještě v první desetiminutovce si Klokani jednu šanci dokázali vypracovat. Jindřišek vybojoval míč pro Kabajeva, jenž sice na chvíli hru pozdržel, ale posléze přistrčil balón Bartkovi, kterému naběhl do tandemu Dostál a nacentroval do vápna, Maškovi se ovšem nepodařilo trefit branku.

Poté začala vystrkovat růžky i Boleslav. Prudkou střelu Magery z hranice vápna ještě zvládl Berkovec vyrazit. Poté ale centr z rohového kopu propadl až na zadní tyč, kde se ve skluzu zjevil Železník a dopravil míč do sítě – 1:0.Bohemka mohla záhy srovnat. Havel pronikal do vápna a přihrál Haškovi, jenž zkusil střelou o zem překonat Vejmolu, ale ten si s tímto pokusem poradil a vyrazil míč pryč. Klokani se po celou zbývající dobu prvního poločasu snažili vyrovnat, ale Boleslav si svůj náskok uhájila.

Ve druhém hracím dějství si první příležitost vypracovali Klokani. Dostál prostrčil míč na Bartka, jehož centr směřoval na Lutse, ale estonský záložník byl při zakončení lehce atakován bránícím hráčem a míč skončil v zámezí. Zelenobílí ovšem měli vzápětí k dispozici rohový kop, který zahrával Jindřišek a svým centrem našel Krcha, jenž se ve své šanci nemýlil a hlavičkou umístil balón za Vejmolova záda – 1:1.

A svěřenci trenéra Martina Haška pokračovali i nadále v aktivním pojetí hry. Hašek skluzem vybojoval míč uprostřed hřiště a po ose Bartek – Mašek – Luts se balónu zmocnil Havel, ale jeho centr zakončil vedle hlavou Mašek.

Kabajev se poté vydal do důsledného presinku, což se mu vyplatilo. Intenzivním napadáním donutil Vejmolu k chybě a už měl míč na kopačce, ruský forvard si chtěl ještě vylepšit pozici, ale při kličce mu byl odpískán faul na bránícího Čmovše a z velmi nadějné šance branka nepřišla.

To největší vzrušení ovšem přišlo až v posledních minutách zápasu. Střídající Kuchta pronikl s míčem do vápna, kde byl bránícím hráčem faulován a sudí Proske nařídil pokutový kop. K němu se postavil zkušený Jindřišek, ale jeho střelu k pravé tyči Vejmolovy branky skokem brankář domácích vyrazil. Ve tříminutovém nastavení se už nic vážnějšího nestalo a Bohemka si tak veze z Boleslavi bod.

