#BOHKAR
Bohemians Praha 1905
2:1 (1:1)
MFK Karviná
sobota 5. srpna 2017 17:00
Branky
30. Bartek (Reiter), 85. JIrásek (Nečas) - 36. Wágner.
Rozhodčí
Ardeleánu - Mokrusch, Kříž.
ŽK
Bartek, Kuchta - Eismann, Šisler, Weber, Janečka.
Diváků
4 192.
Bohemians Praha 1905
Fryšták - Dostál, Hůlka, Šmíd, Kocič - Hašek, Švec - Reiter (68. Nečas), Mašek (61. Kabajev), Bartek (79. Jirásek) - Kuchta.
MFK Karviná
Berkovec - Moravec, Košťál, Hošek, Eisman (46. Vondra) - Šisler, Janečka - Štěpanovský (86. Ramirez), Panák (71. Weber), Kalabiška, - Wágner.
Místo zápasu
Ďolíček

Reporáž

V prvním domácím utkání sezony si připsal premiérový ligový start Reiter. Do základní sestavy se dostal i Martin Hašek, který nastoupil ve středu zálohy. Naopak zdravotní stav nedovolil Tettehovi naskočit do utkání, ghanský forvard tak nebyl ani na lavičce náhradníků, kde se objevila nejnovější posila Bohemians, rychlý mladík Nečas. Na hrotu útoku dostal šanci Kuchta, jenž byl podporován Maškem.

Bohemka na svého soupeře vlétla od úvodního hvizdu. Po šesti minutách se snažil obtočit Kuchta kolem Košťála, to se mu povedlo, odcentroval na Reitera, který zavíral zadní tyč, Eismann však míč na poslední chvíli odhlavičkoval ke Švecovi, záložník Klokanů se za hranicí šestnáctky opřel do míče, jeho rána ale těsně minula branku Berkovce. Do šance se dostali i hosté. Eismannův centr z rohového kopu propadl na zadní tyč ke Štěpanovskému, který se do míče položil hlavou, brankář Fryšták se ukázal ve skvělém světle a skokem míč vyškrábl pryč. Pak už vzala otěže zápasu do svých rukou Bohemka.

Skvěle napadající Bartek vybojoval míč, přihrál ho Maškovi, jenž ještě na hranici vápna balón Bartkovi vrátil, jeho prudká střela se do branky o pár metrů nevešla.

[[<0]]Pak už se ale mohli Klokani radovat. Kuchta skvěle podržel míč, nádhernou přihrávkou vyzval do uličky Reitera, ten se prohnal kolem bránícího hráče, parádně naservíroval míč pod sebe Bartkovi, kovaný Klokan ho s klidem umístil za Berkovcova záda a současně také Klokany do vedení 1:0.

Hosté z Karviné odpověděli po pár minutách. Panák na malém vápně nezakončoval, přihrál do lepší výchozí pozice Wágnerovi, vysoký útočník sice se štěstím, ale přeci jen procedil míč přes Fryštáka až do sítě, čímž vyrovnal na 1:1.

Záhy tu byla další šance Karviné. Wágner od postranní čáry nacentroval do šestnáctky Klokanů na Štěpanovského, ten chtěl obejít Fryštáka, ale gólman Klokanů bravurně sebral balón záložníkovi Karviné z nohou. Svým fantastickým zákrokem i uchoval remizový výsledek prvního poločasu.

Druhý poločas otevřel střídající Vondra, když napálil Fryštákem vyražený míč přímo na branku. Brankář Bohemky si však nadvakrát s jeho štiplavou ránou poradil a bez problémů míč chytil. S další šancí přišli i Zelenobílí. Bartek doběhl přetažený centr Reitera, přihrál Haškovi, který vybídl do náběhu Maška, ale ten o kousek minul pravou tyč Berkovcovy branky.

Klokani předvedli nádhernou souhru i o chvíli později. Přihrávku jako z fotbalové učebnice vyslal Hašek na Kabajeva, ruský forvard krásně přehodil Berkovce a rozjásal celý stadion. Asistent rozhodčího však zdviženým praporkem signalizoval ofsajd ruského útočníka.

[[>1]]Poslední slovo si vzali ovšem opět Klokani. Čerstvý Nečas nádherným centrem oslovil nejdříve Haška, ten se ale k hlavičce nedostal, míč však propadl na Jiráska, jenž výstavní střelou napálil míč do pravého dolního rohu branky Berkovce a posunul svůj tým do vedení 2:1.