Online

93.
Je konec. Bohemka veze z Boleslavi bod.
902.
Žlutou kartu dostává za vražení do Kuchty Jánoš.
90.
Nastaveny jsou tři minuty.
89.
Jindřišek penaltu nedal!
88.
Penalta po faulu na Kuchtu!
87.
Nadýchaný centr Jindřiška zakončoval hlavou Krch, ale Vejmola míč vyrazil skvělým zákrokem na další roh. Z něj už Bohemka nezahrozila.
86.
Roh pro Klokany.
85.
Dnes už dohrál Luts. Nahrazuje ho Hubínek.
84.
Skvěle dnes hraje Dostál, který teď zastavil útok domácích.
82.
Druhý ostrý souboj Mebrahta v malém časovém rozpětí. Kartu od rozhodčího ovšem nevidí!
81.
Kabajev střídá, v zápase ho nahradí Markovič.
80.
Mebrahtu vidí po šlapáku na Jindřiška žlutou kartu.
78.
Na dnešní zápas dorazilo 3 873 diváků.
76.
Matějovský odchází ze hry, na hřiště přichází Takács.
75.
Hašek skvěle zastavil protiútok vedený Matějovským. Ten žádal odpískat faul, ale nebyl vyslyšen.
74.
První střídání trenéra Haška. Ze hry odchází Mašek a nahrazuje ho Kuchta.
72.
Hašek se mohl stát autorem gólu měsíce. Odmítl a míč poslal po rohovém kopu vysoko nad bránu.
72.
Komická situace v podání defenzivy domácích. Kabajev si předkopl míč do vápna, kde obránce zakopl míč nad sebe. Ten ale začal padat směrem do brány. Budeme kopat roh.
70.
Faul v rohu hřiště dává příležitost domácím ke standardní situaci. Po centru Přikryla ale naštěstí končí míč v rukavicích Berkovce.
69.
Bartek si udělal srandu ze soupeře na pravé straně, ale jeho následný centr do vápna už neprošel.
66.
Po dlouhém centru si Mebrahtu zpracoval míč do vápna, tam se mu ale pod nohy vrhnul Berkovec a celou akci zastavil.
65.
Klokani rozehrávali rohový kop, tentokrát z něj ale neohrozili branku soupeře.
62.
Vejmola při lehkém míči podklouzl a balon se od něj odrazil do rohu hřiště, za kterým běžel Kabajev. V souboji odstrčil domácího golmana, ale při následném zpracování již nedovoleně narazil do vracejícího se obránce. Bude rozehrávat soupeř.
62.
Trenér Svědík stáhnul ze hry Vukadinoviče a nahradil ho GolGolem.
61.
Klokani zahrozili rychlým útokem. Z pravé strany se dostal míč k Havlovi, který poslal míč do vápna. Kabajev hlavičkoval, ale netrefil bránu.
60.
Z následného protiútoku centroval z pravé strany Nečas, ale míč se k hráči v modrobílém dresu nedostal.
59.
Kabajev přihrával na hranici vápna Bartkovi, který zkusil propálit vše, co mu stálo v cestě. Ovšem trefil obránce ve vápně, který uklidil míč do bezpečí.
58.
Železník odchází ze hřiště a nahrazuje ho Nečas.
55.
Po rozehrávce došlo na naší obranné polovině ke střetu Matějovského s Jindřiškem. Rozhodčí sice odpískal faul, ale druhou žlutou kartu domácímu kapitánovi neukázal.
54.
GÓÓÓÓÓL. Po rohovém kopu se prosazuje hlavou kapitán Daniel Krch! Je srovnáno!
54.
Dostál zatáhl míč po pravé straně, patičkou uvolnil Bartka, který pronikl do vápna a centrem oslovil Lutse. Před ním ovšem zakopla obrana míč do bezpečí. Klokani budou kopat roh.
50.
Zatím se hraje od vápna po vápno, žádný z týmů nemá více ze hry.
46.
Rozhodčí zahájil druhý poločas. Oba týmy nastoupily do zápasu bez změny v sestavě.
45.
Konec první půle. Boleslav vede.
42.
Luts odvrací centr Fleišmana. Boleslavští mají ovšem míč nadále ve své moci.
40.
Levin sráží unikajícího Bartka, rozhodčí ale kartu neuděluje.
39.
Hašek krásně přenesl hru na Lutse, ten čekal na nabíhající spoluhráče, ovšem jeho přihrávka na Havla nebyla přesná.
38.
Dlouhý nákop domácích uklízí do bezpečí Michal Šmíd.
36.
Posledních pět minut se hraje pouze na půlce Mladé Boleslavi. Klokani se ale přes obranu domácích nemohou dostat.