V samém závěru přišla ještě velká šance Klokanů. Kabajev od půlící čáry přesprintoval obránce, dostal se až k Berkovcovi, který mu míč stihl sebrat. Útočník Bohemky však ještě zabojoval a využil toho, že brankář Karviné neměl míč plně ve své moci. Z úhlu však trefil pouze tyč, přičemž mu v cestě ještě stál Janečka, jenž zaskakoval za vyběhnuvšího Berkovce.

V nastaveném čase zachránil vítězství Šmíd. Janečka zahrával standardní situaci z poloviny hřiště, na hranici šestnáctky ještě míč dokázal jeden z hostujících hráčů prodloužit na Wágnera, který zcela osamocený před Fryštákem střílel, na poslední chvíli vytasil skvělý obranný zákrok právě kapitán Šmíd, když ve skluzu zablokoval zakončení útočníka Karviné a Hůlka poté jen míč odkopl z pokutového území.

Bohemka zvládla na výbornou úvodní představení před domácím publikem a připsala si do tabulky důležité tři body. V tabulce se posunula na nádherné průběžné druhé místo. V úterý svěřence kouče Haška čeká pohárové utkání poháru MOL Cup, když se od 17:30 představí v nedalekém Benešově.

Online

93.
Konec! Klokani porazili doma Karvinou!
92.
Následné uviděl žlutý kartónek i Weber.
92.
Žlutou kartu dostal ve strkanici i Kuchta.
92.
Nepřesná střela Šislera. Fryšták bude vykopávat.
90.
Nastaveny jsou tři minuty.
89.
Kabajev získal míč na Berkovcovi, ale z úhlu trefil jen tyč.
85.
Štěpanovského vystřídal Ramirez.
84.
GOOOOOOOOOOOOOL! Jirásek!! Nečasův centr propadl až na zadní tyč, kde ho Jirásek nádherně umístil na zadní tyč!
83.
Štěpanovský tvrdě fauloval.. Po zásluze dostal žlutou kartu.
79.
Kabajev nádherně přehodil Berkovce. Ale pomezní rozhodčí odmával ofsajd ruskému útočníkovi.
78.
Poslední střídání Bohemky. Za potlesku a skandování tribun odchází Bartek. Místo něj nastupuje Jirásek.
73.
Klokani stupňují svůj tlak na soupeře. Karviná ovšem pečivě brání.
70.
Zahraje si i Weber, který střídá Panáka.
67.
Zápas sleduje 4 192 skvělých diváků.
67.
Odstupuje Reiter, na hřiště přichází Nečas.
64.
Kuchta si vyměnil míč s Reiterem, přihrál pod sebe Bartkovi, ovšem jeho střelu Berkovec chytil.
60.
Mašek má pro dnešek odehráno. Střídá ho Kabajev.
59.
Bartek doběhl přetažený centr Reitera, přihrál Haškovi, který vybídl pěknou přihrávkou do uličky Maška, ale přízemní střela letěla vedle branky.
54.
Dostál se postavil k přímému kopu, ale nenavázal na trefu z května tohoto roku, kdy kopal ze stejného místa. Míč karvinští dokázali odkopnout pryč.
53.
Bartek si vyměnil míč s Haškem, a na hranici vápna byl faulován.
48.
Fryšták vyrazil centr pryč, do míče se ještě opřel Vondra, brankář Bohemky balón nadvakrát bezpečně zkrotil.
46.
Do druhého poločasu nastoupil Vondra místo Eismanna.
46.
Druhá půle začala.
45.
Konec první půle. Bohemka je jasně lepší.
46.
Mašek získal rohový kop, ale ten defenziva Karviné ubránila.
45.
Nastaveny jsou dvě minuty.
42.
Žlutou kartu dostal za svůj faul u kotle hostí i Bartek.
38.
Wágner od postranní čáry nacentroval do vápna na Štěpanovského, který chtěl po zpracování míče obejít Fryštáka, ale ten mu míč nádherně sebral z nohy a zneškodnil velkou šanci. 
36.
Karviná srovnává. Panák přiťukl míč Wágnerovi, jehož střelu Fryšták stačil jen ztlumit a míč doskákal do sítě.
32.
A Klokani nepolevují a i nadále nepouští svého soupeře z obranné poloviny. Do míče se teď po přihrávce od lajny opřel Bartek, ale svatyni Berkovce přestřelil.
29.
GOOOOOOOOOOOOOOL! Bartek!!! Kuchta skvěle podržel míč, prostrčil ho nádherně do uličky Reiterovi, jenž se prohnal kolem bránícího hráče, od lajny naservíroval balón přímo do nohy Bartkovi, jenž se nemýlil a přízemní střelou poslal Klokany do vedení!!
27.
Hůlkův dlouhý pas si zpracoval Kuchta, ale Hošek ho nepustil před sebe a je z toho rohový kop pro Klokany.
24.
Po krátké občerstvovací pauze se bude opět hrát.
23.
Šisler podťal na půlce Bartka, který vedl rychlý protiútok Bohemky. Šisler dostal dodatečně žlutou kartu.
19.
Skvělá kombinace Klokanů! Bartek opět nádherně vybojoval míč, přihrál ho Maškovi, mladý záložník Klokanů ho na hranici šestnáctky přiťukl zpět Bartkovi, ovšem ten mířil jen těsně vedle tyče.
17.
Mašek se snažil obejít Hoška, ten mu ale míč sebral.  S rychlou pomocí přispěchal Bartek, který uzmul balón stoperovi Karviné, přihrál ho Dostálovi, pravý bek Bohemky však nenasměroval svou střelu na branku a Berkovec bude vykopávat.
13.
Reiter efektně patičkou tečoval míč, který se dostal až ke Kuchtovi, který už chtěl uhánět na branku. Zastavil ho ovšem praporek pomezního rozhodčího, jenž signalizoval ofsajd.
9.
Centr Šislera propadl až na zadní tyč, kde hlavičkoval Štěpanovský, ovšem proti jeho zakončení na zadní tyč se skvělým zákrokem vytasil Fryšták a míč vyrazil pryč.
8.
Šmíd zablokoval centr Janečky a Karviná bude kopat rohový kop.
6.
Kuchta vybojoval míč na Košťálovi, po malé tlačenici ve vápně se odražený míč dostal ke Švecovi, jehož ráno byla krásná, ale o pár metrů se nevešla mezi tyče.
5.
Haškův centr obrana Karviné odvrátila, ale Klokani získali míč zpět a svírají hosty na obranné polovině.
3.
Eismann dostal za svůj faul žlutou kartu.
3.
Hašek poslal do uličky Reiterovi, který byl před vápnem faulován Eismannem. Přímý kop pro Klokany.
2.
Bohemka v úvodních miuntách utkání drží míč a hledá cestu k brance Berkovce.
1.
Zápas začal! Výkop mají hosté.
Hráči jsou již na hrací ploše.
Zápas bude řídit následující trojice rozhodčích: Ardeleánu - Mokrusch, Kříž. 
Domácí trenér bude moci pro průběžné zasažení do hry moci využít těchto borců: Budinský - Jindřišek, Jirásek, Nečas, Urdinov, Vaníček, Kabajev.
Na lavičce hostí budou připraveni naskočit do hry: Le Giang - Čolič, Lischka, Lingr, Vondra, Weber, Ramirez.
Kouč Martin Hašek vysílá do boje následující jedenáctku: Fryšták - Dostál ,Hůlka, Šmíd, Kocič - Hašek, Švec - Reiter, Mašek, Bartek - Kuchta. 
Karviná nastoupí v následujícím složení: Berkovec - Moravec, Košťál, Hošek, Eismann - Šisler, Janečka - Štěpanovský, Panák, Kalabiška - Wágner.
Přejeme vám příjemné odpoledne z Ďolíčku. Bohemka tady za půl hodiny odehraje první domácí utkáni sezony s Karvinou.

Média

Bohemka TV

Sestřih zápasu

Známkování hráčů

Známkování hráčů

Tomáš Fryšták 4,3 / 17
David Bartek 4 / 17
Michal Šmíd 3,7 / 17
Martin Dostál 3,5 / 17
Lukáš Hůlka 2,3 / 17
Milan Kocič 2,6 / 17
Rudolf Reiter 3,2 / 17
Martin Hašek 2,3 / 17
Dominik Mašek 2,5 / 17
Michal Švec 3,3 / 17
Jevgenij Kabajev 3,3 / 17
Jan Kuchta 2,5 / 17
Jakub Nečas 2,4 / 17

Hodnotit výkon hráčů mohou pouze přihlášení uživatelé.