33.
Stronati přejel Maška, který se mu chtěl vyhnout a od rozhodčího vidí zcela zaslouženě žlutou kartu.
30.
Luts získal ve skluzu míč, ovšem evidentně si přivodil nějaké zranění a zůstal ležet na trávníku. Po chvilce ovšem vstává a hra může pokračovat.
27.
Kabajev se přetahoval se Stronatim o míč a rozhodčí nakonec odpískal faul hostujícímu hráči. Bohemka tak v útoku dále nemůže pokračovat.
24.
Po dlouhém autovém vhazování se dostal k hlavičce Krch, ale neměla dostatečnou razanci.
24.
Havel prokličkoval až do vápna, kde zpětnou přihrávkou oslovil Haška. Ten z voleje vystřelil na Vejmolu, který míč vyrazil až do autu.
23.
Žlutou kartu vidí také Jindřišek za faul ve středu hřiště. I on měl před utkáním tři žluté karty a v domácím duelu se Zlínem bude chybět.
21.
A z něj se bohužel Boleslav prosadila. Lukáš Železník zůstal na zadní tyči nepohlídaný a tvrdou střelou se prosadil - 1:0.
20.
Po přiťuknutí vystřelil zpoza vápna Magera, jeho tvrdou střelu ale Berkovec dokázal vyrazit. Boleslav zahrává rohový kop.
17.
Bartek zkoušel prostrčit míč u vápna na Kabajeva, ale obrana v bílém tomu zabránila.
14.
David Bartek vidí také žlutou kartu. Po podklouznutí sahal po míči, ale nedosáhl na něj a srazil soupeře.
10.
V desáté minutě vidíme již třetí žluté napomenutí. Rozhodčí Proske udělil žlutou kartu kapitánovi domácích Matějovskému za faul na Jindřiška.
9.
Dostál poslal do vápna krásný centr, ale Mašek netrefil míč ve výskoku ideálně, a ten tak netrefil ani bránu.
8.
Vukadinovič srazil zezadu Havla a kartu rozhodčí již vytáhl. Klokani budou kopat standardku od autové čáry přibližně z 30 metrů.
7.
Luts se rozběhl s míčem na vlastní polovině, ale byl sražen. Naši fanoušci žádají kartu, ale rozhodčí mlčí. Budeme rozehrávat.
6.
V posledních minutách hraje s míčem na kopačkách spíše domácí celek. K ohrožení branky ovšem zatím nedošlo.
3.
Krch zastavil Mageru nedovoleně a uviděl od rozhodčího žlutou kartu. To znamená, že v příštím kole bude kapitán Klokanům chybět. Byla totiž jeho čtvrtá v sezoně.
2.
Dostál vracel do vápna míč z odvrácené standardky a Luts zkoušel na zadní tyčce vystřelit z voleje. Brankář Vojemola vyrazil míč na poslední chvíli na roh. Z něj se Klokani neprosadili.
1.
Zápas začíná!
Hráči již nastupují na hrací plochu.
Jako hlavní rozhodčí bude utkání řídit Zbyněk Proske. Na čarách mu budou asistovat Radek Kotík a Jiří Kříž. Čtvrtým sudím je Ondřej Berka.
Za Mladou Boleslav budou připraveni naskočit do hry: Diviš - Da Silva, Kysela, Takács, Mebrahtu, Keresteš, Nečas. 
V dresu Bohemky usednou na lavičku náhradníků: Fryšták - Buchta, Hubínek, Kuchta, Jirásek, Markovič, Berger.
Martin Svědík vysílá do boje tuto jedenáctku: Vejmola - Jánoš, Čmovš, Stronati, Fleišman - Levin, Matějovský - Vukadinovič, Magera, Přikryl - Železník.
Klokani nastoupí v následující sestavě: Berkovec - Dostál, Krch, Šmíd, Havel - Hašek, Jindřišek - Bartek, Mašek, Luts - Kabajev.
Přejeme Vám příjemný podvečer z Mladé Boleslavi, kde za třicet minut odehrají Klokani zápas s domácím celkem.

Média

Bohemka TV

Sestřih zápasu

Známkování hráčů

Známkování hráčů

Martin Berkovec 3,7 / 10
Martin Dostál 3,7 / 10
David Bartek 3,5 / 10
Milan Havel 2,9 / 10
Michal Šmíd 3,7 / 10
Daniel Krch 3,8 / 10
Josef Jindřišek 3,1 / 10
Siim Luts 3 / 10
Martin Hašek 2,5 / 10
Dominik Mašek 2,4 / 10
Jevgenij Kabajev 3,1 / 10
Jan Kuchta 2,5 / 11

Hodnotit výkon hráčů mohou pouze přihlášení uživatelé.